Saapuminen Karhunkierrokselle

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Bussilla Karhunkierrokselle

Karhunkierrosbussi kulkee arkisin Kuusamo – Ruka – Käylä – Ristikallio -välillä. Jatkoyhteydet Oulangan luontokeskukseen, Juumaan ja Hautajärvelle vaihtelevat vuodenajoittain Karhunkierrosbussin aikataulu (ruka.fi).

Lentokenttäbussi on myös muiden kuin lentomatkustajien käytettävissä. Lentokenttäbussin aikataulut (pohjolanmatka.fi).

Lentäen Karhunkierrokselle

Kuusamoon saapuvilta reittilennoilta (finavia.fi) on lentokenttäbussiyhteys Rukan, Käylän, Ristikallion ja Hautajärven kautta Sallaan. Yhteys on myös muiden kuin lentomatkustajien käytettävissä. Lentokenttäbussin aikataulut (pohjolanmatka.fi)

Karhunkierrostaksilla Karhunkierrokselle

Rukan alueen taksipalvelut tarjoavat kuljetuksia perustaksaa halvemmalla "kimppataksilla" Karhunkierroksen varrelle. Soita taksille ja ilmoita, minä päivänä, mihin kellonaikaan ja montako henkeä on siirtymässä Karhunkierrokselle. Lisätietoja Karhunkierrostaksista (ruka.fi)

Autolla Karhunkierrokselle

Oulangan luontokeskusLiikasenvaarantie 132, Kuusamo. Käytössä ympäri vuoden.

Juuman pysäköintialue. Juumantie 143, Kuusamo. Talvikunnossapito yleensä kevään hiihtolomista alkaen.

Karhunkierroksen luontokeskuksen pysäköintialue. Hautajärventie 414, Hautajärvi. Käytössä ympäri vuoden. 

Ristikallion pysäköintialue. Sallantie 174, Salla. Käytössä ympäri vuoden.

Savilammen pysäköintialue. Lähin osoite Teeriahontie 10, Salla.
Urriaavan tieltä käännytään Teeriahontielle, jota ajetaan 1 km ja käännytään vasemmalle, jonka jälkeen ajetaan metsäautotietä 5,5 km pysäköintialueelle, jonne tie päättyy. 950-tien varressa ja joka risteyksessä on opasteet Oulangan kanjonille. Ei talvikunnossapitoa.

Rukatunturi, hiihtostadionin pysäköintialue. Hiihtostadionintie 3a, Kuusamo. 
Suosittelemme auton jättämistä Hiihtostadionintien pysäköintialueelle. Hiihtostadionilta pääsee liukuportaita pitkin Rukan kylään, josta voi joko aloittaa vaelluksen tai nousta linja-autoon, jolla pääsee Hautajärven ja Ristikallion lähtöpisteisiin.

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso sesonkiajat ja ajankohtaista.

Lisätietoja Oulangan kansallispuiston reittien lähtöpisteistä ja reiteistä.