Tapahtumat Oulangan kansallispuistossa

Tapahtumat Oulangan kansallispuistossa ja luontokeskuksessa

NUTS SKI Ruka – murtomaahiihtotapahtuma Karhunkierroksen erämaaladulla
Lauantaina 23.3.2024

NUTS SKI-tapahtumassa hiihdetään perinteistä hiihtotyyliä erämaalatua pitkin Oulangan kansallispuistosta Rukatunturin kylään. Tapahtumaan voi osallistua kisa- tai retkisarajaan 60 kilometrin tai 34 kilometrin matkalle. Pidemmän matkan lähtöpiste on Kiutakönkään taukokatoksella, jonne on yhden kilometrin kävelymatka Oulangan luontokeskukselta. Lyhyemmän matkan lähtöpiste on Ala-Juumajärven rannalla Basecamp Oulangan edustalla.

Ilmoittautuminen tapahtumaan ja lisätietoja löytyy tapahtumajärjestäjän nettisivuilta (nutsski.fi).

Polkujuoksutapahtuma NUTS Karhunkierroksella
pe-la 24.–25.5.2024

Polkujuoksijoiden unelmatapahtuma Karhunkierros-vaellusreitillä upeissa maisemissa Oulangan kansallispuistossa sekä Valtavaaran ja Pyhävaaran luonnonsuojelualueella. Lisää tietoa ja ennakkoilmoittautuminen tapahtumajärjestäjän sivuilla (nutskarhunkierros.fi).

Näyttelyt Oulangan luontokeskuksessa

Ei tulevia näyttelyitä.

Menneet tapahtumat

 • Suomen luonnon päivä
  lauantaina 26.8.2023 klo 11-15

  Elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. juhlitaan Suomen luontoa jo yhdettätoista kertaa. Tänä vuonna päivä on ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä, ja Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnolleen. Tule Oulangan kansallispuistoon juhlistamaan Suomen luontoa retkeilemällä tai osallistumalla Oulangan luontokeskuksen tapahtumaan!

 • Uintitapahtuma Oulankajoella: Oulankajoki Downhill Swim 24
  lauantaina 22.7.2023
  Oulankajoen alaosan melontareitti Mataraniemestä Jäkälämutkaan täyttyy uimareista tässä uintikunnon haastavassa avovesiuintitapahtumassa. Lisää tietoa tapahtumajärjestäjän sivuilla (downhillswim.fi). Tapahtuma on loppuunmyyty.
 • Taimenpäivä Oulangan luontokeskuksella
  13.7.2023

  Tervetuloa tutustumaan Oulankajoen asukkaaseen! Taimenpäivän aikana voit seurata ja osallistua mielenkiintoisiin kalastukseen ja taimenkannan muutoksiin liittyviin keskusteluihin. Omaa taimen-tietämystään voi testata omatoimisessa tietovisassa Kiutakönkään polulla.

Oulangan luontokeskus tapahtumien keskiössä


 

Katso luontokeskuksen tarjonta ja palvelut.

Yhteystiedot

Osoite: Oulangan luontokeskus, Liikasenvaarantie 132, 93900 Kuusamo
Puhelin: 0206 396 850
Sähköposti: oulanka(at)metsa.fi

Ravintola Talonpöydän yhteystiedot löydät ravintolan nettisivuilta (talonpoyta.fi)