Huttujärven kaivon vettä voi ottaa, juomavesi kannattaa keittää

(päivitetty 29.9.2023)

Huttujärven vuokratuvan yhteyteen on asennettu uusi talousvesikaivo. Uuden kaivon vesinäytteestä on löytynyt pieniä määriä bakteereja, joten tällä hetkellä on suositeltavaa keittää juotavaksi otettu vesi. Vettä voi käyttää normaalisti pesu- ja saunavetenä. Tiedotamme, kun vesi on jälleen suoraan juomakelpoista.

Rakennustarvikkeiden kopterikuljetuksia Luostolla Tikkalaavun lähellä mahdollisesti viikolla 40

(päivitetty 14.9.2023)

Helikopteri kuljettaa maastoon porrasrakenteita Luoston vaellusluontopolkuun ja Ukko-Luoston huipun reittiin kuuluvalla reittiosuudella Tikkalaavulta kohti Ukko-Luoston maisematupaa (osio, jossa on hyvin jyrkkiä mäkiä). Aiemmin viikolle 38 kaavaillut kopterikuljetukset tapahtuvat viikolla 40 tai myöhemmin. Ajankohta varmistuu ja ilmoitetaan myöhemmin.

Pitkospuita on uusittu useilla kansallispuiston reiteillä

(päivitetty 14.9.2023)

Luoston vaellusluontopolun varrella useissa kohdissa olevien pitkospuiden uusimistyöt on saatu päätökseen. Niin vanhoja metsiä, aapasoita kuin tunturimaastoa sisältävä monipuolinen vaellusluontopolku on erinomainen hieman pidemmän (n. 17 km) päiväretken kohde tutustua alueen luontoon.

Rykimäkeron kierrokselle on myös valmistunut uudet pitkospuut välille Rykimäkero - Lampivaara.

Pyhällä Poropolun reitillä on uudet pitkospuut.

Tunturiaavan lintutorni on suljettu toistaiseksi

(päivitetty 7.9.2023)

Tunturiaavan luontopolun varrella oleva lintutorni on jouduttu sulkemaan turvallisuussyistä sen huonon kunnon vuoksi. Tornin sulkemisella ei ole vaikutusta reitillä kulkemiseen. Myös pitkospuut ovat paikoin huonossa kunnossa, olethan siis varovainen niillä kulkiessasi.

Pyhä-Luoston retkeilyreitin sorastukset valmistuneet

(päivitetty 31.8.2023)

Kesän 2023 aikana tehdyt kestävöintityöt Pyhä-Luoston retkeilyreitillä (Pyhän päässä reittiä) on saatu päätökseen. Reitistä on kestävöity soralla osuus Karhunjuomalammelta Huttulomaan. Reittiosuus Karhunjuomalammelta Annikinlammelle kuuluu myös Noitatunturin Valloitus -reittiin.

Uutisia Pyhä-Luostolta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Facebookista ajankohtaiset

Pyhä-Luoston kansallispuiston facebook (facebook.com)

Facebook-näkymän upotus näkyy vain, jos hyväksyy evästekyselyssä markkinoinnin.

 

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukartta, Pyhä-Luosto

Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.