Talvireittien lähtöpisteet

 • Rokuan hiihtostadion / Hotelli Rokuanhovi Jaakonjärventie 43, 91670 Rokua
  • Kilpaladut, Pookin retkilatu ja monikäyttöura
 • Rokua Health & Spa Kuntoraitti 2, 91670 Rokua
  • Muksulatu, kuntoladut, Martinkankaan latu ja monikäyttöura
 • Pookivaaran p-paikka
  • Rokuan talvireitti (Pookivaara, Pitkäjärvi)
 • Pitkäjärven p-paikka (maaliskuun alusta alkaen)
  • Rokuan talvireitti (Pitkäjärvi, Pookivaara)

Täältä näet Rokuan talvireittikartan (julkaisut.metsa.fi)

Rokuan talvireitti

Metsähallitus ylläpitää talvella 2022-2023 Rokuan talvireittiä Pookivaaran pysäköintipaikalta Pookivaaran laelle ja aina Pitkäjärven pysäköintipaikalle saakka. Pituutta reitillä on päästä päähän noin 3,5 kilometriä. Reitin ylläpito on aloitettu 19.12.2022. Reittimerkintänä ovat oranssit aurauskepit. Myös Pookivaaran ja Pitkäjärven pysäkäintipaikoille vievät tie aurataan talven aikana. Pookivaaran pysäköintialueelle johtavan tien aurauksesta vastaa Metsähallitus ja Pitkäjärven pysäköintialueelle johtavan tien Vaalan kunta.

Retkeä suunnitellessa kannattaa huomata, että pysäköintipaikoille johtavilla teillä ja talvireitillä voi talviaikaisesta aurauksesta ja tamppauksesta huolimatta olla lunta, sillä syrjäisten kohteiden avoinnapito tapahtuu viiveellä.

Rokuan talvireitti tuotekorttina (julkaisut.metsa.fi)

Hiihtoladut ja monikäyttöura 

Rokuan talvireitit -kartta näyttää latujen ja monikäyttöuran sijainnit. 
Latujen ajankohtaisen kunnon löytää latukartasta (fluentprogress.fi). Latujen ja monikäyttöuran ylläpidosta vastaavat Muhoksen, Utajärven, ja Vaalan kunnat. Latuyrittäjänä toimii 2022-2023 Aarne Vainiokangas Oy. Latureitistöjen kehittämistä koskevat palautteet voi lähettää osoitteeseen: rokuanladut(at)utajarvi.fi.

Kansallispuiston korkeimmalle kohdalle, Pookivaaralle, pääsee sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä. Muutoinkin kansallispuiston latuverkosto tarjoaa paljon kauniita talvimaisemia. Reiteillä on muutamia kovavauhtisia alamäkiä ja jyrkkiä nousuja. Rokuan alueelta löytyy myös monikäyttöura, joka on tarkoitettu monipuoliseen lihasvoimalla tapahtuvaan liikkumiseen. Sille voit suunnata mm. lumikengillä, fatbikellä, kävellen, hiihtäen tai koiran kanssa.

 

Nainen ja mies hiihtävät iloisina valkoisen metsän keskellä.

Asiakaspalvelu

Liminganlahden luontokeskus
Rokuavaaran kesäreittien ja taukopaikkojen huolto.
Laduista ja monikäyttöurasta vastaavat Muhoksen, Vaalan, ja Utajärven kunnat.