Rokuan talvireitit

Huomio! Tietä Pookivaaran P-alueelle ei aurata, eikä talvireittiä Pookivaara - Pitkäjärvi ylläpidetä talvella 2023-2024. 
Rokuan talvireitit (pdf, 1,4Mt, julkaisut.metsa.fi)

Talvireittien lähtöpisteet

 • Rokuan hiihtostadion / Hotelli Rokuanhovi Jaakonjärventie 43, 91670 Utajärvi
  • Kilpalatu, monikäyttöura, Martinkankaan retkilatu
 • Rokuan matkaparkki, Rokuantie 40, 91670 Utajärvi
  • Valaistu latu hiihtostadionille, muksulatu, kuntolatu, Martinkankaan retkilatu 
 • Pookivaaran p-paikka
  • Ei käytössä talvella 2023-2024
 • Pitkäjärven p-paikka
  • Ei käytössä talvella 2023-2024

Hiihtoladut ja monikäyttöura 

Rokuan talvireitit -kartta näyttää latujen ja monikäyttöuran sijainnit. 
Latujen ajankohtaisen kunnon löytää latukartasta (fluentprogress.fi). Latujen ja monikäyttöuran ylläpidosta vastaavat Muhoksen, Utajärven, ja Vaalan kunnat. Latuyrittäjänä toimii Aarne Vainiokangas Oy. Latureitistöjen kehittämistä koskevat palautteet voi lähettää osoitteeseen: rokuanladut(at)utajarvi.fi.

Kansallispuiston korkeimmalle kohdalle, Pookivaaralle, pääsee sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä. Muutoinkin kansallispuiston latuverkosto tarjoaa paljon kauniita talvimaisemia. Reiteillä on muutamia kovavauhtisia alamäkiä ja jyrkkiä nousuja. Rokuan alueelta löytyy myös monikäyttöura, joka on tarkoitettu monipuoliseen lihasvoimalla tapahtuvaan liikkumiseen. Sille voit suunnata mm. lumikengillä, fatbikellä, kävellen, hiihtäen tai koiran kanssa.

Rokuan talvireitti

Huomio! Metsähallituksen Rokuan talvireittiä Pookivaaran P-alueelta Pitkäjärven P-alueelle ei ylläpidetä talvella 2023-2024. 

Metsähallituksen ylläpitämä Rokuan talvireitti kulkee Pookivaaran pysäköintipaikalta Pookivaaran laelle ja aina Pitkäjärven pysäköintipaikalle saakka. Pituutta reitillä on päästä päähän noin 3,5 kilometriä. Reittimerkintänä ovat oranssit aurauskepit. Myös Pookivaaran ja Pitkäjärven pysäkäintipaikoille vievät tie aurataan talven aikana. Pookivaaran pysäköintialueelle johtavan tien aurauksesta vastaa Metsähallitus ja Pitkäjärven pysäköintialueelle johtavan tien Vaalan kunta.

Retkeä suunnitellessa kannattaa huomata, että pysäköintipaikoille johtavilla teillä ja talvireitillä voi talviaikaisesta aurauksesta ja tamppauksesta huolimatta olla lunta, sillä syrjäisten kohteiden avoinnapito tapahtuu viiveellä.

Rokuan talvireitti tuotekorttina (julkaisut.metsa.fi)

Nainen ja mies hiihtävät iloisina valkoisen metsän keskellä.

Asiakaspalvelu

Liminganlahden luontokeskus
Rokuavaaran kesäreittien ja taukopaikkojen huolto. Puh. 0206 39 6059
 
Laduista ja monikäyttöurasta vastaavat Muhoksen, Vaalan, ja Utajärven kunnat.