Ruostejärvi - Liesjärvi -reitin sijainti SuomessaEtelä-Suomi, Kanta-Häme
Tammela, (www.tammela.fi), Loppi (www.loppi.fi)
Ruostejärven virkistysalue, Liesjärven kansallispuisto, Tervalamminsuon soidensuojelualue (www.ymparisto.fi)

Ruostejärvi - Liesjärven kansallispuisto -reitti yhdistää kaksi suosittua retkikohdetta Hämeen järviylängöllä; Ruostejärven virkistysalueen ja yhden Suomen vanhimmista kansallispuistoista, Liesjärven. Molemmat alueet on tunnettu vuosikymmeniä upeina luonto- ja retkeilykohteina.

Ruostejärvi - Liesjärven kansallispuisto -reitti on kaksihaarainen. Ruostejärven virkistysalueelta voi kulkea Liesjärven kansallispuiston vanhimpaan ytimeen, jossa sijaitsee mm. kulttuurihistoriallisesti arvokas Korteniemen metsänvartijatila. Toinen vaihtoehto on suunnata Ruostejärveltä Liesjärven kansallispuiston uudempaan osaan, Tervalamminsuon ja Onkimaanjärven maisemiin. Reitin haarojen pituudet ovat n. 12 km Korteniemeen ja n. 24 km Onkimaanjärvelle.

Reittiä kuljetaan pääosin hämäläisessä havupuuvaltaisessa metsämaisemassa, mutta vaihtelevuutta matkan varrelle luovat kumpuilevat harjurinteet, luonnontilaiset lammet ja mutkittelevat rantaviivat. Matkan varrella voi tutkia kasveja tai kerätä sieni- ja marjasaalista. Taustalla kuuluu hämäläisten honkien humina ja lintujen konsertti.

Sulan maan aikaan kuljettavissa oleva reitti on helppo aloittaa Ruostejärven virkistysalueella retkeilyneuvontaa tarjoavasta Hämeen luontokeskuksesta. Reitin kulkeminen edellyttää karttaa ja kartanlukutaitoa.

Reitin haarojen yhteispituus on yli 30 km ja se on kuljettavissa päivän aikana molempien haarojen päätepisteeseen. Pidempäänkin vaellukseen tarjoutuu oivat mahdollisuudet, sillä reitti on osa yli 200 km:n pituista Hämeen Ilvesreitistöä (www.hameenvirkistysalueyhdistys.fi).

Ruostejärvi - Liesjärven kansallispuisto -reitti sijaitsee Hämeen järviylängöllä

Hämeen järviylänkö on erämainen luonnonhelmi keskellä Hämettä ja verrattain lähellä Suomen vilkkaimpia kaupunkikeskuksia. Hämeen järviylänkö tarjoaa kohteen monipuolisille luontoaktiviteeteille - tutustu muihin järviylängön kohteisiin:

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/ruostejarvi-liesjarvi.

Asiakaspalvelu

Hämeen luontokeskus
Puh. 0206 39 4630
hame(at)metsa.fi

Ruostejärven hoitokunta, puh. (03) 414 11

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Ruostejärvi - Liesjärvi -reitille

Katso ohje: autolla Ruostejärvi - Liesjärvi -reitille

Samantyyppisiä reittejä

Taitajan taival

Tapion taival

Virvatulten polku