Kesällä 2019 Hossan kansallispuistoon pääsee myös julkisilla

(Päivitetty toukokuu 2019)
Kesällä 2019 Kuusamosta Hossaan pääsee bussilla. Linja-auto lähtee Rukalta, ajaa Kuusamon kautta Hossaan ja palaa Kuusamoon. Iltapäivällä auto käy uudestaan Hossassa ja palaa Kuusamon kautta Rukalle. Katso aikataulut täältä (www.ruka.fi) tai www.matkahuolto.fi.

Etelästä tulijoita palvelee puolestaan kutsuauto Perangan ja Hossan välillä. Maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin voi jäädä linjalta Kajaani-Kuusamo Perangan pysäkille ja jatkaa matkaa kutsuauton kyydissä kohti Hossaa - ja luonnollisesti myös toisin päin. Kutsuauto tilataan etukäteen viimeistään edellisenä päivänä klo 18 mennessä liikennöitsijä Jukka Moilaselta, puh. 0400 633 102.

Hossan kävijät tyytyväisiä kansallispuistoon

(Päivitetty 1.4.2019)
Hossan kansallispuiston palvelut arvioitiin pääosin kiitettäviksi ja kävijöiden hyvinvointi lisääntyi puistossa vierailun ansiosta. Lue lisää kävijöiden mielipiteitä juuri ilmestyneestä kävijätutkimuksesta (julkaisut.metsa.fi)

Tiedoksi Hossassa koirien kanssa retkeileville

(Päivitetty 25.7.2017)
Hossan tuoreessa kansallispuistossa liikkuu yhä runsaammin retkeilijöitä koiraystäviensä kanssa. Koirat ovat tervetulleita puistoon, kunhan ne pidetään hihnan päässä! Koirien kanssa retkeileviltä saamamme palautteen johdosta haluamme informoida seuraavaa:

Joissain uuden kansallispuiston uusissa rakenteissa on käytetty materiaalina terästä ja kiveä. Näitä ovat mm. Värikallion katselulava ja Julma-Ölkyn uuden Ölökyn ylitys -reitin kivi- ja teräsportaat. Nämä pintamateriaalit voivat olla joillekin koirille vaikeita ylittää. Otathan tämän huomioon, kun suunnittelet retkeä koiran kanssa Hossaan!

Hossan kansallispuiston perustaminen 2016-2017

Kansallispuistossa työt jatkuvat

(Päivitetty 21.6.2017)
Hossan kansallispuisto avattiin 17.6. lämminhenkisessä avajaisjuhlassa. Kansallispuiston luonto on valmis, mutta työt puistossa jatkuvat.

Hossan polkureitistöstä on tehty entistä lyhyempiä päiväreittejä. Reitit on myös nimetty uudelleen. Uusien päiväreittien viitoitus- ja merkintätyöt ovat vielä kesken. Polkujen värimerkinnät voivat vaihtua kesken reitin ja paikoin poiketa repäisykartalla olevista väreistä. Myös osa lähtöpaikan opasteista on uusimatta.

Maastopyöräilyreiteistä Jatkon valkea, Harjujen huikonen ja Kokalmuksen kierros ovat jo merkitty maastoon. Sinisen saavutuksen merkitseminen välillä Pistonlehdontie-Kokalmus-Aittojoki-Joukovirta-Lipposensalmi-Huosivirta on työn alla. Tavoitteena on, että pyöräilyreitti on merkitty maastoon kesäkuun loppuun mennessä.

Kalastusopasteista osa on uusittu. Maastossa kulkee myös pari miestä merkitsemässä uuden kansallispuiston rajaa.

Paljon on jo tehty, mutta paljon on vielä tekemistäkin!

Hossan kansallispuistosta esitys hallitukselle 

(Päivitetty 15.12.2016) 
Hallitus on antanut tänään eduskunnalle lakiesityksen, jolla Suomussalmen Hossaan perustetaan Suomen 40. kansallispuisto. Uuden kansallispuiston perustaminen on osa Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuotta. Lue lisää Hossan kansallispuisto -esityksestä.

Hossan talvireitit

Pdf-tiedosto 3,9 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Tapahtumat.luontoon.fi

Metsäjoogaa Pyhä-Luostolla. Kuva: Anna Pakkanen.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

Podcasteja polun varrelta

Podcasteja polun varrelta

Syksyiseen Hossaan sinut ottaa kuuntelumatkalle mukaan suojelubiolgi Ilkka Immonen. Podcasteja polun varrelta -sarjan toimittaja on Metsähallituksen Luontopalvelujen aluetiedottaja Sini Salmirinne.

Hossa time lapse

Hossa time lapse
www.youtube.com

Hossan sää

  Hossan kansallispuisto

  @Luontoonfi #hossa #hossankansallispuisto