Pyhä-Luoston kulkuyhteydet ja kartat

5.10.2020
Suosittelemme kasvomaskia käytettäväksi luontokeskus Naavan sisätiloissa, sekä kansallispuiston taukopaikoilla aina, kun turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.
3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kulkuyhteydet

Julkisilla kulkuneuvoilla

Autolla    

 • 4-tieltä väliltä Rovaniemi - Sodankylä kääntyy Torvisen kohdalta tie (nro 962) Pyhä-Luostolle.
 • 4-tieltä, Askan kylästä kääntyy tie Alakitiselle (nro19746), joka johtaa myös Pyhä-Luostolle.
 • 5-tieltä Kemijärvi-Pelkosenniemi väliltä kääntyy Vuostimon kohdalta tie (nro 962) Pyhä-Luostolle.
 • Teiden varsilla on hyvät opasteet.
 • Auton voi jättää Luoston laskettelurinteiden tai Hotelli Pyhätunturin pysäköintialueelle tai Pyhä-Luosto -tien (nro 962) varrella sijaitsevalle Rykimäkeron tai Luostonloman pysäköintialueelle.
 • Ajo-ohje Pyhä-Luoston luontokeskus Naavaan.

Retken lähtöpisteet

 • Luostolla lähtöpisteenä toimii Luoston portti opastauluineen, joka sijaitsee laskettelurinteiden juurella olevan pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä. Pyhätunturin päässä lähtöpisteenä toimii luontokeskus Naava, josta voi aina kysellä tarkempia vinkkejä reiteistä ja niille pääsystä. Pyhä-Luoston reiteille pääsee myös Huttujärvelle vievältä metsäautotieltä sekä Rykimäkeron ja Luostonloman pysäköintialueilta.

Kartat

Muut kartat

 • Pyhä Luosto -tunturikartta, vedenkestävä 1:25 000, Calazo 2018. Karttoja voi ostaa mm. Calazolta ja Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta.
 • Pyhä Luosto, vedenkestävä ulkoilukartta, 1:25 000, Karttakeskus 2020. Karttoja voi ostaa mm. Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta, Karttakeskuksesta,  Maanmittauslaitokselta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Pyhä-Luosto - Geologinen retkeilykartta (+ opaskirja), 1:50 000, GTK 2007. Karttoja voi ostaa mm. Pyhä-Luoston luontokeskus Naavastaa.
 • Salla Savukoski vedenkestävä ulkoilukartta, 1:100 000, Karttakeskus 2016. Karttoja voi ostaa mm. Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta, Karttakeskuksesta, Maanmittauslaitokselta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Retkeily GT Pohjois-Suomi, 2016, 1:400 000. Karttoja voi ostaa mm. Pyhä-Luoston luontokeskus Naavasta, Karttakeskuksesta,  Maanmittauslaitokselta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Karttojen myyntipaikat

Talvireittiesite, lumikenkäily ja talvipyöräily


Pdf 2,1 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Pyhä-Luoston reittiesite, kesä 


Pdf 1,6 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Pyhän ja Luoston matkailukeskusten lähireitit


Pdf 1,4 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Nämä kartat auttavat sinua retken suunnittelussa, mutta eivät sovellu maastokäyttöön!

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Pyhä-Luoston kartan Retkikartta.fi:ssä.

Pysäköintialueet

Pyhällä

Luostolla

Pyhä-Luoston reittiesite, maastopyöräily 


Pdf 3,4 Mt (julkaisut.metsa.fi)

Self-guided Tour: "Accessible Wilderness"


Pdf 1,1 Mt (julkaisut.metsa.fi, englanniksi)