Kuusamo Nature Photo 2018 -luontovalokuvanäyttely

4.11.2018 10:00 - 31.12.2018 16:00

Oulangan luontokeskuksessa on esillä Kuusamo Nature Photo 2018 -luontovalokuvakilpailun palkitut teokset. Tule katselemaan sykähdyttäviä luontokuvia!

Luontokuva sillanrakentajana - Metsäsuhteita Koillismaalla

1.12.2018 10:15 - 31.12.2018 10:15

Luontokuva sillanrakentajana - Metsäsuhteita Koillismaalla - valokuvanäyttely

Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen opiskelijoiden Janette Backamin ja Kalle Immosen valokuva-näyttely metsäsuhteista.
Metsäsuhde – jokaisella on jonkinlainen suhde metsään. Metsiä voidaan käyttää hyvin eri tavoin ja toisinaan eri intressiryhmät ja ajatusmaailmat joutuvat törmäyskurssille. Yhteisen konsensuksen löytäminen olisi tärkeää.

Vapaa pääsy.

Karhunkierroksen luontokeskuksen aukioloajat

(Päivitetty 19.9.2018)
Metsähallituksen retkeilyneuvonta Karhunkierroksen luontokeskuksella Hautajärvellä on tältä kesältä päättynyt. Basecamp Oulangan kahvila palvelee keskuksessa syyskuun loppuun: 17.9, 19.9,20.9, 21.9, 23.9, 24.9, 27.9, 28.9 ja 30.9. klo 9-17. Lisätietoja: http://karhunkierros.fi/fi/contact/

Niskakosken riippusiltaa kunnostetaan Pienellä Karhunkierroksella

(Päivitetty 1.8.2018)
Juumassa Pienen Karhunkierroksen alussa kunnostetaan Niskakosken riippusiltaa, joten huomioi että voit joutua hetken odottamaan eteenpäin pääsyä.

Kanjonin kurkkaukselle menevä Savilammentie on kunnostettu

(Päivitetty 29.7.2018)

Kallioportin portaat valmiit Pienellä Karhunkierroksella

(Päivitetty 5.7.2018)
Pienellä Karhunkierroksella kentän väki on saanut Kallioportin portaat valmiiksi ja reittiä pääsee kulkemaan taas normaalisti.

Oulangan luontokeskus avautui uudistettuna

(Päivitetty 13.3.2018)
Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Oulangan luontokeskukseen! Luontokeskuksessa on uudistettu asiakaspalvelu- ja myyntitiloja. Juuri toiminsa aloittanut Talonpöytä Oulanka tarjoaa herkullista lähiruokaa ja tuoreita leivonnaisia. Paikan päällä asiakasneuvojamme auttavat mielellään retken suunnittelussa ja antavat viimeisimmät vinkit retkeilyn olosuhteista. Tavoitat asiakaspalvelumme myös puhelimitse 0206 39 6850, sähköpostitse oulanka@metsa.fi sekä Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuilta. Tervetuloa tutustumaan!

Keroharjun reitin pitkokset huonossa kunnossa

(Päivitetty 08/2017)
Keroharjun reitin pohjoisosan pitkokset ovat huonossa kunnossa, joten kuljethan varoen! Muistathan myös, että Niitselyksen köysivenettä ei saa vetää kokonaan kuivalle maalle.

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole wc-paperia

(Päivitetty 21.6.2017)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä eli huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä.

Sähköpostilista Oulangan ystäville

(Päivitetty 28.3.2016)
Oulangan kansallispuiston ystäville on perustettu sähköpostilista "Oulangan ystävät". Listalla tiedotetaan kansallispuiston ja Oulangan luontokeskuksen ajankohtaisista asioista sekä tapahtumista noin kerran kuukaudessa. Sähköpostilistaa ylläpitää Oulangan luontokeskuksen asiakaspalvelupiste ja listalla olevia osoitteita ei luovuteta ulkopuolisille.

Listalle voi liittyä lähettämällä oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa osoitteeseen oulanka(at)metsa.fi ja listalta voi erota koska tahansa lähettämällä eropyynnön samaan osoitteeseen. Lista on kätevä tapa pysyä ajantasalla esimerkiksi Oulangan kansallispuiston tulevista tapahtumista. Kuulemisiin!

Retki Ristikallion Pitkäluolalle

"Talvella kantavan jään aikaan Ristikallion reissuun kannattaa yhdistää Pitkäluolassa vierailu", kertoo blogissaan Pirkko Siikamäki.

Lue blogikertomus talvisesta retkestä Pitkäluolalle.

Tervetuloa etkoille Rokuan luontoon!

Biologin Puuhamaa ja Sammaltajan taistelukenttä ja paljon muuta – hyppää äänimatkalle Oulangan luontoon. Podcasteja polun varrelta -lähetyksen emäntänä suojelubiologi Tiina Laitinen Metsähallituksen Luontopalveluista. (soundcloud.com)

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Oulanka

Mennään metsään -polkujuoksukartta, Oulanka
Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartta perustuu YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera