Karhunkierroksen reittiselostus

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Retken lähtöpisteet pohjoisesta etelään ovat

Karhunkierros voidaan jakaa parin päivän mittaisiin osuuksiin. Niistä jokainen alkaa ja päättyy lähtöpisteeseen, joihin liikennöi linja-auto. Lisätietoja kulkuyhteyksistä.

Karhunkierroksen kartta (retkikartta.fi, avautuu uuteen ikkunaan).

Kolme retkeilijää kalliolla Kiutakönkään koskilla.

Reittiosuudet

Karhunkierros-reitti voidaan jakaa neljään osuuteen, joissa on sekä helppoja että vaativia osuuksia. Matkan varrella ympäröivä luonto luo uudenlaisia näkymiä tämän tästä. Karhunkierroksella näkee suota, kallioita, lehtoja, kuivia mäntykankaita, niittyjä, vaaroja, mutta ennen kaikkea Oulangan kansallispuiston upeita nähtävyyksiä, kuten villejä koskia ikiaikaisten kallioseinämien suojassa.

Retkeilijä nojaa mäntyyn ja ihailee maisemia Ristikalliolla.

Reitin voidaan sanoa kulkevan kansallispuiston pohjoisosan leppoisista, vaihtelevista metsämaastoista eteläpään kivikkoisiin jokivarsiin ja hiennostattaviin tuntureihin. Keväällä lumien ja roudan sulaessa olosuhteet ovat päinvastaiset ja pienet purot ja soilta vetensä saavat joet tulvivat, mikä voi hankaloittaa jokien ja purojen ylityksiä. Sateella pitkokset ja riippusillat sekä kivikkoiset kohdat voivat olla liukkaita.

Reittimerkintä

Reitti on merkitty opastein ja oranssein maalimerkein puihin.