Ajankohtaista Rokualla

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Harmaalla lankkupöydällä on punaisilla puolukoilla kirjoitettu ROKUA. Pöydällä on lisäksi nokinen kahvipannu ja puinen kuksa. Taustalla näkyy nuotiopaikka ja sitä kiertävät penkit.

Rokuan kansallispuistossa saa telttailla kaikilla karttaan merkityillä taukopaikoilla 

(Päivitetty 26.5.2020)
Aiemmin Rokuan kansallispuistossa telttailu luonnistui vain Pitkäjärven taukopaikalla. Jatkossa telttailla saa tämän lisäksi Rokuanjärvellä ja Pookivaaralla. Kansallispuiston ulkopuolella sijaitsevilla luonnonsuojelualueilla teltan voi pystyttää Kirvesjärvelle tai Saariselle.

Toivomme, että useampien mahdollisuuksien myötä retkeilijät pääsevät entistä paremmin nauttimaan niin halutessaan rauhasta sekä hiljaisuudesta ja maastoon kuluminen Pitkäjärvellä vähenee. Koska Rokuan kansallispuiston luonto ja maaperä ovat erityislaatuisen herkkiä, pyydämme retkeilijöitä pystyttämään telttansa jo valmiiksi kuluneille kohdille maastoon. Aurinkoisia retkihetkiä! 

Rokuan ladut ja monitoimiura talvella

(Päivitetty 19.2.2020)
Rokuan hiihtoladut mukailevat retkeilyreittejä. Hiihtolatujen varrelta löytyy taukopaikkoja ja kansallispuiston korkeimmalle kohdalle, Pookivaaralle, pääsee sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä. 

Lue lisää Rokuan talvireiteistä.

Rokuanvaara valittiin Vuoden 2018 retkikohteeksi

(Päivitetty 6.3.2018)
Vuoden Retkikohde 2018 -yleisöäänestyksen on voittanut Rokuanvaara. Voittaja sai palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita. Tämän vuoden kilpailun teemana oli geologiset kohteet.

Rokuan ja Oulujärven alueet ovat geologisia luonnonmuodostelmia pullollaan. Löytyyhän Rokualta mm. Suomen syvin suppa Syvyydenkaivo, kumpuilevia harjuja ja dyynejä, siirtolohkareita ja EU:n vanhinta kallioperää voi ihastella Kilonniemen gneissikalliolla.

 
Kaksi retkeilijää puisessa portaikossa. Ympäröivä metsä on aurinkoista mäntymetsää.

Uutisia Rokualta

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty Rokuan kansallispuiston alueella kokonaan, myös hormillisissa tulisijoissa. Alueen kuivat jäkäläkankaat ovat erityisen herkkiä syttymään. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)