Muista varoa lumivyöryjä

Vuontisjoen silta on suljettu

Torassieppi–Pallas kesä- ja latureitillä sijaitseva Vuontisjoen silta on suljettu. Silta sijaitsee Vuontisjoen alkupäässä, lähellä Vuontisjärveä. Vuontisjoen virtaus on vuolas ja joki on kivinen, joten joen ylitystä kahlaamalla ei suositella. (Päivitetty 17.9.2018)

Vuontisjoen silta on toistaiseksi käyttökiellossa. Kuva: Maarit Kyöstilä

Tuomikurun ja Tunturijärven kodat valmiit

Ylläksellä on retkeilijöiden käyttöön nyt kaksi uutta avointa kotaa. Toinen on Ylläsjärvellä Kiirunankiepin varrella Tuomikurussa ja toinen latukahvilan lähellä Tunturijärvellä. Tervetuloa tutustumaan! (Päivitetty 5.11.2018)

Kahvikeidas myyty yksityiselle yrittäjälle

Ylläsjärvellä Kahvikeitaan rakenteet on myyty yksityiselle yrittäjälle ja siihen on rakenteilla latukahvila. Kahvikeidas sijaitsee kansallispuiston ulkopuolella, ja aluetta kehitetään palvelemaan matkailua entistä paremmin.Kahvikeitaan maksuttomat palvelut on korvattu Tuomikurun uudella kodallla. Myös Ojanlatvan päivätupa palvelee retkeilijöitä. (Päivitetty 29.10.2018)

Kansallispuiston yhteistyöyrittäjät

Kaipaatko aktiviteetteja, majoitusta, opasta retkelle tai hyvää paikallista ruokaa? Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät noudattavat kestävän luontomatkailun periaatteeita ja tarjoavat parhaita paikallisia palveluita juuri sinulle!

 

 

Muistathan pitää koiran kytkettynä

Muistathan pitää koirakaverin kytkettynä kansallispuistossa ympäri vuoden. Kiitos!
 
Kansallispuistossa koirat on pidettävä kiinni ympäri vuoden! Kuva: Timo Kukko
 

Tupien varaaminen

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston varaus- ja vuokratupia voi varata soittamalla Pallastunturin luontokeskukseen, Tunturi-Lapin luontokeskukseenYllästunturin luontokeskus Kellokkaaseen tai palvelunumeroon 020 69 2424 (www.eraluvat.fi). ​Varaustupien hinta on 12 €/yö/hlö. 

Retkeile roskatta

Suomen kansallispuistoissa on siirrytty jo 1990 -luvulla "Roskattomaan retkeilyyn" eli retkeilijöiden oletetaan tuovan omat roskansa pois suojelualueelta. Kestävän retkeilyn mottona on, että "hyvästä retkeilijästä ei jää jälkeäkään."  

Valistunut retkeilijä on myös säästäväinen kansallispuiston polttopuiden käytössä. Tulipaikoilla monesti palava "ikuinen tuli" lisää huoltokustannuksia ja rasittaa ympäristöä. Tulistele ja tunnelmoi siis harkiten! Tutustu Retkeilijän ABC:hen.   

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston järjestyssääntö

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston järjestyssääntö löytyy täältä (julkaisut.metsa.fi). Huomaa, että ympärivuotisia rajoitusvyöhykkeitä on mm. Pahakurussa, Hannukurussa ja Suaskurussa (www.retkikartta.fi). Siellä liikkuminen on lajistonsuojelullisista syistä kiellettyä ympäri vuoden. Varkaankurun ja Pyhäjoen rajoitusvyöhykkeillä ei poluilta saa kesäaikana poiketa!

Päivän sää

Kaamosaikana taivas värjäytyy pastellisävyin. Kuva: Valtteri Hyöky.

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukartta, Pallas-Yllästunturi 

Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa (www.yle.fi).