Populära vandringsområden i Norge

Troms områden

För finska vandrare är Troms området troligen bekantast och i synnerhet Paras - Pältsa -området, då det är lätt att komma dit från Kilpisjärvi. Vandraren kan besöka Finland, Sverige och Norge under samma vandringstur. På Tromsområdet finns förutom vandringsleder och stugor också höga fjäll och kalkrik mark, där det växer många sällsynta växter. Man kan inlösa en nyckel till de norska stugorna från tullen i Kilpisjärvi.

Lyngenområdet som också det finns på Tromsområdet är ett populärt område i synnerhet bland klippklättrare.

En person fiskar vid Lyngen-fjordens strand. I bakgrunden syns snötäckta bergstoppar.

Läs mer om utflyktsmål i Troms

Jotunheims nationalpark

Norges kanske kändaste och populäraste vandringsområde är Jotunheims nationalpark. I parken finns rikligt med höga fjäll, glaciärer, vandringsleder och stugor.

Läs mer om Jotunheim

Rondane nationalpark och Alvdal Vestfjell

Rondane är Norges äldsta nationalpark som inrättades år 1962. Rondane är ett storslaget område och ett viktigt vandringsområde. På området finns över 2000 meter höga fjäll, fina vandringsleder och ett tätt stugnät.

Läs mer om Rondane och Alvdal Vestfjell

Hardangervidda nationalpark

Hardangervidda nationalpark är ett populärt vandringsområde. Hardangervidda är Nordeuropas mest vidsträckta storfjällsplatå. Den över tusen meter höga svagt kuperade platån är lämplig för dem som önskar fina landskap men inte alltför krävande terräng.

Även på detta område finns det rikligt av vandringsleder och stugor.

En vandrare i Hardangervidda nationalpark i Norge.

Läs mer om Hardangervidda

Läs mer om vandringsområden i Norge