Karttakuva Oulangan sijainnista.

Oulangan kansallispuisto sijaitsee 50 km Kuusamon pohjoispuolella, Sallasta 40 km etelään. Lähimmät kylät ovat Käylä, Juuma ja Hautajärvi. Lähin rautatieasema on Kemijärvellä (130 km), mutta parhaat bussiyhteydet on Oulusta ja Rovaniemeltä. Lähin lentoasema on Kuusamossa.

Retkeilyreiteille

Oulangan retkeilyreiteille lähdetään seuraavilta lähtöpisteiltä: Karhunkierroksen luontokeskus Hautajärvellä, Niitselyksentie Hautajärvellä, Savilampi, Ristikallio (Sallantie), Oulangan luontokeskus, Oulangan leirintäalue, Harjulampi (Liikasenvaara) ja Juuma.

Kesäreittien lähtöpisteet, melontareittien lähtöpisteet, pyöräilyreittien lähtöpisteet ja talvireittien lähtöpisteet.

Bussilla Oulangalle

Bussiyhteydet Oulangan kansallispuiston retkeilyreiteille vaihtelevat joka kesä. Ajankohtaiset aikataulut löytyvät Ruka.fi-nettisivuilta (Karhunkierrosbussi) ja Matkahuolto.fi-nettisivuilta.

Lentäen Oulangalle

Kuusamoon saapuvilta reittilennoilta (finavia.fi) on lentokenttäbussiyhteys Rukan, Käylän, Ristikallion ja Hautajärven kautta Sallaan. Yhteys on myös muiden kuin lentomatkustajien käytettävissä. Lentokenttäbussin liput voi ostaa matkahuolto.fi-sivuilta.

Karhunkierrostaksilla Oulangalle

Rukan alueen taksipalvelut tarjoavat kuljetuksia perustaksaa halvemmalla "kimppataksilla" Karhunkierroksen varrelle. Soita taksille ja ilmoita, minä päivänä, mihin kellonaikaan ja montako henkeä on siirtymässä Karhunkierrokselle. Lisätietoja Karhunkierrostaksista (ruka.fi)

Autolla Oulangalle

  • Oulangan luontokeskusLiikasenvaarantie 132, Kuusamo. Tilaa noin 90 autolle ja parille bussille. Käytössä ympäri vuoden.
  • Harjulammentien pysäköintialue. Harjulammentie 37, Kuusamo. Ei talvikunnossapitoa.
  • Juuman pysäköintialue. Juumantie 133, Kuusamo. Talvikunnossapito yleensä kevään hiihtolomista alkaen.
  • Hautajärven/Napapiiri Café:n pysäköintialue. Hautajärventie 414, Hautajärvi. Käytössä ympäri vuoden. Maksullinen pysäköinti 10 e/vrk, päiväkävijöille ilmainen (lisätiedot Napapiiri Cafésta (napapiiricafe.fi)).
  • Könkään kuohun pysäköintialue / Mataraniemi. Lähin osoite Liikasenvaarantie 138, Kuusamo. Pysäköintialue on Liikasenvaarantieltä erkanevan 1 km:n pituisen metsäautotien päässä. Ei talvikunnossapitoa.
  • Niitselyksentien pysäköintialue. Niitselyksentie 119, Salla. Ei talvikunnossapitoa.
  • Ristikallion pysäköintialue. Sallantie 174, Salla. Käytössä ympäri vuoden.
  • Savilammen pysäköintialue. Lähin osoite Teeriahontie 10, Salla. Urriaavan tieltä käännytään Teeriahontielle, jota ajetaan 1 km ja sitten käännytään vasemmalle. Tämän jälkeen ajetaan metsäautotietä 5,5 km pysäköintialueelle, jonne tie päättyy. 950-tien varressa ja risteyksissä on opasteet Oulangan kanjonille. Ei talvikunnossapitoa.

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso sesonkiajat ja ajankohtaista.