Pyhä-Luoston kansallispuisto sijaitsee Itä-Lapissa, matkaa Rovaniemeltä Luostolle on noin 115 km ja Kemijärveltä Pyhätunturille (tie nro 962) 47 km. Pohjoisesta SodankylänTorvisesta (tie nro 962) on matkaa Pyhälle noin 40 kilometriä. Lähin lentokenttä sijaitsee Rovaniemellä ja rautatieasema Kemijärvellä.
Kansallispuiston kylien, Pyhän ja Luoston, etäisyys toisistaan on 25 km.

Retkeilyreiteille

Reiteille lähdetään Pyhätunturilla luontokeskus Naavasta ja Luostolla Luostonportilta. Naavasta kannattaa kysyä tarkempaa tietoa reiteistä ja niille pääsystä.
Pyhä- Luoston reiteille pääsee myös Rykimäkeron ja Luostonloman pysäköintialueilta sekä kesäaikaan Huttujärvelle vievältä metsäautotieltä.

Junalla Kemijärvelle

Yö- ja autojunalla pääsee ympäri vuoden Kemijärvelle, josta bussilla tai autolla on matkaa Pyhä-Luoston kansallispuistoon 47 kilometriä. Junalta on myös suora bussiyhteys Pyhä-Luostolle.

Bussilla Pyhä-Luostolle

Junilta ja lentokentältä on linja-autoyhteys (matkahuolto.fi) Pyhä-Luostolle. Hae joukkoliikenteen reittejä ja aikatauluja (opas.matka.fi).
 

Autolla Pyhä-Luostolle

Luontokeskus Naavan pysäköintialue, Luontotie 1, 98530 Pyhätunturi (Pelkosenniemi). Auton voi pysäköidä luontokeskuksen pysäköintialueelle tai yleiselle pysäköintialueelle luontokeskuksen vieressä. Talvikunnossapito. Tilaa n. 100 autolle.

Luostonportin pysäköintialue sijaitsee Luoston laskettelukeskuksen yhteydessä. Talvikunnossapito. Tilaa noin 200 autolle.

Luostonloman pysäköintialue sijaitsee Pyhä-Luosto-tien (nro 962) varressa, noin 4 km Luoston matkailukeskuksesta Torvisen suuntaan. Tilaa noin 20 autolle.

Ukko-Luoston pysäköintialue sijaitsee Pyhän ja Luoston välillä, Ukko-Luostontien päässä. Parkkialue on myös Lampivaaran Ametistikaivoksen asiakkaiden käytössä. Tilaa noin 20 autolle.

Rykimäkeron pysäköintialue sijaitsee Pyhän ja Luoston välillä (tie nro 962), Luostolta n. 5,5 km ja Pyhältä n. 19 km. Tilaa noin 20 autolle.

Huttujärventien pysäköintialue on käytettävissä vain kesäaikaan. Se sijaitsee Huttujärvelle vievän metsäautotien varressa, aivan kansallispuiston rajalla. Tie kääntyy tunturitieltä (nro 962) n. 8 km Pyhältä Luostolle päin. Tienhaarasta pysäköintipaikalle on n. 2 km kapeaa ja ajoittain huonokuntoista tietä. Ei talvikunnossapitoa. Tilaa noin 10 autolle.