Tapahtumat Oulangan kansallispuistossa

Tapahtumat Oulangan kansallispuistossa ja luontokeskuksessa

Polkujuoksutapahtuma NUTS Karhunkierroksella

pe-la 24.–25.5.2024
Polkujuoksijoiden unelmatapahtuma Karhunkierros-vaellusreitillä upeissa maisemissa Oulangan kansallispuistossa sekä Valtavaaran ja Pyhävaaran luonnonsuojelualueella. Lisää tietoa ja ennakkoilmoittautuminen tapahtumajärjestäjän sivuilla (nutskarhunkierros.fi).

Näyttelyt Oulangan luontokeskuksessa

Dark forest tales

Mustavalkoinen kuva karhun päästä

Lari Laasjärven valokuvanäyttely
18.5.-30.6.2024 Ravintola Talonpöydän tiloissa

Dark forest tales on syntynyt vuosien varrella matkustaessani Kainuun metsissä ja tutustuessani sen harvinaislaatuiseen ja kauniiseen luontoon. Luontovalokuvaajana minulle on tärkeää vangita kuvaan tunteita, joita minä itse, sekä kuvattava kohde tuntevat. Suurin osa valokuvistani ovat ohimeneviä hetkiä, jolloin tunnen jonkinlaista yhteyttä kuvaamani eläimeen ja olen saanut vangittua sen muistiini. Jokainen näkee luonnon omalla tavallaan. Dark forest tales on näyttely siitä, miten itse näen luonnon ja kuinka kunnioitusta herättäviä metsän eläimet minulle henkilökohtaisesti ovat.

Rajaton

Sinisävyinen maalaus

Krist Sergeevan taidenäyttely
1.6.-30.6.2024 Oulangan luontokeskuksen auditoriossa

Krist Sergeevan taiteellinen työ käsittää abstrakteja maalauksia yhdistäen taiteellisen työn dokumentoituun valokuvaukseen ja ammatilliseen toimintaan. Sergeevan työ on ikään kuin sublimaatio hänen elämäntavastaan kyllästettynä visuaalisilla kokemuksilla, kuvina luonnosta ja ihmisen kulttuurista.
Hän yhdistää mietiskelemisen, virkistyksen ja luontoon integroitumisen käytäntöön, ihmisen tekemien esineiden ja luonnon luomuksien perustavanlaatuisten samankaltaisuuksien etsimiseen.

Menneet tapahtumat

  • NUTS SKI Ruka – murtomaahiihtotapahtuma Karhunkierroksen erämaaladulla
    Lauantaina 23.3.2024

    NUTS SKI-tapahtumassa hiihdetään perinteistä hiihtotyyliä erämaalatua pitkin Oulangan kansallispuistosta Rukatunturin kylään. Tapahtumaan voi osallistua kisa- tai retkisarajaan 60 kilometrin tai 34 kilometrin matkalle. Lisätietoja löytyy tapahtumajärjestäjän nettisivuilta (nutsski.fi).

  • Uintitapahtuma Oulankajoella: Oulankajoki Downhill Swim 24
    lauantaina 22.7.2023
    Oulankajoen alaosan melontareitti Mataraniemestä Jäkälämutkaan täyttyy uimareista tässä uintikunnon haastavassa avovesiuintitapahtumassa. Lisää tietoa tapahtumajärjestäjän sivuilla (downhillswim.fi). Tapahtuma on loppuunmyyty.

Oulangan luontokeskus tapahtumien keskiössä


 

Katso luontokeskuksen tarjonta ja palvelut.

Yhteystiedot

Osoite: Oulangan luontokeskus, Liikasenvaarantie 132, 93900 Kuusamo
Puhelin: 0206 396 850
Sähköposti: oulanka(at)metsa.fi

Ravintola Talonpöydän yhteystiedot löydät ravintolan nettisivuilta (talonpoyta.fi)