Rokuan kansallispuiston pysäköintialueiden talvikunnossapito

(Päivitetty 27.2.2019)

Pitkäjärven pysäköintialue (N 64.54879 E 26.49744, WGS84) ja Pookin pysäköintialue (N 64.57084 E 26.48992, WGS84) eivät ole auki talvisin. Lähinnä kansallispuistoa olevat, talvikunnossapidettävät pysäköintialueet löytyvät Rokuan Hovilta (Jaakonjärventie 43), Opastuskeskus Supasta (Jaakonjärventie 2)  ja Rokuan leirikeskukselta (Salmisentie 300).

Kansallispuistossa ei tällä hetkellä ole huollettuja talvireittejä tai latuja. Pookivaaralle on Rokuan Hovin suunnalta kuitenkin ajettu tampparilla jälki, joka soveltuu esim. lumikengillä kuljettavaksi.

Muutoksia Rokuan latuverkostossa

(Päivitetty 30.1.2019)
Pookivaaran retkilatua ei ajeta tänä talvena aktiivisesti. Sen sijaan Tulijärven retkilatu toimii ns. monitoimiurana, jolla saa liikkua lihasvoimin olipa alla sitten sukset, pyörä tai lumikengät. Koirat ovat myös tervetulleita uralle, kunhan ovat asianmukaisesti kytkettyjä. Latujen kunnossapidosta Rokualla vastaa Utajärven kunta: rokuanladut(at)utajarvi.fi.

Rokuanvaara valittiin Vuoden 2018 retkikohteeksi

(Päivitetty 6.3.2018)
Vuoden Retkikohde 2018 -yleisöäänestyksen on voittanut Rokuanvaara. Voittaja sai palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita. Tämän vuoden kilpailun teemana oli geologiset kohteet.

Rokuan ja Oulujärven alueet ovat geologisia luonnonmuodostelmia pullollaan. Löytyyhän Rokualta mm. Suomen syvin suppa Syvyydenkaivo, kumpuilevia harjuja ja dyynejä, siirtolohkareita ja EU:n vanhinta kallioperää voi ihastella Kilonniemen gneissikalliolla.

 
Kuva: Harri Tarvainen

Tapahtumat.luontoon.fi
Kuva: Metsähallitus/Petri Ryöppy.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Vaala
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)