Fotvandring


En avkopplande vandring i myrnaturen är en minnesvärd upplevelse. En kort tur på myren ger nya erfarenheter och bjuder stressade vandrare på sinnesfrid. Både avstickaren till fågeltornet vid Kaakkurilammet och leden Isonevan kierros är korta och lättframkomliga leder, som passar utmärkt för barnfamiljer och orutinerade vandrare. Lederna över myren är däremot spångbelagda och därför inte lämpliga för familjer som rör sig med barnvagn. Utmed de båda stigarna över Isoneva myrområde finns informationstavlor med fakta om myrnaturen. Avstickaren till Kaakkurilammet leder till ett fågeltorn. 

Mitt på den öppna myren finns spångar.

 

Skidåkning och snöskovandring


Under vinterhalvåret kan du också vandra med snöskor längs markerade stigar. Stigarna underhålls dock inte på vintern. 
Att skida i djup snö är ett tungt men givande sätt att röra sig i öppen terräng på vintern. Vi rekommenderar att du använder breda skidor och tar stövlar på fötterna.

En skidåkare har stannat för att titta på det öppna vinterlandskapet.

 

Fågelskådning  


Naturen i Isoneva myrområde vaknar tidigt på våren. Orrarna kan börja spela redan i mars. För att få uppleva orrspel krävs emellertid både tidig väckning och lite tur. 
Längre fram på våren dyker de första tranorna upp där på snöfria platser. 
Det bästa stället för fågelskådning är fågeltornet i slutet av avstickaren till Kaakkurilammet. Kom ihåg att packa ner kikaren i ryggsäcken. En vårmorgon på Isoneva högmosse är en oförglömlig upplevelse för en fågelskådare.

Naturfotografering


Den karga naturen i Isoneva myrområde bjuder naturfotografen på flera överraskningar varje årstid. Den tidiga morgondimman eller höstens färgprakt är vackra motiv för fotografer. 
Från fågeltornet kan en tålmodig fågelfotograf lyckas föreviga en fiskgjuse i flykt eller en ätande trana. 

Övriga aktiviteter 

Bär- och svampplockning:  I de skogbevuxna områdena på Isoneva högmosse växer både blåbär och lingon. En skarpsynt besökare kan också hitta olika matsvampar. Hjortronets orange bär lyser upp de öppna myrområdena i slutet av juli och i september–oktober mognar också de mörkröda tranbären. Ställvis är Isonevas myrlaggar dock så sanka att torvmarken inte bär. 

Vyer: Längs Isonevas stigar och från fågeltornet kan du njuta av vyerna över högmossens karga och öppna landskap.