Vapaaehtoiseksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon

16.10.2019
Hannukurun autio- ja varaustuvan kaivossa on edelleen bakteereja. Vesi on keitettävä ennen käyttöä.
Pallas-Yllästunturin kansallispuistolla on oma innokas vapaaehtoisporukkansa. Kuva: Maarit Kyöstilä.

Haluatko tukea tunturiluonnon hoitoa ja rakenteiden ylläpitoa vapaaehtoisena kansallispuiston väärtinä eli ystävänä? Työn lomassa pääset nauttimaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemista ja tunturien rauhoittavasta vaikutuksesta mukavien ihmisten seurassa.

Tapahtumat

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vapaaehtoistapahtumat löydät kansallispuiston Ajankohtaista-sivun tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien Suomen kansallispuistojen vapaaehtoistoimintaan.

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään tapahtumia Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa yhteistyössä Metsähallituksen kanssa, ota yhteyttä vapaaehtoisvastaavaamme Tuija Makkoseen sähköpostiosoitteeseen tuija.makkonen(at)metsa.fi.

Talkooleirit ja -päivät

Puolitaipaleen metsänvartijantila on kansallispuiston kulttuuriperintökohteita ja sen pihapiiriä hoidetaan vuosittain. Mikäli halukkaita ilmaantuu, voidaan hoitotoimet järjestää talkooleirin muodossa. Luontovalvojamme ilostuvat kovasti innokkaista talkoolaisista.

Vuosittain on järjestetty myös päivätalkoita erilaisten kohteiden siivoamiseen. Jatkuvaa hoitoa kaipaavia kohteita ovat mm. autiotupien, luontokeskusten lähiympäristöjen ja polkujen siistimiset sekä reiteille kaatuneiden puiden raivaukset.

Hyvä vapaaehtoistyökohde olisi myös luonto- ja kulttuuriretkien järjestäminen. Olisi hienoa, jos jollakulla olisi siihen innostusta ja kykyä sekä luonnon tai kulttuurin tuntemusta. Vapaaehtoisten järjestämä perinnetyönäytöskin olisi mukava tapahtuma! Vapaaehtoistyöt palkitsevat tekijänsä, niitä on mukava tehdä omaksi iloksi ja luonnon hyväksi.

Lisätietoja  

  • Yhteyshenkilö Tuija Makkonen, tuija.makkonen(at)metsa.fi.