Pyhä-Luosto retkeilyreitti 30 km

5.10.2020
Suosittelemme kasvomaskia käytettäväksi luontokeskus Naavan sisätiloissa, sekä kansallispuiston taukopaikoilla aina, kun turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.
Maisemia Pyhä-Luosto vaellusreitin varrelta, Peurakeron kyljestä kohti Pyhää. Kuva: Anna Pakkanen

Koe pyhät kohteet polkusi varrella! Muinaisten metsäsaamelaisten pyhien paikkojen tunnelma luo retkelle pyhiinvaelluksen tuntua. Kurujen syvyys ja kerojen korkeus, miljardeja vuosia vanha kallioperä ja aarniometsät luovat mittakaavaa ihmiselämälle. Keskivaativa Pyhä-Luosto reitti sopii hyvin aloittelijallekin. Reitille pääsee julkisilla kulkuneuvoilla.


Pyhä-Luosto reitin sijainti Suomessa

Sijainti: Lappi, Itä-Lappi, Sodankylä, Pelkosenniemi, Kemijärvi, Pyhä-Luoston kansallispuisto. Lue lisää saapumisesta reitille.

Näkemistä: Tuntureiden kerot ja kurut, vanhat metsät, suot, Isokuru, Ukko-Luosto, Noitatunturi, Lampivaara ametistikaivoksineen, Pyhänkasteenputous ja -lampi.

Soveltuvuus: Sopii myös aloittelevalle retkeilijälle. Lue lisää reitin vaativuudesta.

Palvelut: Pyhä-Luoston luontokeskus Naava, taukopaikkoja, autio-, varaus- ja päivätupia, Pyhä-Luoston matkailukeskuksen palvelut. Lue lisää reitin palveluista.

Pituus: noin 30 kilometriä, riippuen hieman reittivalinnoista. Reittiä voi halutessaan pidentää n. 47 kilometriin kulkemalla myös Luosto-Yliluosto -osuuden. On myös mahdollista kulkea vain osan reitistä. Lähtöpaikkoja on useita: mm. Pyhä-Luoston luontokeskus Naava, Huttuloma, Rykimäkero, Luosto, Luostonloma sekä 4-tie Käyräsvaara. Lue lisää lähtöpisteistä.

Retkeilyajat: Paras aika kesäkelillä, mutta talvellakin osittain kuljettavissa.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pyha-luostoreitti

Asiakaspalvelu

Pyhä-Luoston luontokeskus Naava
Puhelin: 0206 39 7302
pyhaluosto(at)metsa.fi
 

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Pyhä-Luoston kartan Retkikartta.fi:ssä.

Yhteistyötahojen palveluja

Pyhä-Luoston kansallispuiston yhteistyötahot tarjoavat majoitusta, opastusta sekä kahvila- ja ravintolapalveluja.