Haluatko tukea Suomen upeimman luonnon hoitoa ja kunnostusta vapaaehtoisena? Vapaaehtoisena pääset nauttimaan Isojärven kansallispuiston upeista maisemista luonnonhoitotöiden lomassa sekä kokemaan kansallispuiston rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen.

Tapahtumat

Isojärven kansallispuiston ajankohtaiset vapaaehtoistapahtumat löydät Isojärven tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.

Lammaspaimennus

Isojärven kansallispuistossa sijaitsevassa Luutsaaren talossa on kesäisin lammaspaimenia huolehtimassa luonnonhoitajalampaiden päivittäisistä tarpeista. Kesän lammaspaimenviikot ovat varattavissa tammikuussa, jolloin tarkemmat varausohjeet kerrotaan Isojärven ajankohtaista-sivulla.

Ystäväyhdistystoiminta

Isojärven kansallispuiston ystäväyhdistys on Isojärven kansallispuiston ystävät ry (facebook.com). Ystäväyhdistyksen tarkoituksena on edistää Isojärven kansallispuiston luonnon ja kulttuuriperinnön suojelua ja hoitoa, tutkimusta, ympäristökasvatusta, ympäristövalistusta, yhteisöjen ja yksityisten kansalaisten verkottumista ja viestintää sekä luonto- ja kulttuurimatkailun edellytyksiä alueella.

Ihmisjoukko kämpän edessä.

Isojärven kansallispuiston ystävät ry järjestää ahkerasti kansallispuistossa erilaisia tempauksia ja talkoita.

Ryhmät

Päivä töissä kansallispuistossa

Ryhmä osallistuu Metsähallituksen työntekijöiden mukana luonnon virkistyskäytön ja luonnonhoitotöihin Isojärven kansallispuistossa. Työlajit vaihtelevat vuodenajan mukaan. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi niittoa tai polkujen ja tienvarsien raivausta. Sopii esimerkiksi leirikouluille, oppilaitoksille, yhdistyksille ja seuroille. Oppilaitokset voivat myös järjestää näyttökokeita ja kursseja Isojärven kansallispuistossa. Lisätietoja saa Metsähallituksen asiakaspalvelusta: sisasuomi(at)metsa.fi, puh. 0206 39 5270.Termospullo ja kuksa kaatuneen kelopuun päällä.

Vapaaehtoistoiminta

Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.