Ajankohtaista Oulangalla

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Niitselysjoen köysivene poistetaan käytöstä talven ajaksi 19.10.2020

(Päivitetty 15.10.2020)
Keroharjun kuiskaus -reitin pohjoisella lähtöpisteellä oleva Niitselysjoen köysivene poistuu käytöstä talven ajaksi maanantaina 19. lokakuuta. Tämän jälkeen reittiä ei enää pääse aloittamaan Niitselyksestä. Talvella reitin voi aloittaa eteläisestä lähtöpisteestä Harjulammentieltä, joka sijaitsee Liikasenvaarassa.

Pysäköintialueen laajennus on valmistunut

(Päivitetty 9.10.2020)
Oulangan pysäköintialueen laajennus- ja parannustyö on kylttejä vaille valmis. Paikoitusalue on hieman laajentunut ja saanut uuden pinnan.

Suositus kasvomaskin käytöstä

(Päivitetty 8.10.2020)
Suosittelemme kasvomaskin käyttöä Oulangan luontokeskuksessa vieraillessa. Maski kannattaa pakata mukaan jo kotona, sillä kasvomaskeja ei ole saatavilla luontokeskuksesta. Turvavälien pitäminen on tärkeää niin luontokeskuksella kuin myös maastossa liikkuessa.

Luethan koronavirusohjeistuksen ennen retkelle lähtöäsi.

Muutoksia Oulangan luontokeskuksen pysäköintijärjestelyissä 30.9. - 15.10.2020

(Päivitetty 1.10.2020)
Oulangan luontokeskuksen pysäköintialuetta parannetaan. Korjaustöiden takia luontokeskuksen pysäköintialueen joen puoleinen osa on pois käytöstä, mikä pienentää asiakkaiden käytössä olevan parkkitilan määrää. Jos parkkitila luontokeskuksen pihalla loppuu, auton voi pysäköidä alla olevassa kartassa näkyville väliaikaisille pysäköintialueille. 

Oulangan luontokeskuksen väliaikaiset pysäköintialueet.

Harrisuvannon taukopaikalta polttopuut loppu

(Päivitetty 24.9.2020)
Karhunkierroksen ja Pienen Karhunkierroksen varrella sijaitsevan Harrisuvannon tulipaikan polttopuut ovat loppu. Tulipaikan sijainti on merkitty allaolevaan karttaan tähdellä. Polttopuut ajetaan tulipaikoille talvella, ja seuraavan kerran Harrisuvannolle saadaan polttopuita joen jäädyttyä.

Kansallispuiston alueella on ehdottoman kiellettyä käyttää luonnosta löytyvää elävää tai kuollutta puuta tulentekoon.

Ruuan lämmittämiseen Harrisuvannolla voi käyttää omaa retkikeitintä. Tulistella taas voi edelleen Pyöreälammen tai Siilastuvan tulipaikoilla, joilla polttopuuta on saatavilla liitereissä. Käytäthän polttopuuta säästeliäästi.

Lue lisää tulenteosta.

Pienen Karhunkierroksen kartta

 

Retki Ristikallion Pitkäluolalle

"Talvella kantavan jään aikaan Ristikallion reissuun kannattaa yhdistää Pitkäluolassa vierailu", kertoo blogissaan Pirkko Siikamäki.

Lue blogikertomus talvisesta retkestä Pitkäluolalle (retkipaikka.fi).

Hyppää äänimatkalle Oulangan luontoon Ulkoruokinnassa-podcastissa

Biologin Puuhamaa ja Sammaltajan taistelukenttä ja paljon muuta – hyppää äänimatkalle Oulangan luontoon. Ulkoruokinnassa-podcast-jakson emäntänä suojelubiologi Tiina Laitinen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)