Ajankohtaista Oulangalla

18.6.2019
Oulangan luontokeskukselle menevää Liikasenvaarantietä kunnostetaan parhaillaan. Tielle on ajettu mursketta ja nopeusrajoituksia on hyvä noudattaa. Tietyöstä johtuvat pysäytykset ovat mahdollisia.
Kuva: Ismo Pekkarinen.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Liikasenvaarantiellä kunnostustyöt käynnissä

(Päivitetty 17.6.2019)
Oulangan luontokeskukselle menevää Liikasenvaarantietä kunnostetaan parhaillaan. Tielle on ajettu mursketta ja nopeusrajoituksia on hyvä noudattaa. Tietyöstä johtuvat pysäytykset ovat mahdollisia.    

Karhunkierroksen vaellusreitti (82 km) kuljettavissa

(Päivitetty 20.5.2019)
Kevättulva on laskenut ja Karhunkierroksen vaellusreitti (82 km) on kuljettavissa. Maastohuollot alkavat toukokuun loppupuolella ja maasto voi olla vielä märkää. 

Keroharjun reitin köysivene on käytössä

(Päivitetty 20.5.2019)
Niitselysjoen köysivene Keroharjun reitin pohjoisosassa on otettu käyttöön. Muistathan, että venettä ei saa vetää kuivalle maalle.

Kuva Niitselysjoen köysiveneestä on otettu tulvan aikaan. Tulva on jo laskenut. Kuva: Marko Niemelä / Metsähallitus.

Kallioportin portaat valmiit Pienellä Karhunkierroksella

(Päivitetty 5.7.2018)
Pienellä Karhunkierroksella kentän väki on saanut Kallioportin portaat valmiiksi ja reittiä pääsee kulkemaan taas normaalisti.

Keroharjun reitin pitkokset huonossa kunnossa

(Päivitetty 05/2019)
Keroharjun reitin pohjoisosan pitkokset ovat huonossa kunnossa, joten kuljethan varoen! Muistathan myös, että Niitselyksen köysivenettä ei saa vetää kokonaan kuivalle maalle.

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole wc-paperia

(Päivitetty 05/2019)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä eli huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä.

Sähköpostilista Oulangan ystäville

(Päivitetty 28.3.2016)
Oulangan kansallispuiston ystäville on perustettu sähköpostilista "Oulangan ystävät". Listalla tiedotetaan kansallispuiston ja Oulangan luontokeskuksen ajankohtaisista asioista sekä tapahtumista 2 - 4 kertaa vuodessa. Sähköpostilistaa ylläpitää Oulangan luontokeskuksen asiakaspalvelupiste ja listalla olevia osoitteita ei luovuteta ulkopuolisille.

Listalle voi liittyä lähettämällä oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa osoitteeseen oulanka(at)metsa.fi ja listalta voi erota koska tahansa lähettämällä eropyynnön samaan osoitteeseen. Lista on kätevä tapa pysyä ajantasalla esimerkiksi Oulangan kansallispuiston tulevista tapahtumista. Kuulemisiin!

Retki Ristikallion Pitkäluolalle

"Talvella kantavan jään aikaan Ristikallion reissuun kannattaa yhdistää Pitkäluolassa vierailu", kertoo blogissaan Pirkko Siikamäki.

Lue blogikertomus talvisesta retkestä Pitkäluolalle.

Katso Oulangan säätilanne

Tervetuloa etkoille Rokuan luontoon!

Biologin Puuhamaa ja Sammaltajan taistelukenttä ja paljon muuta – hyppää äänimatkalle Oulangan luontoon. Podcasteja polun varrelta -lähetyksen emäntänä suojelubiologi Tiina Laitinen Metsähallituksen Luontopalveluista. (soundcloud.com)

Tapahtumat.luontoon.fi

Metsäjoogaa Pyhä-Luostolla. Kuva: Anna Pakkanen.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Oulanka

Mennään metsään -polkujuoksukartta, Oulanka

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartta perustuu YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa (yle.fi).

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera