Ajankohtaista syysretkeilijöille

(Päivitetty 9.9.2022)

Syksy on retkeilijän parasta aikaa - ruskan värit alkavat hiljalleen saapua Isojärvellekin. Perinteisiä majavan aiheuttamia syystulvia on tällä hetkellä maastopyöräreitillä, Hevosenlenkillä ja Savottapolulla. Tulvapaikat on merkitty violeteilla nuolilla oheisiin karttoihin. Tulviin voi varautua kahluuseen sopivilla jalkineilla. Ainoat helppokulkuiset reitit Isojärvellä ovat Majavapolku ja Heretystä Kannuslahteen vievä 500 metriä pitkä janareitti. Lue lisää reiteistä.Kartta, jossa osoitettu nuolella kaksi tulvapaikkaa Kuorejärven rannalla ja yksi Latokuusikossa.

Kartta, joss nuolella osoitettu tulvapaikka maastopyöräreitillä Partajärven rannassa.
 

Juomapullot saat täytettyä Heretyn kaivon vesihanasta. Lortikan uusi porakaivo on myös käytettävissä, mutta se ei täytä kaikilta osin talousvedelle asetettuja laatuvaatimuksia. Tutustu ennen retkelle lähtöä kansallispuiston palveluihin.

Heretyn kämppäkahvilasta (isojarvioutdoors.fi) saat kahvilapalvelujen lisäksi vuokravälineitä sekä voit varata majoitus- ja saunatiloja.

Kannuslahden keittokatoksen hormillisessa tulisijassa on mahdollista pitää erityistä varovaisuutta noudattaen tulta myös metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikana. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Isojärven kävijätutkimus 2021 julkaistu

(Päivitetty 4.4.2022)

Isot kiitokset kaikille viime vuonna Isojärven kävijätutkimukseen vastanneille, vastauksia saatiin yhteensä 402 kappaletta! Kävijätutkimus on nyt julkaistu, tutustu tiedotteeseen. Kävijätutkimuksen tuloksia hyödynnetään puiston kehittämisessä.

Heretyn uudesta porakaivosta saa hyvää juomavettä

(Päivitetty 16.10.2021)

Uusi kaivo saatiin käyttöön syyskuussa, kun vesinäytteet oli analysoitu ja vesi mainioksi havaittu. Vanhan kaivon vettä voi käyttää esimerkiksi pyörän pesuun.

Uutisia Isojärveltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.