Hossan kansallispuisto

Keväinen mäntymetsä, jyrkkä rinne alas päin, taustalla näkyy jään peittämä vesistö.

Hossan kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu kalliopiirroksia ja veden laineita. Tunnuksen ulkopuolella kiertää teksti: Hossa kansallispuisto national park.

Hossan maisemat avautuvat kävijälle helposti, sen metsiin ja vesille pääsee vaivattomasti. Polkuja riittää patikoida ja pyöräillä, vedet kutsuvat melomaan ja kalastamaan. Täällä kuljet samoja reittejä kuin alueen ensimmäiset asukkaat 10 000 vuotta sitten. Värikallion kivikautiset kalliomaalaukset vievät retkipäivän lomassa shamanismin maailmaan.

Soveltuvuus: Hossa sopii hyvin koko perheelle. Hossassa on myös esteettömiä palveluita: osa poluista kuljettavissa on pyörätuolilla ja lastenrattailla. Kansallispuistossa on myös esteettömiä kalastuslaitureita, laavu ja vuokramökkejä.

   #Hossankansallispuisto

Rakennus kesäisen järven rannalla ilmasta kuvattuna.

Asiakaspalvelu

Hossan luontokeskus

Retkeilyn viisi sääntöä

Retkeilijä istuu laavulla ja toinen pöydän ääressä laavun edustalla ja laittaa ruokaa. Taka-alalla nuotiosta nousee savua.

Luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily - kun näitä koskevat säännöt ovat hallussa, olet valmis retkelle. Lue lisää retkietiketistä.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/hossa