Ajankohtaista Pallas-Yllästunturilla

Varustaudu oikein

Muista lumivyöryvaara!

Tarkista päivän tilanne Ilmatieteenlaitoksen lumivyöryennusteesta(www.ilmatieteenlaitos.fi)!

Tapahtumia Pallas-Yllästunturilla

Latusiltatarpeita ajetaan maastoon Ylläksellä

Torstaina ja perjantaina 15.–16.2.2018 ajetaan latusiltatarvikkeita välillä Kesänkijärvi–Latvamaja–Hangaskuru. Kuormia joudutaan ajamaan latureiteillä. Ensi viikolla 19.–23.2.2018 ajetaan siltatarvikkeita Ylläsjärven puolella reitillä Sport Resort Ylläs–Kahvikeidas–Kellostapuli. Pahoittelemme häiriötä. (Päivitetty 12.2.2018)

Ladut

Latuja huoltaa neljä latupoolia. Karttoja voit ostaa alueen matkailuyrityksistä ja luontokeskuksista. Kartoista kertyneillä tuloilla rahoitetaan latujen hoitoa.

Kukastunturin yli menevältä ladulta on hienot näkymät Ylläkselle. Kuva: Jari Ylläsjärvi

Tupien varaaminen 

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston varaus- ja vuokratupia voi varata soittamalla  Pallastunturin luontokeskukseen,  Tunturi-Lapin luontokeskukseenYllästunturin luontokeskus Kellokkaaseen tai palvelunumeroon 020 69 2424 (www.eraluvat.fi). ​Varaustupien hinta nousee vuoden 2018 alussa. Uusi hinta on 12 €/yö/hlö

Kansallispuiston yhteistyöyrittäjät  

Kaipaatko aktiviteetteja, majoitusta, opasta retkelle tai hyvää paikallista ruokaa? Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät noudattavat kestävän luontomatkailun periaatteeita ja tarjoavat parhaita paikallisia palveluita juuri sinulle!

Lue lisää Kylästä kylään -hankkeesta (www.metsa.fi).

Lintuhavaintoja

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ja lähiseudun viimeisimmät lintuhavainnot löytyvät BirdLife Suomen Tiira-lintuhavaintojärjestelmän (www.tiira.fi) avulla. 

Muistathan pitää koiran kytkettynä

Muistathan pitää koirakaverin kytkettynä kansallispuistossa ympäri vuoden ja joka paikassa luonnossa erityisesti lintujen ja muiden eläinten pesimäaikaan. Kiitos!
 
Koiran kanssa Taivaskerolla. Kuva: Hanna Ala-Kulppi
 

Retkeile roskatta  

Suomen kansallispuistoissa on siirrytty jo 1990 -luvulla "Roskattomaan retkeilyyn" eli retkeilijöiden oletetaan tuovan omat roskansa pois suojelualueelta. Kestävän retkeilyn mottona on, että "hyvästä retkeilijästä ei jää jälkeäkään."  

Valistunut retkeilijä on myös säästäväinen kansallispuiston polttopuiden käytössä. Tulipaikoilla monesti palava "ikuinen tuli" lisää huoltokustannuksia ja rasittaa ympäristöä. Tulistele ja tunnelmoi siis harkiten! Tutustu Retkeilijän ABC:hen.   

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston järjestyssääntö   

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston järjestyssääntö löytyy täältä (julkaisut.metsa.fi). Huomaa, että ympärivuotisia rajoitusvyöhykkeitä on mm. Pahakurussa, Hannukurussa ja Suaskurussa (www.retkikartta.fi). Siellä liikkuminen on lajistonsuojelullisista syistä kiellettyä ympäri vuoden. Varkaankurun ja Pyhäjoen rajoitusvyöhykkeillä ei poluilta saa kesäaikana poiketa!

Lumivyöryennuste

Ilmatieteenlaitoksen lumivyöryennuste

Muista tarkistaa Ilmatieteenlaitoksen lumivyöryennuste (www.ilmatieteenlaitos.fi)!

Päivän sää

Ilmatieteenlaitos tarjoaa tiedot paikallissäästä. Laukukeron mittauspiste on Pallastuntureilla keskellä kansallispuistoa.

Pallas-Yllästunturi

TripAdvisorissa

Kävijät ovat kovasti tykänneet Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemista ja palveluista!