Rokuan kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa tien 22 eteläpuolella. Utajärveltä puistoon on noin 25 km etelään, Vaalasta noin 20 km länteen. Lähin lentokenttä ja rautatieasema sijaitsevat Oulussa (etäisyys 83 km).

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Pitkäjärven, Pookin, ja Rokua Outdoorsin pysäköintialueilta (ent. Opastuskeskus Suppa, lopetti toimintansa 2019), tai Rokua Health & Spa:n, Rokuanhovin, ja Rokuan leirikeskuksen piha-alueilta. Kesäretkeilyreittien lähtöpisteet ja talvireittien lähtöpisteet.

Rokuan joukkoliikenneyhteydet

Maanantaista 7.8. alkaen siirrytään talviaikatauluihin, joiden myötä Rokualle saapuviin linja-autovuoroihin tulee muutoksia. Arkena kulkevat vuorot jäävät pois, mutta viikonloppuisin Rokualle pääsee vielä bussilla. 

Rokualle pääsee linja-autolla kesäkuun alusta lokakuun alkuun. Linja-auto kulkee reitillä Vaala-Rokua-Utajärvi-Oulu jokaisena viikonpäivänä ajalla 5.6.–6.8.2023 ja sen jälkeen viikonloppuisin 1.10. saakka. Pysähtymispaikkoina Rokualla ovat Kuntoraitin ja Rokuanhovin pysäkit. Kuntoraitin pysäkki sijaitsee Rokua Health & Spa -hotellin viereisellä matkaparkilla n. 300 m hotellilta. Rokuanhovin pysäkki sijaitsee Rokuanhovintien päässä n. 200 m hotellilta. Vuoroja liikennöi Oulaisten Liikenne Oy. Rokuan suunnan linja-autovuoroille on vaihtoyhteyksiä Oulun ja Kajaanin välisestä juna- ja linja-autoliikenteestä. Vaihdot on järjestetty Vaalassa tai Utajärvellä. 

Aikataulut ja liput

Joukkoliikenne Oulun suunnasta Rokualle

  • Oulusta Rokualle lähtee suora linja-autovuoro la-su 16:30. Lisäksi Oulusta lähtee klo 10:03 Vaalaan juna, jolta on la-su vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon.
  • Rokualta Ouluun lähtee suora linja-autovuoro la-su 11:40. Lisäksi Rokualta lähtee la-su 17:55 linja-auto, jolta on vaihtoyhteys Vaalasta Ouluun kulkevaan junaan.

Joukkoliikenne Kajaanin suunnasta Rokualle

  • Kajaanista la-su 9:17 lähteviltä junilta on vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon. Vaihtopaikkana on Vaalan rautatieasema (Kajaanista la-su 9:17 lähtevät junat). 
  • Rokualta la-su 11:40 ja 17:55 lähteviltä linja-autoilta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan junaan. Vaihtopaikkoina ovat Vaalan rautatieasema (Rokualta la-su 17:55 lähtevät linja-autot) tai Utajärvi (Rokualta la-su 11:40 lähtevä linja-auto). Utajärvellä vaihto edellyttää siirtymistä kirjaston edessä olevalta linja-autopysäkiltä rautatieasemalle. Lisäksi Rokualta ma-pe 16:10 lähtevältä linja-autolta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan linja-autoon Utajärven keskuspysäkillä.

Autolla Rokualle

Huomioithan, että kansallispuiston pysäköintialueet eivät pääsääntöisesti ole auki talvisin.

Rokuanvaaran pohjoisosiin käännytään tieltä nro 22 (Oulu - Kajaani) Ahmaksen kylän kautta kulkevalle tielle nro 8293, josta on alueelle opasteet. Kansallispuiston etelärajalle pääsee ajamalla tietä nro 8794 Neittävälle, josta on puistoon opasteet.

Rokua Health & Spa. Kuntoraitti 2, Rokua (maps.google.fi). Kylpylän risteykseen on Utajärven kunta rakentanut 2022 uuden pysäköintialueen. Kylpylän pysäköintialue on varattu kylpylän asiakkaille. 

Pitkäjärven pysäköintialue puiston etelälaidalla. Keisarintie 1720, 92810 Vaala. WGS84-koordinaatit: N 64.54879 E 26.49744. Keisarintielle kannattaa ajaa kansallispuiston eteläpuolelta, Nuojuankoskentien kautta. Pohjoisesta päin huonokuntoista Keisarintietä joutuu ajamaan pidemmän matkan.  

Pookivaaran pysäköintialue. WGS84-koordinaatit: N 64.57084 E 26.48992

Hotelli Rokuanhovi / Rokuan hiihtostadion. Jaakonjärventie 43, Rokua.

Rokuan leirikeskus. Salmisentie 300, Rokua. 

Rokua Outdoors Rokuanhovintie 2 (Jaakonjärventie 2), Rokua. Osoitteessa toimi ennen opastuskekus Suppa, joka lopetti toimintansa 2019.