Muutoksia Rokuan latuverkostossa

(Päivitetty 26.11.2018)
Rokuan latuverkoston ylläpito supistuu talven 2018-2019 aikana. Tarkemmat tiedot päivitetään sivustolle myöhemmin.  

Rokuanvaara valittiin Vuoden 2018 retkikohteeksi

(Päivitetty 6.3.2018)
Vuoden Retkikohde 2018 -yleisöäänestyksen on voittanut Rokuanvaara. Voittaja sai palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita. Tämän vuoden kilpailun teemana oli geologiset kohteet.

Rokuan ja Oulujärven alueet ovat geologisia luonnonmuodostelmia pullollaan. Löytyyhän täältä mm. Suomen syvin suppa Syvyydenkaivo, kumpuilevia harjuja ja dyynejä, siirtolohkareita ja EU:n vanhinta kallioperää voi ihastella Kilonniemen gneissikalliolla.

Rokuan lisäksi Vuoden retkikohde -finaalissa olivat mukana Hepoköngäs, Isokuru, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Julma-Ölkky, Hossan kansallispuisto, Jurmo, Saaristomeren kansallispuisto, Kevon kanjoni, Kevon luonnonpuisto, Kolin vaarat, Korouoman rotkolaakso, De Geer -moreenit Merenkurkussa sekä Yyteri.

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestettiin nyt neljännentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen.

 
Kuva: Harri Tarvainen

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Vaala
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)