Sallantien (nro 950) varressa olevalta ns. Ristikallion lähtöpaikalta Ristikalliolle vievä reitti on Karhunkierroksen alkuperäinen, ensimmäisenä merkitty osuus. Reitin varrella on myös lehtoja, kallioita, jokivarren niittyjä sekä vanhoja rakennuksia, kuten niittylatoja ja kämppiä. Osuus on kohtalaisen helppokulkuinen ja sen ohjeellinen kulkuaika on noin 2 päivää.

Ristikallio ja syksyistä metsämaisemaa joen varrella.

Osuuden alku on pääosin helpohkoa jokivarsimaastoa ja mäntykangasta reitin seuraillessa Aventojokea. Noin 5 km:n päässä lähtöpisteestä on Ristikallion autiotupa, jonka jälkeen reitti jatkuu Puikkokämpän päivätuvan kautta Taivalkönkäälle. Sieltä reitti siirtyy Oulankajoen yli kahden riippusillan kautta. Taivalkönkään autiotuvan, kuten muidenkin Oulangan autiotupien, vieressä on myös telttailumahdollisuus. Taivalkönkään ja Oulangan leirintäalueen välisen reitin varrella on Runsulammella telttailualue.

Reitin varrella on useita nähtävyyksiä, Ristikallion kalliomuodostuma, Taivalkönkään koski ja Oulangan luontokeskus.

Ristikallion autiotupa kesäisessä metsässä, taustalla polttopuupino.

Jätehuolto

Jätteiden kierrätyspiste sijaitsee Oulangan leirintäalueella. Pisteessä voi lajitella metalli-, lasi-, muovi- ja paperijätteen sekä vaarallisen jätteen (paristot, pienakut).

Pyöräily

Pyöräily on salittu osuudella Taivalköngäs - Oulangan luontokeskus (9 km).

Melontareitti

Osuudesta 16 km on mahdollista myös meloa. Huomio: kapeaa ja kivikkoista Aventojokea voi meloa ainoastaan kajakilla kevättulvien aikaan. Aluksi melotaan kapeahkoa Aventojokea Oulankajokeen, jota pitkin jatketaan Oulangan luontokeskuksen veneennostopaikalle. Kapeaa ja kivikkoista Aventojokea voi meloa ainoastaan kajakilla kevättulvien aikaan. Kanoottiretken voi aloittaa Ollilanjärven pysäköintialueelta, josta melotaan järven koillispäähän Aventojoen suulle, josta on Oulankajoelle noin 12 kilometriä. Lisää Oulangan melontareiteistä.

Muut palvelut