Ikäviä uutisia Pookivaaralta - Pookin käymälässä tehtiin ilkivaltaa

(Päivitetty 10.9.2021)
Syyskuun alussa huomattiin, että Pookin käymälässä oli tehty ilkivaltaa. Käymälän teknisessä tilassa oli tehty tuhoja repimällä irti putket, jotka johtavat virtsan maanalaiseen säiliöön. Lisäksi lattiakaivosta oli viety kannet pois ja komposteista revitty kahvat.

Sotkun ja hajuhaittojen lisäksi teoista aiheutui satojen eurojen edestä korjauskuluja, jolle olisi ollut Rokualla hyödyllisempääkin käyttöä.

Metsähallituksen Luontopalvelut muistuttaa, että vahingonteko on rikos. 

Myrskyn jäljet on korjattu - reitit on raivattu auki ja käytettävissä

(Päivitetty 5.7.2021)
Rokualla juhannusviikon myrskytuhot on saatu varsin hyvin raivattua ja maastopyöräreititkin ovat auki. Puiden rungot jätetään maastoon, jossa ne ovat hyvä lahopuun lähde luonnon monimuotoisuudelle. Kaatuneita ja kallellaan olevia puita voi olla vielä reittien ulkopuolella, joten noudatathan varovaisuutta maastossa kulkiessasi.

Myrsky teki juhannusviikolla pahoja tuhoja Rokuan kansallispuistossa. Puita kaatui teille ja patikointi- ja pyöräreiteille.

Myrskytuulen kaatamia puita sikin sokin metsässä ja tien poikki.

Rokualla tapahtuu outoja - maastosta on löytynyt zombie

Rokuan kansallispuisto laajeni viime vuoden puolelta pinta-alaltaan. Kansallispuiston uudelta laajennusalueelta on kesäkuussa löydetty mystinen hahmo. Järven pohjukassa lautalla kelluva hahmo on tutkimusten mukaan mitä suurimmalla varmuudella zombie. Lähiympäristöstä löytyi myös maalauksia ja rakennelmia.

Risuista ja oksista koottu veistos kesäisessä metsässä.Lianjärven ja Syväjärven välisellä maastolueella on kajaanilaisen Vaara-kollektiivin toimesta tehty kesäkuun ensimmäisen viikon aikana lukuisia tutkimuksia, mutta zombien alkuperä ja esiintulo ovat yhä täysiä mysteereitä.

Uskaliaita retkeilijöitä pyydetään osallistumaan mystisten merkkien tulkitsemiseen ja ratkaisemiseen - mistä Rokuan zombie on tullut? Mitä tekemistä lyttyyn lyödyllä kirveellä on mystisten rakennelmien kanssa ja miksi?

Erilaisia teorioita zombien alkuperästä ja esiintulosta kerätään kesän ajan Rokuan kävijöiltä. Tavoitteena on, että elokuussa Rokuan zombien arvoitus saadaan ratkaistua. Arvoituksen ratkaisemiseen osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Suorin reitti Lianjärven maastoalueelle kulkee Rokuan kansallispuistossa Harjupolkua pitkin.

Lataa Rokuan zombie - tule ja auta ratkaisemaan Rokuan zombien arvoitus -esite (Pdf 809 kt).

#rokuanzombie
 

Rokuan kansallispuistossa saa telttailla kaikilla karttaan merkityillä taukopaikoilla - käytä valmiiksi kuluneita kohtia telttailuun

(Päivitetty 26.5.2020)
Aiemmin Rokuan kansallispuistossa telttailu luonnistui vain Pitkäjärven taukopaikalla. Jatkossa telttailla saa tämän lisäksi Rokuanjärvellä ja Pookivaaralla. Kansallispuiston ulkopuolella sijaitsevilla luonnonsuojelualueilla teltan voi pystyttää Kirvesjärvelle tai Saariselle.

Toivomme, että useampien mahdollisuuksien myötä retkeilijät pääsevät entistä paremmin nauttimaan niin halutessaan rauhasta sekä hiljaisuudesta ja maastoon kuluminen Pitkäjärvellä vähenee. Koska Rokuan kansallispuiston luonto ja maaperä ovat erityislaatuisen herkkiä, pyydämme retkeilijöitä pystyttämään telttansa jo valmiiksi kuluneille kohdille maastoon. Aurinkoisia retkihetkiä!

Uutisia Rokualta

Ratkaise Rokuan zombien arvoitus

""
(Pdf, 809 kt).

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)