""

Karhunkierros kulkee Sallan ja Kuusamon kuntien alueella, pääosin Oulangan kansallispuistossa sekä Valtavaaran ja Pyhävaaran luonnonsuojelualueella. Lähimmät kylät ovat Hautajärvi, Käylä, Juuma ja Ruka. Kuusamosta Rukan lähtöpisteelle on matkaa 25 km ja Sallasta Hautajärven lähtöpisteelle 40 km. Lähin rautatieasema on Kemijärvellä (130 km), mutta parhaat bussiyhteydet on Oulusta ja Rovaniemeltä. Lähin lentoasema on Kuusamossa.

Vaellusreitille

Koko Karhunkierroksen reitille lähdetään Hautajärven kylästä tai Ristikallion pysäköintialueelta. Toiseen suuntaan kulkiessa lähdetään Rukan kylästä. Lyhyemmille etapeille voi lähteä Oulangan luontokeskukselta, Juuman kylästä tai Konttaisen pysäköintialueelta.

Karhunkierroksen varrella on myös useita Oulangan kansallispuiston päiväreittejä. Kesäreittien lähtöpisteet ja talvireittien lähtöpisteet.

Bussilla Karhunkierrokselle

Karhunkierrosbussin aikataulut ja pysäkit vaihtelevat joka kesä. Ajankohtaiset tiedot löytyvät Ruka.fi-nettisivuilta.

Kaikki bussiyhteydet löytyvät myös Matkahuollon sivuilta (matkahuolto.fi), josta voi myös ostaa liput etukäteen.

Lentäen Karhunkierrokselle

Kuusamoon saapuvilta reittilennoilta (finavia.fi) on lentokenttäbussiyhteys Rukan, Käylän, Ristikallion ja Hautajärven kautta Sallaan. Yhteys on myös muiden kuin lentomatkustajien käytettävissä. Lentokenttäbussin aikataulut (pohjolanmatka.fi)

Karhunkierrostaksilla Karhunkierrokselle

Rukan alueen taksipalvelut tarjoavat kuljetuksia perustaksaa halvemmalla "kimppataksilla" Karhunkierrokselle. Soita taksille ja ilmoita, minä päivänä, mihin kellonaikaan ja montako henkeä on siirtymässä Karhunkierrokselle. Lisätietoja Karhunkierrostaksista (ruka.fi)

Autolla Karhunkierrokselle

Jos vaellat koko reitin Hautajärveltä Rukalle, suosittelemme auton jättämistä Rukalle Hiihtostadionintien pysäköintialueelle ja siirtymistä Rukalta bussilla tai taksilla Hautajärven lähtöpisteelle. Kaikki lähtöpisteet ja pysäköintialueet:

  • Rukatunturi, hiihtostadionin pysäköintialue (Hiihtostadionintie 3a, Kuusamo). Suosittelemme auton jättämistä Hiihtostadionintien pysäköintialueelle. Hiihtostadionilta pääsee liukuportaita pitkin Rukan kylään, josta voi joko aloittaa vaelluksen tai nousta linja-autoon, jolla pääsee Hautajärven ja Ristikallion lähtöpisteisiin.
  • Hautajärven lähtöpiste / Napapiiri Café pysäköintialue. (Hautajärventie 414, Hautajärvi). Käytössä ympäri vuoden. Kahvilan ollessa avoinna maksullinen pysäköinti 10 e/vrk. Päiväkävijöille ilmainen. (lisätiedot Napapiiri Cafésta (napapiiricafe.fi)).
  • Ristikallion lähtöpiste / Sallantien pysäköintialue. (Sallantie 174, Salla). Käytössä ympäri vuoden.
  • Oulangan luontokeskus (Liikasenvaarantie 132, Kuusamo). Pysäköintialue käytössä ympäri vuoden.
  • Juuman pysäköintialue (Juumantie 143, Kuusamo). Pysäköintialue käytössä ympäri vuoden.
  • Konttaisen pysäköintialue (Virkkulantie 43, Kuusamo). Pysäköintialue käytössä ympäri vuoden.
  • Savilammen pysäköintialue (lähin osoite Teeriahontie 10, Salla). Urriaavan tieltä käännytään Teeriahontielle, jota ajetaan 1 km ja käännytään vasemmalle, jonka jälkeen ajetaan metsäautotietä 5,5 km pysäköintialueelle, jonne tie päättyy. 950-tien varressa ja joka risteyksessä on opasteet Oulangan kanjonille. Ei talvikunnossapitoa.

Karhunkierroksen autonsiirtopalvelun tarjoaa Oulangan Taika (oulangantaika.fi).

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso sesonkiajat ja ajankohtaista.

Lisätietoja Oulangan kansallispuiston reittien lähtöpisteistä ja reiteistä.