""

Karhunkierros kulkee Sallan ja Kuusamon kuntien alueella, pääosin Oulangan kansallispuistossa. Lähimmät kylät ovat Hautajärvi, Käylä, Juuma ja Ruka. Kuusamosta Rukan lähtöpisteelle on matkaa 25 km ja Sallasta Hautajärven lähtöpisteelle 40 km. Lähin rautatieasema on Kemijärvellä (130 km), mutta parhaat bussiyhteydet on Oulusta ja Rovaniemeltä. Lähin lentoasema on Kuusamossa.

Vaellusreitille

Karhunkierroksen reitille lähdetään Hautajärven kylästä, Ristikallion pysäköintialueelta Sallantieltä, Oulangan luontokeskukselta tai leirintäalueelta, Juuman kylästä ja Rukan kylästä. 

Karhunkierroksen varrella on myös useita Oulangan kansallispuiston päiväreittejä. Kesäreittien lähtöpisteet ja talvireittien lähtöpisteet.

Bussilla Karhunkierrokselle

Karhunkierrosbussi kulkee kesäsesongin aikaan arkisin Kuusamo – Ruka – Käylä – Ristikallio -välillä. Jatkoyhteydet Oulangan luontokeskukseen, Juumaan ja Hautajärvelle vaihtelevat vuodenajoittain. Karhunkierrosbussin aikataulu (ruka.fi).

Lentokenttäbussi kulkee Rukan, Käylän, Ristikallion ja Hautajärven kautta Sallaan. Lentokenttäbussin aikataulut (pohjolanmatka.fi).

Kemijärven yöjunalla matkustaville on tarjolla myös Kemijärvi-Kuusamo-bussivuoro, aikataulut matkahuolto.fi

Lentäen Karhunkierrokselle

Kuusamoon saapuvilta reittilennoilta (finavia.fi) on lentokenttäbussiyhteys Rukan, Käylän, Ristikallion ja Hautajärven kautta Sallaan. Yhteys on myös muiden kuin lentomatkustajien käytettävissä. Lentokenttäbussin aikataulut (pohjolanmatka.fi)

Karhunkierrostaksilla Karhunkierrokselle

Rukan alueen taksipalvelut tarjoavat kuljetuksia perustaksaa halvemmalla "kimppataksilla" Karhunkierrokselle. Soita taksille ja ilmoita, minä päivänä, mihin kellonaikaan ja montako henkeä on siirtymässä Karhunkierrokselle. Lisätietoja Karhunkierrostaksista (ruka.fi)

Autolla Karhunkierrokselle

Oulangan luontokeskusLiikasenvaarantie 132, Kuusamo. Pysäköintialue käytössä ympäri vuoden.

Juuman pysäköintialue. Juumantie 143, Kuusamo. Talvikunnossapito yleensä kevään hiihtolomista alkaen.

Karhunkierroksen luontokeskuksen pysäköintialue. Hautajärventie 414, Hautajärvi. Käytössä ympäri vuoden. 

Ristikallion pysäköintialue. Sallantie 174, Salla. Käytössä ympäri vuoden.

Savilammen pysäköintialue. Lähin osoite Teeriahontie 10, Salla.
Urriaavan tieltä käännytään Teeriahontielle, jota ajetaan 1 km ja käännytään vasemmalle, jonka jälkeen ajetaan metsäautotietä 5,5 km pysäköintialueelle, jonne tie päättyy. 950-tien varressa ja joka risteyksessä on opasteet Oulangan kanjonille. Ei talvikunnossapitoa.

Rukatunturi, hiihtostadionin pysäköintialue. Hiihtostadionintie 3a, Kuusamo. 
Suosittelemme auton jättämistä Hiihtostadionintien pysäköintialueelle. Hiihtostadionilta pääsee liukuportaita pitkin Rukan kylään, josta voi joko aloittaa vaelluksen tai nousta linja-autoon, jolla pääsee Hautajärven ja Ristikallion lähtöpisteisiin.

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso sesonkiajat ja ajankohtaista.

Lisätietoja Oulangan kansallispuiston reittien lähtöpisteistä ja reiteistä.