Henkilöt syövät eväitä lumisella kalliolla.

Vinkkejä talven retkille

(Päivitetty 19.2.2024)

Heretyn kämppäkahvila on talvilevolla ja avautuu taas toukokuussa 2024.

Talvella pysäköintialueista on käytettävissä on ainoastaan Heretyn pysäköintialue (Kylämäntie 1335, Kuhmoinen). Sen aurauksessa voi esiintyä viivettä.

Kansallispuiston taukopaikat ovat käytettävissä ympäri vuoden, mutta lumityöt ovat kävijöiden omalla vastuulla. Reiteillä on syytä varautua sääolojen mukaan lumeen, jäähän tai märkyyteen. Talviretkellä oleellista on varautuminen, lue parhaat vinkit retkeilyn ABC:stä.

Yleensä ainakin reitti Heretystä Kannuslahden tulentekopaikalle pysyy tallattuna auki. Lumikengät ovat hyvä valinta talviretkeilyvälineiksi.

Täältä löydät retkeilyvälineitä vuokraavat yhteistyöyrittäjät.

Tulosta tai lataa tästä Isojärven kansallispuiston esitekartta (pdf, 1,7 Mt, julkaisut.metsa.fi) mukaasi.

 

MTB-reitin pitkokset Partajärvellä ovat valmiit

(Julkaistu 3.7.2023)

Isojärven kansallispuiston MTB- eli maastopyöräreitin pitkokset Partajärven koilliskulmassa ovat valmiit. Pyöräilijät pääsevät majavan nostattamasta tulvakohdasta taas kuivin jaloin.

Uutisia Isojärveltä

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.