Pohjoisin Karhunkierroksen osuus lähtee Oulangan kansallispuiston pohjoisosasta Hautajärven kylästä ja päättyy Oulangan luontokeskukselle Liikasenvaarantien varteen. Reitti kulkee enimmäkseen kuivassa kangasmaastossa, mutta matkan varrella voi ihailla paikka paikoin myös kallioita, rotkoja ja runsaita lehtoja. Oulankajoki ylitetään Savilammen ja Taivalkönkään kohdalla riippusilloilla. Osuus on helppokulkuinen ja sen ohjeellinen kulkuaika on noin 2 - 3 päivää.

Hautajärveltä lähdettäessä, ensimmäinen taukopaikka on saavutettavissa myös esteettömästi. Koutajoen äärellä sijaitsevalle uudistetulle kotalaavulle on matkaa 500 metriä, ja paikalta löytyy myös esteetön kuivakäymälä.

Vaellusreitin ensimmäinen laavupaikka löytyy Perttumakoskelta 7 kilometrin päästä Hautajärveltä. Seuraavalle Vasajängänojan laavulle on matkaa 6 km, ja sitä ennen on yksi Oulangan kansallispuiston nähtävyyksistä, Rupakivi.

Noin puolimatkassa osuutta (15 km Hautajärveltä), Oulankajoen rannalla sijaitsee Savilammen autiotupa sekä Oulangan kanjoni. Nelisen kilometriä Savilammelta etelään Oulankajoen törmällä on Taivalkönkään autiotupa.

Taivalkönkään autiotupa kesäisessä lehtimetsässä.

Taivalkönkäältä reitti siirtyy Oulankajoen yli kahden riippusillan kautta. Siitä eteenpäin taukopaikkoja osuudella ovat Runsulammen tulentekopaikka ja telttailualue sekä osuuden päätepisteessä Oulangan leirintäalue (oulankacamping.fi) ja Oulangan luontokeskus.

Reitin varrella on useita nähtävyyksiä, mm. Rupakivi, Oulangan kanjoni, Taivalköngäs sekä Oulangan luontokeskus.

Rupakiven kivimuodostelma joessa. Taustalla metsää, lehtipuut ovat muuttuneet keltaisiksi.

Melontareitti

Savilammelta voi meloa Oulankajokea pitkin Oulangan leirintäalueen rantaan tai luontokeskuksen veneennostopaikalle. Savilammelta luontokeskukselle kertyy matkaa vesitse 15 km. Lisää Oulangan melontareiteistä

Pyöräily

Pyöräily on salittu osuudella Taivalköngäs - Oulangan luontokeskus (9 km).

Muut palvelut