Oulangan kansallispuisto

Myllykoskelta otettu talvinen maisemakuva. Kuvassa näkyy Myllykosken vanha mylly ja riippusilta, jonka päältä kosken kuohuja ihailee punatakkinen retkeilijä. Koski kuohuu vapaana, mutta kalliot ja puut ovat lumen ja jään peittämiä.

Oulangan kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu neidonkenkä. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Oulanka kansallispuisto nationalpark.
Karhunkierroksen jylhissä maisemissa näet ikiaikaisen veden voiman. Oulangan kansallispuiston monet reittivaihtoehdot ja lukuisat riippusillat johtavat sinut Suomen komeimpien könkäiden äärelle. Siellä villin taimenen hypyt, koskikaran sukellus, aapasoiden ääretön kauneus ja piilotteleva kasvikaunotar neidonkenkä haastavat kokeneenkin kuvaajan. Luonto ei tunne rajoja: Venäjän puolella aukeaa Paanajärven valtava erämainen kansallispuisto.

Soveltuvuus: Oulanka sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille ympäri vuoden. Luontokeskukseen ja sen kahvilaan saa tuoda lemmikkieläimiä. Myös esteettömiä palveluita, kuten luontokeskus ja kaksi luontoreittiä.

Asiakaspalvelu: Oulangan luontokeskus, puh. 0206 396 850, oulanka[at]metsa.fi

#oulanka #oulangankansallispuisto

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/oulanka