Ajankohtaista Rokualla

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Harmaalla lankkupöydällä on punaisilla puolukoilla kirjoitettu ROKUA. Pöydällä on lisäksi nokinen kahvipannu ja puinen kuksa. Taustalla näkyy nuotiopaikka ja sitä kiertävät penkit.

Myrsky on tehnyt tuhoja Rokuan kansallispuistossa - noudata erityistä varovaisuutta Rokuan alueella!

(Päivitetty 23.6.2021)
Myrsky on tehnyt pahoja tuhoja Rokuan kansallispuistossa. Puita on kaatunut paljon ja osa niistä on konkelossa, eli ne saattavat vielä kaatua.

Puita on kaatunut teille ja patikointi- ja pyöräreiteille. Maastossa vaaditaan nyt malttia ja erityistä varovaisuutta.

Kansallispuiston huoltoreittejä avataan parhaillaan ja kestää aikansa, ennen kuin tuhojen laajuutta päästään selvittämään.

Rokualla tapahtuu outoja - maastosta on löytynyt zombie

Rokuan kansallispuisto laajeni viime vuoden puolelta pinta-alaltaan. Kansallispuiston uudelta laajennusalueelta on kesäkuussa löydetty mystinen hahmo. Järven pohjukassa lautalla kelluva hahmo on tutkimusten mukaan mitä suurimmalla varmuudella zombie. Lähiympäristöstä löytyi myös maalauksia ja rakennelmia.

Risuista ja oksista koottu veistos kesäisessä metsässä.Lianjärven ja Syväjärven välisellä maastolueella on kajaanilaisen Vaara-kollektiivin toimesta tehty kesäkuun ensimmäisen viikon aikana lukuisia tutkimuksia, mutta zombien alkuperä ja esiintulo ovat yhä täysiä mysteereitä.

Uskaliaita retkeilijöitä pyydetään osallistumaan mystisten merkkien tulkitsemiseen ja ratkaisemiseen - mistä Rokuan zombie on tullut? Mitä tekemistä lyttyyn lyödyllä kirveellä on mystisten rakennelmien kanssa ja miksi?

Erilaisia teorioita zombien alkuperästä ja esiintulosta kerätään kesän ajan Rokuan kävijöiltä. Tavoitteena on, että elokuussa Rokuan zombien arvoitus saadaan ratkaistua. Arvoituksen ratkaisemiseen osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Suorin reitti Lianjärven maastoalueelle kulkee Rokuan kansallispuistossa Harjupolkua pitkin.

Lataa Rokuan zombie - tule ja auta ratkaisemaan Rokuan zombien arvoitus -esite (Pdf 809 kt).

#rokuanzombie
 

Rokuan kansallispuistossa saa telttailla kaikilla karttaan merkityillä taukopaikoilla - käytä valmiiksi kuluneita kohtia telttailuun

(Päivitetty 26.5.2020)
Aiemmin Rokuan kansallispuistossa telttailu luonnistui vain Pitkäjärven taukopaikalla. Jatkossa telttailla saa tämän lisäksi Rokuanjärvellä ja Pookivaaralla. Kansallispuiston ulkopuolella sijaitsevilla luonnonsuojelualueilla teltan voi pystyttää Kirvesjärvelle tai Saariselle.

Toivomme, että useampien mahdollisuuksien myötä retkeilijät pääsevät entistä paremmin nauttimaan niin halutessaan rauhasta sekä hiljaisuudesta ja maastoon kuluminen Pitkäjärvellä vähenee. Koska Rokuan kansallispuiston luonto ja maaperä ovat erityislaatuisen herkkiä, pyydämme retkeilijöitä pystyttämään telttansa jo valmiiksi kuluneille kohdille maastoon. Aurinkoisia retkihetkiä!

Uutisia Rokualta

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty Rokuan kansallispuiston alueella kokonaan, myös hormillisissa tulisijoissa. Alueen kuivat jäkäläkankaat ovat erityisen herkkiä syttymään. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Ratkaise Rokuan zombien arvoitus

""
(Pdf, 809 kt).

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)