Geopark-viikko 

Rokua Geoparkissa vietetään jälleen perinteistä, vuosittaista ja kaikille avointa Geopark-viikkoa maanantaista maanantaihin 29.5.–5.6.2023 (rokuageopark.fi). Kesän käynnistävä tapahtumaviikko kokoaa yhteen seudun monipuolisia luonto- ja kulttuurielämyksiä ja palveluita helposti tutustuttaviksi. Geopark-viikkoa vietetään samaan aikaan myös muissa Suomen ja Euroopan Geopark-kohteissa.  

Viikon aikana Rokua Geoparkin alueella avataan uusi käyntikohde Vaalan Kankarissa, tutustutaan alueen kotiseutuhistoriaan, taiteillaan Manamansalossa ja seikkaillaan Oulujoella. Ohjelmassa on myös omatoimisia kesänviettovinkkejä Rokua Geoparkin luonto- ja kulttuuriympäristöön. 

Tapahtumaviikon päätteeksi ja koululaisten kesäloman kunniaksi juhlistetaan kesällä avautuvaa suoraa bussiyhteyttä Oulusta Rokualle retkipäivän merkeissä.  

Bussilla Rokualle kesäkuun alusta lähtien

(Julkaistu 13.3.2023)
Kesällä 2023 Rokualle pääsee bussilla 5.6. - 6.8. Vaalasta kerran ja Oulusta kahdesti päivässä. Viikonloppuisin 5.6. - 1.10. sekä Vaalasta että Oulusta liikennöidään Rokualle kerran päivässä. Vuorojen aikataulut on laadittu siten, että useimmilla vuoroilla on vaihtoyhteys Vaalan rautatieasemalle saapuviin tai sieltä lähteviin juniin, mikä lisää yhteyksiä Rokuan ja Oulun sekä Rokuan ja Kajaanin välillä.

Vuorot pysähtyvät Rokua Health & Spa -hotellin kohdalla sekä Rokuanhovintiellä.

Linja-autoliikenteen järjestää Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Rokualle liikennöidään ainakin vuosina 2023-2025.

Pookin pirtti vuokratupa avattu

(Päivitetty 27.10.2022)
Pookivaaran huipulla sijaitseva vuokratupa Pookin pirtti on avattu ja varattavissa erälupien nettikaupasta (eraluvat.fi). Petipaikkoja on kuudelle, ja lisäksi tarjolla on pari ylimääräistä patjaa. Vuokrahinta on 75€/vrk. Lisätietoja pirtistä löytyy Pookin pirtin tupasivulta

Rokuan esteettömien palvelujen esittelyjä parannettu

(Päivitetty 19.8.2022)
Rokuan kansallispuiston esteettömien palvelujen kuvaukset ovat parantuneet aiemmasta. Kansallispuiston esteettömyyteen voi tutustua Palvelut-sivullamme. Lisäksi alueella on Pitkäjärven vaativa esteetön polku Pitkäjärven pysäköintipaikan ja Pitkäjärven taukopaikan välillä.

Linja-autoliikennettä Oulu-Kajaani -välillä

(Päivitetty 3.8.2022)
Saaga Travel aloittaa keskiviikkona 10.8.2022 liikennöinnin välillä Oulu-Utajärvi-Vaala-Kajaani. Kansallispuiston alueelle tai välittömään läheisyyteen linja-autoreitti ei yllä. Lähin pysäkki kansallispuiston alueelle on Ahmas th:n pysäkki Kajaanintien varrella. Ahmas th:lta matkaa Rokuan kansallispuistoon kertyy noin 10 kilometriä. Lisätietoja aikatauluista löytää Matkahuollon aikatauluhausta (matkahuolto.fi).

Uutisia Rokualta