Tekemistä lapsiperheille Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Ruskea nallekarhu ja oranssi kettu -pehmoeläimet makaavat harmaalla kangaspieluksella. Takana seinä on maalattu rakkamaisemaksi.

 

Kansallispuiston kolme luontokeskusta palvelevat lapsiperheitä. Asiakaspalvelumme kertoo Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja sen hienoimmista retkeilyreiteistä. Luontokeskusten näyttelyt perehdyttävät paikalliseen luontoon ja kulttuuriin. Samalla voit vierailla vaihtuvissa taidenäyttelyissä. Järjestämme ympäri vuoden luontoiltoja ja lukuisia muita tapahtumia. Myymälästämme voit hankkia karttoja ja paikallisia tuotteita ja ihailla tunturimaisemia kahvitellessa.

Yllästunturin luontokeskuksen Meän elämää on luonto- ja kulttuurinäyttely, johon on lapsille oma tehtävävihko. Luontokeskuksessa on myös lasten leikkipaikka. Pihassa on hiekkalaatikko, keinu ja katettu tulentekopaikka. Lainaamme keppihevosia leikkeihin. Talvella lainaamme pulkkia pihassa olevaan pulkkamäkeen. 

Pallastunturin luontokeskuksen Metsästä paljakalle -luontonäyttelyyn on lapsille oma tehtävävihko. Luontokeskuksessa on myös lasten leikkipaikka. Vajaan kilometrin päässä olevalla Pallaskodalla voi käydä retkellä ja tehdä nuotion. 

Tunturi-Lapin luontokeskuksen Vuovjjuš – Kulkijat -luonto-ja kulttuurinäyttelyyn on lapsille oma tehtävävihko. Luontokeskuksessa on myös lasten leikkipaikka, Untuvikko. Tunturi-Lapin luontokeskuksen pihassa on katettu tulentekopaikka ja vajaan kilometrin päässä Jyppyrän laavu.

Helpot reitit ja kivat kohteet lapsiperheille

Lastenrattaille sopivia reittejä ovat 

  • Kesänkijärven kierroksen alku laavulle asti (Ylläs) 
  • Varkaankurun kierroksella sijaitsevalle kodalle pääsee Ihmisen ringin pysäköintialueelta (Ylläs) 
  • Särkitunturin saavutus -reitin puoliväliin kodalle asti (Muonio/Pallas) 
  • Vatikurun luontopolku (Pallas).

Lasten kanssa retkeileville sopivia reittejä ovat 

  • Kesänkijärven kierros (Ylläs)
  • Varkaankurun polku (Ylläs)
  • Pallaskota (Pallas)
  • Särkitunturi saavutus (Muonio/Pallas)
  • Jyppyränpolku (Hetta). ​

Lapsiperheille sopivia reittejä Pallas-Yllästunturilla

 
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 -hankkeen ja Euroopan unionin aluekehitysrahaston tunnukset.