Huhtalan ympäristössä tehdään luonnonhoitotöitä

(Julkaistu 12.1.2023)

Huhtalan ympäristössä tehdään tammi-helmikuussa luonnonhoitotöitä. Puuta poistetaan nykyiseltä laitumelta ja myös uutta laidunta raivataan vanhoille metsittyneille pelloille sekä umpeenkasvaneille hakamaille. Metsälaitumet ja niityt ovat nykyisin vähissä, joten niistä riippuvaiset eliöt kaipaavat kiperästi lisää elinpaikkoja. Ensi kesänä lampailla on siis aiempaa isommat alueet rouskuteltavana Huhtalan suunnalla.

Vinkit talviretkeilijöille

(Päivitetty 22.12.2022)

  • Reiteillä ei ole talvikunnossapitoa. Lumikengät on varmin valinta liikkumiseen, mutta yleensä ainakin reitti Heretystä Kannuslahteen pysyy varsin hyvin tallattuna läpi talven. Pitäväpohjaiset jalkineet ovat tarpeen.
  • Isojärven tulentekopaikat ja käymälät ovat käytettävissä läpi vuoden, mutta lumen puhdistamiseen on syytä varautua omatoimisesti.
  • Heretyn pysäköintialue on käytettävissä ympäri vuoden. Kaatvuoren ja Huhtalan pysäköintialueille vievää Huhtalantietä ei sen sijaan aurata.
  • Juomavesi on hyvä ottaa mukaan, sillä Heretyn vesihana on talvella suljettu. Lortikan uusi porakaivo on käytettävissä ympäri vuoden, mutta ei täytä kaikilta osin talousvedelle asetettuja laatuvaatimuksia.
  • Järvien jäät ovat heikot.
  • Lataa tai tulosta mukaasi Isojärven esitekartta (julkaisut.metsa.fi).
  • Lue vinkit talviretkeilyyn.

Kaksi retkeilijää evästauolla. Maastossa on lunta.
 

Uutisia Isojärveltä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.