Sallan kansallispuisto

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Kuvassa näkyy talvista tunturi- ja metsämaisemaa. Kuva on otettu korkealta.

Erämaisten ikimetsien ylänkö

Sallan kansallispuiston vuosisatoja vanhat ikimetsät ulottuvat rotkolaaksosta soille ja ylängölle. Retkeilyreitit vievät jääkauden muovaamille harjuille ja kuruille sekä kirkasvetisille lammille. Iso Pyhätunturin huipulta voit ihailla laajalle aukeavia maisemia ja Venäjällä siintäviä tuntureita. Hiljaisen erämaan yöllistä taivasta valaisevat linnunradan tähdet ja revontulet sekä keskiyön aurinko kesäisin. Talviset tykkymetsät salpaavat hengityksen. Tämä on ukkometson ja koppelon koti - keskellä ei mitään. 

Soveltuvuus: Sopii aloitteleville ja kokeneille retkeilijöille, patikoijille ja hiihtäjille. Sopiva kohde koko perheelle.   

#salla #sallankansallispuisto

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Lapin luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/salla