Tekemistä lapsiperheille Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Ruskea nallekarhu ja oranssi kettu -pehmoeläimet makaavat harmaalla kangaspieluksella. Takana seinä on maalattu rakkamaisemaksi.

 

Kansallispuiston kolme luontokeskusta palvelevat lapsiperheitä. Asiakaspalvelumme kertoo Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja sen hienoimmista retkeilyreiteistä. Luontokeskusten näyttelyt perehdyttävät paikalliseen luontoon ja kulttuuriin. Samalla voit vierailla vaihtuvissa taidenäyttelyissä. Järjestämme ympäri vuoden luontoiltoja ja lukuisia muita tapahtumia. Myymälästämme voit hankkia karttoja ja paikallisia tuotteita ja ihailla tunturimaisemia kahvitellessa.

Yllästunturin luontokeskuksen Meän elämää on luonto- ja kulttuurinäyttely, johon on lapsille oma tehtävävihko. Luontokeskuksessa on myös lasten leikkipaikka, pehmeä karhunpesä sekä monipuolinen keppihevostalli. Pihassa on hiekkalaatikko, keinu ja katettu tulentekopaikka. Talvella lainaamme pulkkia pihassa olevaan pulkkamäkeen. 

Pallastunturin luontokeskuksen Metsästä paljakalle -luontonäyttelyyn on lapsille oma tehtävävihko. Luontokeskuksessa on myös lasten leikkipaikka. Vajaan kilometrin päässä olevalla Pallaskodalla voi käydä retkellä ja tehdä nuotion. 

Tunturi-Lapin luontokeskuksen Vuovjjuš – Kulkijat -luonto-ja kulttuurinäyttelyyn on lapsille oma tehtävävihko. Luontokeskuksessa on myös lasten leikkipaikka, Untuvikko. Tunturi-Lapin luontokeskuksen pihassa on katettu tulentekopaikka ja vajaan kilometrin päässä Jyppyrän laavu.

Helpot reitit ja kivat kohteet lapsiperheille

Lastenrattaille sopivia reittejä ovat 

  • Kesänkijärven kierroksen alku laavulle asti (Ylläs) 
  • Varkaankurun kierroksella sijaitsevalle kodalle pääsee Ihmisen ringin pysäköintialueelta (Ylläs) 
  • Särkitunturin saavutus -reitin puoliväliin kodalle asti (Muonio/Pallas) 
  • Vatikurun luontopolku (Pallas).

Lasten kanssa retkeileville sopivia reittejä ovat 

  • Kesänkijärven kierros (Ylläs)
  • Varkaankurun polku (Ylläs)
  • Pallaskota (Pallas)
  • Särkitunturi saavutus (Muonio/Pallas)
  • Jyppyränpolku (Hetta). ​

Lapsiperheille sopivia reittejä Pallas-Yllästunturilla

 
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -hankkeen ja Euroopan unionin aluekehitysrahaston tunnukset.