Auta kehittämään vastuullista matkailua osallistumalla kyselyyn

(Julkaistu 5.1.2023)

Oletko vieraillut viimeisen vuoden aikana Rokua Geoparkin alueella? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja auta meitä kehittämään vastuullista matkailua.

Kyselyyn vastattuasi voit myös osallistua arvontaan, jossa palkintona on 30€ arvoinen lahjakortti, mitä voit käyttää välinevuokraukseen ja aktiviteetteihin Montta Active Camping (tähän voi facessa tägätä linkillä Active Camping Montta) Montan ja Säräisniemen toimipisteissä. 

Kysely toteutetaan osana Oulun yliopistossa tehtävää matkailumaantieen pro gradu -tutkielmaa. Halutessasi voit myös osallistua lyhyeen haastatteluun, jossa keskustellaan syvemmin esimerkiksi vastuullisuusviestinnästä.

Linkki kyselyyn: https://link.webropol.com/s/rokuageopark-kysely

Vastaaminen vie vain hetken, ja kaikki vastaukset ovat anonyymejä. Kyselyn avulla saamme arvokasta tietoa matkailun kehittämisen tueksi. Kysely on avoinna 5.2.2023 saakka.

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi

 

Kansallispuistoon talvireitti talvikaudelle 2022-2023

(Päivitetty 19.12.2022)
Talvireitin ylläpito on aloitettu 19.12. Reitti on merkitty oransseilla aurauskepeillä. Retkeä suunnitellessa kannattaa huomata, että pysäköintipaikoille johtavilla teillä ja talvireitillä voi talviaikaisesta aurauksesta ja tamppauksesta huolimatta olla lunta, sillä syrjäisten kohteiden avoinnapito tapahtuu viiveellä.

Metsähallitus ylläpitää talvella 2022-2023 Pitkäjärven ja Pookivaaran maisemissa kulkevaa talvireittiä, jonka pituus päästä päähän on noin 3,5 kilometriä. Reitti soveltuu etenkin lumikenkäilyyn ja hiihtoon ja sen aloituspisteet ovat Pookivaaran ja Pitkäjärven pysäköintialueilla.

Metsähallitus myös pitää läpi talven auki tien Pookivaaran pysäköintialueelle. Vaalan kunta puolestaan avaa omalta osaltaan Keisarintien Pitkäjärven pysäköintialueelle saakka parhaimpaan talviretkeilyaikaan, maalis-huhtikuussa.

Lue lisää aiheesta Metsähallituksen tiedotteesta.

Pookin pirtti vuokratupa avattu

(Päivitetty 27.10.2022)
Pookivaaran huipulla sijaitseva vuokratupa Pookin pirtti on avattu ja varattavissa erälupien nettikaupasta (eraluvat.fi). Petipaikkoja on kuudelle, ja lisäksi tarjolla on pari ylimääräistä patjaa. Vuokrahinta on 75€/vrk. Lisätietoja pirtistä löytyy Pookin pirtin tupasivulta

Rokuan esteettömien palvelujen kuvaukset paranivat

(Päivitetty 19.8.2022)
Rokuan kansallispuiston esteettömien palvelujen kuvaukset ovat parantuneet aiemmasta. Kansallispuiston esteettömyyteen voi tutustua Palvelut-sivullamme. Lisäksi alueella on Pitkäjärven vaativa esteetön polku Pitkäjärven pysäköintipaikan ja Pitkäjärven taukopaikan välillä.

Linja-autoliikennettä Oulu-Kajaani -välillä

(Päivitetty 3.8.2022)
Saaga Travel aloittaa keskiviikkona 10.8.2022 liikennöinnin välillä Oulu-Utajärvi-Vaala-Kajaani. Kansallispuiston alueelle tai välittömään läheisyyteen linja-autoreitti ei yllä. Lähin pysäkki kansallispuiston alueelle on Ahmas th:n pysäkki Kajaanintien varrella. Ahmas th:lta matkaa Rokuan kansallispuistoon kertyy noin 10 kilometriä. Lisätietoja aikatauluista löytää Matkahuollon aikatauluhausta (matkahuolto.fi).

Kestävöintitöitä Rokuan kansallispuistossa

(Päivitetty 4.3.2022)
Maaliskuun aikana Pookivaaran pysäköintipaikan kautta ajetaan kuorma-autoilla reittien kestävöintimateriaaleja maastoon. Tämän vuoksi Pookivaaran huipulle johtavan huoltotien puomi on usein avoinna ja liikennettä alueella tavallista enemmän. Alueella retkeilevien toivotaan ottavan liikenteen huomioon ja jättävän huoltotien ja sen portin ympäristön avoimeksi kuljetuksille.

Kansallispuiston reittiuudistus saatiin vuonna 2021 pitkälti valmiiksi, mutta uusien reittien kestävöintityöt tehdään kuluvan vuoden aikana loppuun. Metsähallitus tiedottaa tarvittaessa asiasta lisää.

Myrskyn jäljet on korjattu - reitit käytettävissä

(Päivitetty 5.7.2021)
Rokualla juhannusviikon myrskytuhot on saatu varsin hyvin raivattua ja maastopyöräreititkin ovat auki. Puiden rungot jätetään maastoon, jossa ne ovat hyvä lahopuun lähde luonnon monimuotoisuudelle. Kaatuneita ja kallellaan olevia puita voi olla vielä reittien ulkopuolella, joten noudatathan varovaisuutta maastossa kulkiessasi.

Myrsky teki juhannusviikolla pahoja tuhoja Rokuan kansallispuistossa. Puita kaatui teille ja patikointi- ja pyöräreiteille.

Uutisia Rokualta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)