Kesäkauden joukkoliikennevuorot Rokualle

(Päivitetty 4.6.2024)
Maanantaina 3.6. astui voimaan Oulujokivarren linja-autoyhteyksien kesäkausi, minkä myötä myös Rokuan kansallispuistoon pääsee kesäkaudella linja-autolla matkustaen. Linja-autot ajavat Rokualla kylpylähotelli Health & Span edestä sekä erämaahotelli Rokuanhovin lähettyviltä, jotka molemmat ovat aivan kansallispuiston rajan tuntumassa.

Suorien vuorojen lisäksi Rokualle ja takaisin pääsee vaihdollisilla yhteyksillä. Vaihdollisiin yhteyksiin sisältyy vaihto linja-auton ja junan välillä Vaalan tai Utajärven rautatieasemalla.

Arkipäivien linja-autoyhteydet ajavat elokuun alkuun eli perjantaihin 2.8. saakka. Viikonloppuisin Rokualle pääsee vielä pidempään, eli syyskuun viimeiseen viikonloppuun (28.-29.9.) saakka. Tämän jälkeen linja-autoliikenne kansallispuiston läheisyyteen hiljenee talvikaudeksi.

Retkeä suunnitellessa sopivat linja-autovuorot voi tarkistaa Matkahuollon verkkosivujen aikatauluhausta (matkahuolto.fi).

Huomioi tämä maastopalovaroituksen ollessa voimassa Rokuan alueella

(Päivitetty 7.6.2024)
Kun Rokuan alueella on voimassa maastopalovaroitus, kertoo Ilmatieteenlaitos (ilmatieteenlaitos.fi) avotulen tekeminen on kiellettyä maastopalovaroituksen ollessa voimassa kaikilla tulentekopaikoilla. Kielto koskee siis myös hormillisia tulentekopaikkoja. Rokuan alueen maasto on hyvin kuivaa kangasta, jossa tuli voi levitä hyvin nopeasti. Tämän takia tulenteko on kauttaaltaan kielletty maastopalovaroituksen ollessa voimassa.

Rokuan kansallispuiston käyntimäärät julki

(Päivitetty 26.1.2024)
Rokuan kansallispuistoon tehtiin vuoden 2023 aikana yhteensä 47 700 käyntiä. Korona-ajan mukanaan tuoma kotimaan retkeilyn huippu on ohitettu, ja käyntimäärä Rokualla laskenut edellisvuodesta. Kokonaisuudessaan käyntimäärät ovat kuitenkin edelleet hyvät verrattuna pandemiaa edeltäneisiin vuosiin ja käyntimäärien tasaantuminen myös auttaa Metsähallituksen Luontopalveluja huolehtimaan siitä, että palveluvarustus alueella pysyy kunnossa ja on sopiva käyntimääriin nähden.

Lue lisää Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Koillismaan kansallispuistojen käyntimääristä uutisesta.

Uusi video maastopyöräilystä kansallispuistossa

(Päivitetty 18.7.2023)
Katso 5 minuutin video, josta näkee millaisessa maastossa Rokualla pääsee maastopyöräilemään (youtube.com). 

Pookin pirtti vuokratupa avattu

(Päivitetty 27.10.2022)
Pookivaaran huipulla sijaitseva vuokratupa Pookin pirtti on avattu ja varattavissa erälupien nettikaupasta (eraluvat.fi). Petipaikkoja on kuudelle, ja lisäksi tarjolla on pari ylimääräistä patjaa. Vuokrahinta on 75€/vrk. Lisätietoja pirtistä löytyy Pookin pirtin tupasivulta

Rokuan esteettömien palvelujen esittelyjä parannettu

(Päivitetty 19.8.2022)
Rokuan kansallispuiston esteettömien palvelujen kuvaukset ovat parantuneet aiemmasta. Kansallispuiston esteettömyyteen voi tutustua Palvelut-sivullamme. Lisäksi alueella on Pitkäjärven vaativa esteetön polku Pitkäjärven pysäköintipaikan ja Pitkäjärven taukopaikan välillä.

Uutisia Rokualta

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.