Perämeren kansallispuisto

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.
Luminen merimaisema ja saari, jossa rakennuksia ylhäältä tornista kuvattuna.

Perämeren kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu lapintiira ja ruijanesikko. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Perämeri - kansallispuisto - national park.
Aava kirkas meri kutsuu veneilijää. Levähdä kalakämpässä ja ihaile ikkunasta rantaa huuhtovaa merta kuin silakanpyytäjä. Kivijalat ja kierimet kertovat karujen saarten entisestä elämästä keskellä pohjoista ulappaa. Talvella arktinen meri ahtojäineen kiehtoo matkailijaa.

Soveltuvuus: Pääasiassa kesäkohde. Perämeri sopii erityisesti veneilijöille ja retkeilijöille: tarvitset oman veneen tai venekyydin. Esteettömiä palveluita ei ole. Talvella lähimpiin saariin pääsee hiihtäen ja moottorikelkalla.

#perämerenkansallispuisto

Asiakaspalvelu

Liminganlahden luontokeskus

Kemin jalokivigalleria (experience365.fi)

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/perameri