Oulangan luontokeskus on suljettu 1.2.2021 asti

(Päivitetty 15.1.2021)
Oulangan luontokeskus on suljettu 1.2.2021 asti johtuen Pohjois-Pohjanmaan koronavirustilanteesta. Lisää tietoa alueellisesta koronatilanteesta (oyskorona.fi)
Luontokeskuksen asiakasneuvonta palvelee puhelimitse (puh. 0206 396 850), sähköpostitse (oulanka@metsa.fi) ja Facebookissa ma-pe klo 10-16. Puhelinpalvelu on kiinni 24.-27.12.

Oulangan kansallispuiston kävijätutkimus 2019-2020

(Päivitetty 11.1.2021)
Oulangan kansallispuiston kävijätutkimus toteutettiin kesällä 2019 ja talvella 2020. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää kansallispuiston kävijärakennetta, kävijöiden virkistysmotiiveja, kävijätyytyväisyyttä, kävijöiden rahankäyttöä ja paikallistaloudellisia vaikutuksia sekä kävijöiden kokemia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia.
Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi /pdf, 2,1 Mt).

Harrisuvannon taukopaikalta polttopuut loppu

(Päivitetty 29.12.2020)
Karhunkierroksen ja Pienen Karhunkierroksen varrella sijaitsevan Harrisuvannon tulipaikan polttopuut ovat loppu. Tulipaikan sijainti on merkitty allaolevaan karttaan tähdellä. Polttopuut ajetaan tulipaikoille talvella joen jäädyttyä ja seuraavan kerran Harrisuvannolle saadaan polttopuita kevättalvella 2021.

Kansallispuiston alueella on ehdottoman kiellettyä käyttää luonnosta löytyvää elävää tai kuollutta puuta tulentekoon.

Ruuan lämmittämiseen Harrisuvannolla voi käyttää omaa retkikeitintä. Tulistella taas voi edelleen Pyöreälammen tai Siilastuvan tulipaikoilla, joilla polttopuuta on saatavilla liitereissä. Käytäthän polttopuuta säästeliäästi.

Lue lisää tulenteosta.

Pienen Karhunkierroksen kartta

Niitselysjoen köysivene poistetaan käytöstä talven ajaksi 19.10.2020

(Päivitetty 15.10.2020)
Keroharjun kuiskaus -reitin pohjoisella lähtöpisteellä oleva Niitselysjoen köysivene poistuu käytöstä talven ajaksi maanantaina 19. lokakuuta. Tämän jälkeen reittiä ei enää pääse aloittamaan Niitselyksestä. Talvella reitille voi kulkea eteläisestä lähtöpisteestä Harjulammentieltä, joka sijaitsee Liikasenvaarassa. Huomioi, että Harjulammentiellä ei ole talvikunnossapitoa.

Pysäköintialueen laajennus on valmistunut

(Päivitetty 9.10.2020)
Oulangan pysäköintialueen laajennus- ja parannustyö on kylttejä vaille valmis. Paikoitusalue on hieman laajentunut ja saanut uuden pinnan.

Suositus kasvomaskin käytöstä

(Päivitetty 8.10.2020)
Suosittelemme kasvomaskin käyttöä Oulangan luontokeskuksessa vieraillessa. Maski kannattaa pakata mukaan jo kotona, sillä kasvomaskeja ei ole saatavilla luontokeskuksesta. Turvavälien pitäminen on tärkeää niin luontokeskuksella kuin myös maastossa liikkuessa.

Luethan koronavirusohjeistuksen ennen retkelle lähtöäsi.

Uutisia Karhunkierrokselta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)

Karhunkierroksen sää

Katso Kuusamon ja Sallan viimeisimmät säätiedot (Ilmatieteenlaitos.fi).

Karhunkierroksen saamia tunnustuksia

  • Vuoden Retkikohde 2014 (Suomen Messusäätiö)
  • Apu-lehden lukijoiden äänestys: Viisi Paras retkikohdetta 2013
  • Suomen Ladun palkinto: Vuoden liikuttaja 2005