Esteetön Isojärvi

Isojärven kansallispuistossa metsäkämppien historia yhdistyy luontoretkeen majavien mailla. Esteettömyyden kriteerit eivät täyty kaikilta osin, joten avustaja voi olla tarpeen.

Isojärven kansallispuiston reitit

Heretyn esteettömät palvelut

Heretyn kämppä toimii Isojärven kansallispuiston pääopastuspisteenä. Sieltä lähtee myös pääosa puiston reiteistä.

Saapuminen: Pysäköintialueella ei ole erikseen merkittyä esteetöntä pysäköintipaikkaa. Pysäköintialueen pinta on pääosin kovaa sorapintaa. Siinä on kuitenkin monin paikoin kuoppia. Myös siirryttäessä pysäköintialueelta Heretyn pihapiiriin on monin paikoin epätasaisuutta, kaltevuutta ja irtokiviä. Reitti on koko matkalta vähintään metrin levyinen.

Heretyn kämppäkahvila: Kahvilaan johtavat portaat, joissa on kaide toisella puolella. Portaisiin on saatavilla siirrettävät metalliset kulkurampit. Ramppien pituuskaltevuus on 32 %. Ulko-oven leveys on 83 cm ja sisäoven 80 cm. Oviaukoissa on noin 12 cm korkeat kynnykset. Voit pyytää tarvittaessa apua kämppäkahvilasta. Kämppäkahvilan aukioloajat ja yhteystiedot.

Käymälä: Pihapiirissä sijaitsevaan esteettömään käymälään johtaa luiska, jonka kaltevuus on 12 %. Käymälän istuimen ympärillä on käsituet, mutta vapaata tilaa ei ole sen kummallakaan puolella. Ota mukaan omaa wc-paperia. Käymälässä voi tarvita omaa valaisinta myös päivällä. 

Infokatos ja reitit: Kämpän takana olevan infokatoksen oviaukossa on 17 cm korkea kynnys. Infokatoksen vierestä alkavat reitit, myös Kannuslahden vaativa esteetön reitti.