Esteetön Hossa

26.7.2021
Tiistaina 27.7. klo 12-16 on Hossassa sähkökatkos, jonka aikana ei tule myöskään vettä. Katkos liittyy myrskytuhojen jälkikorjauksiin. Luontokeskuksen lounas tarjolla ti klo 11-13.
14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Etene esteettä Hossassa

Hossan kansallispuisto lähialueineen tarjoaa liikuntaesteisille monipuolisia reittejä ja rakenteita. Osa tulentekopaikoista ja käymälöistä on mitoitettu niin, että niihin pääsee pyörätuolilla. Kansallispuiston alueella on myös laitureita, joilta voi kalastaa tai päästä veneeseen pyörätuolilla.

Luontokeskuksessa on kaksi vuokrattavaa sähköskootteria ja yksi lainattava rollaattori. Voit ladata pyörätuolien akkuja luontokeskuksessa. Kysy tarkemmat tiedot luontokeskuksesta.

Hossan esteettömät, kaikille sopivat reitit

Kaikki Hossan patikointireitit.

Muut reitit

Esteettömät majoituspaikat ja kalastuspaikat

Esteettomat majoituspalvelut: Hirvastupa vuokratupa, Peurapirtti vuokratupa ja Huosiusjärvi vuokratupa, Karhunkainalon leirintäalue sekä Iikosken taukopaikan keittokatos.

Esteettömät kalastuspaikat: useita esteettömiä kalastuslaitureita ja niiden ympäristössä olevia retkeilyrakenteita.

Yhteistyöyritysten palvelut

Hossan kansallispuiston yhteistyöyrityksiltä voi tiedustella opastettuja retkiä myös liikuntaesteisille, lasten kanssa liikkuville ja aloitteleville retkeilijöille, myös ryhmille. Tutustu Hossan yhteistyöyritysten palveluihin.

Esteettömät majoituspaikat

Hossan vuokrakämpistä esteettömyyttä tarvitseville sopivat erämökit Hirvastupa, Peurapirtti ja Huosiusjärvi. Sähköistetyistä mökeistä Jatkonsalmen Pääpirtti on esteetön. Vuokrakämpissä on sauna, laituri ja vessa tai ulkokäymälä. Mökeissä on tarvittavat luiskat ja kynnyksistä pääsee pyörätuolilla, mutta mukana on hyvä olla avustaja.

Karhunkainalon leirintäalue ja sen huoltorakennus sekä vuokrattava rantasauna on rakennettu pyörätuoliasiakkaat huomioiden.

Iikosken taukopaikan keittokatos ja käymälä sopivat myös liikuntaesteisille. Rannan pukeutumistilaan ei kuitenkaan pääse pyörätuolilla.

Mies ajaa sähkömopolla laiturille kalaan.

Esteettömät kalastuspaikat

  • Huosilammen rannalla on neljä kalastuslaituria, joilta myös pyörätuolissa istuva voi kalastaa kirjolohia. Laiturit sijaitsevat luontopolun esteettömän osuuden varrella.
  • Lihapyörteen laavun edessä on kalastuslaituri, jolta voi yrittää narrata kaloja Somerjoen matalasta koskesta. Laavulle johtaa esteetön polku.
  • Pitkä-Hoilua on nimensä mukainen pitkä järvi, josta voi saada taimenia, siikoja ja ahvenia. Järven pohjoispäässä olevalle pysäköintipaikalle pääsee autolla. Siellä on pyörätuolia käyttävälle soveltuva käymälä, nuotiopaikka ja venelaituri. Venelaituri on valitettavasti nyt huonokuntoinen, mutta se kunnostetaan heinä-elokuun 2021 aikana. Pitkä-Hoilualla on myös vuokraveneitä, joita varataan luontokeskuksesta.
  • Jatkonsalmen, Huosiusjärven, Hirvastuvan ja Peurapirtin vuokrakämpillä on laiturit, joilta on mahdollista päästä pyörätuolista veneeseen.

 

Hossan luontopolkukartta

""
Pdf 994 Kt (julkaisut.metsa.fi)