Rokuan esteettömien palvelujen kuvaukset paranivat

(Päivitetty 19.8.2022)
Rokuan kansallispuiston esteettömien palvelujen kuvaukset ovat parantuneet aiemmasta. Kansallispuiston esteettömyyteen voi tutustua Palvelut-sivullamme. Lisäksi alueella on Pitkäjärven vaativa esteetön polku Pitkäjärven pysäköintipaikan ja Pitkäjärven taukopaikan välillä.

Linja-autoliikennettä Oulu-Kajaani -välillä

(Päivitetty 3.8.2022)
Saaga Travel aloittaa keskiviikkona 10.8.2022 liikennöinnin välillä Oulu-Utajärvi-Vaala-Kajaani. Kansallispuiston alueelle tai välittömään läheisyyteen linja-autoreitti ei yllä. Lähin pysäkki kansallispuiston alueelle on Ahmas th:n pysäkki Kajaanintien varrella. Ahmas th:lta matkaa Rokuan kansallispuistoon kertyy noin 10 kilometriä. Lisätietoja aikatauluista löytää Matkahuollon aikatauluhausta (matkahuolto.fi).

Kestävöintitöitä Rokuan kansallispuistossa

(Päivitetty 4.3.2022)
Maaliskuun aikana Pookivaaran pysäköintipaikan kautta ajetaan kuorma-autoilla reittien kestävöintimateriaaleja maastoon. Tämän vuoksi Pookivaaran huipulle johtavan huoltotien puomi on usein avoinna ja liikennettä alueella tavallista enemmän. Alueella retkeilevien toivotaan ottavan liikenteen huomioon ja jättävän huoltotien ja sen portin ympäristön avoimeksi kuljetuksille.

Kansallispuiston reittiuudistus saatiin vuonna 2021 pitkälti valmiiksi, mutta uusien reittien kestävöintityöt tehdään kuluvan vuoden aikana loppuun. Metsähallitus tiedottaa tarvittaessa asiasta lisää.

Rokuan kansallispuiston talviaikainen saavutettavuus paranee

(Päivitetty 28.1.2022)
Rokuan kansallispuisto on lopputalven saavutettavissa kansallispuiston eteläpuolelta, kun Pitkäjärven pysäköintialue otetaan tulevasta viikonlopusta (29.-30.1.) alkaen myös talviaikaiseen käyttöön. Pitkäjärven pysäköintialueelle pääsee Keisarintietä Neittävän suunnasta. Tähän saakka Keisarintiellä ei ole ollut talvisin säännöllistä ylläpitoa Rokuanjärveltä eteenpäin, mutta nyt lopputalven ajan tie aurataan Rokuanjärveltä Pitkäjärven pysäköintialueelle saakka.

Pitkäjärven pysäköintialueen käyttöönottoon on vaikuttanut lisääntynyt kysyntä kansallispuiston eteläosien saavuttamiseksi myös talvella. Lumikenkäilyyn ja umpisella hiihtelyyn eteläosat tarjoavat satumaisia retkimaastoja, ja Pitkäjärven ja Rokuanjärven taukopaikat ovat retkeilijöiden käytettävissä ympäri vuoden. Retkelle kannattaa varustautua kartan ja kompassin kera, sillä Rokuan maastot voivat olla merkittyjen reittien ulkopuolella haastavia suunnistaa, erityisesti silloin kun lumiset puut heikentävät näkyvyyttä.

Pitkäjärven, ja aiemmin talvikäyttöön avatun Pookivaaran, pysäköintialueiden käyttöä sekä erityisesti kansallispuiston eteläosien kävijämääriä seurataan lopputalven ajan, ja tuloksia hyödynnetään seuraavien talvien huolto- ja ylläpitosuunnitteluun.

Rokuan kansallispuiston käyntimäärässä 181 prosentin nousu

(Päivitetty 27.1.2022)
Rokuan kansallispuiston käyntimäärä oli viime vuonna lähes 63 000. Lue koko uutinen Oulun seudulla vilkas retkeilyvuosi – investoinnit luontokohteisiin näkyvät laadukkaampina retkeilypalveluina.

Myrskyn jäljet on korjattu - reitit käytettävissä

(Päivitetty 5.7.2021)
Rokualla juhannusviikon myrskytuhot on saatu varsin hyvin raivattua ja maastopyöräreititkin ovat auki. Puiden rungot jätetään maastoon, jossa ne ovat hyvä lahopuun lähde luonnon monimuotoisuudelle. Kaatuneita ja kallellaan olevia puita voi olla vielä reittien ulkopuolella, joten noudatathan varovaisuutta maastossa kulkiessasi.

Myrsky teki juhannusviikolla pahoja tuhoja Rokuan kansallispuistossa. Puita kaatui teille ja patikointi- ja pyöräreiteille.

Uutisia Rokualta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)