Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Kaksi retkeilijää nousemassa lumikengillä vaaralle. Ympärillä lumisia mäntyjä ja taustalla horisontissa tuntureita. Aurinko paistaa hyvin matalalta ja se värjää maiseman punertavaksi.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu kolme pulmusta lentämässä tunturien yllä. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Pallas-Yllästuntui kansallispuisto nationalpark.
Tunturien raikkaimmat huiput. Hengitä maailman puhtainta ilmaa ja koe ympärilläsi tunturimaiseman avaruus. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston monipuoliset retkeilyreitit vievät helposti huipulta huipulle ja tunnelmallisille tulentekopaikoille. Liikut, lepäät ja lomailet Lapin luonnon ihmeiden ja hyvien palvelujen ympäröimänä. 

 

Soveltuvuus: Aloitteleville ja kokeneille retkeilijöille ja vaeltajille, hiihtäjille, pyöräilijöille. Sopii koko perheelle, myös esteettömiä kohteita.

Europarc -organisaation tunnuksessa on sinivihreä tähtimäinen kuvio ja viisi keltaista palloa.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Lapin luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pallas-yllastunturi