Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Kesällä pääsee bussilla Isojärvelle

(Julkaistu 4.5.2023)

Kolmena kesäviikonloppuna pääsee bussilla Tampereelta Isojärven kansallispuistoon. Bussi kulkee sekä lauantaina että sunnutaina, joten se mahdollistaa päiväretken kumpanakin päivänä tai viipymisen yön yli. Viikonloput ovat 1.-2.7., 22.-23.7. ja 12.-13.8. Lue lisää (https://outdoorexpress.fi).

Kevätretkivinkit

(Julkaistu 28.4.2023, päivitetty 4.5., 5.5., 9.5. ja 17.5.2023)

Kevät on saapunut Isojärvelle: Heretyn kämppäkahvila avaa ovensa sunnuntaina 30.4. klo 11. Kahvila on avoinna myös vapun päivänä ma 1.5. klo 11-17. Toukokuussa kämppäkahvila on auki pe-su klo 11-17. Kesäkuusta alkaen ti-su klo 11-17.

Lumet ja jäät ovat nyt sulaneet ja on paras aika keväiselle luontoretkelle. Linnut pitävät aamuisin riehakkaita konsertteja ja luonto herää talven jäljiltä. Saattaapa pian bongata jo ensimmäiset sammakotkin.

Retkelle voi lähteä Heretyn tai Kaatvuoren pysäköintialueilta. Lue lisää saapumisesta.

Varaudu omalla juomavedellä, sillä Heretyn pihan vesihanan avaus saattaa viivästyä välille 15.-19.5.2023. Lortikan kaivo on käytettävissä ympäri vuoden.

Metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran ollessa voimassa Isojärvellä saa tehdä tulet ainoastaan Kannuslahden keittokatoksen katetussa ja hormillisessa tulisijassa.

Huhtalan ympäristössä tehdään luonnonhoitotöitä

(Julkaistu 12.1.2023)

Huhtalan ympäristössä tehdään tammi-helmikuussa luonnonhoitotöitä. Puuta poistetaan nykyiseltä laitumelta ja myös uutta laidunta raivataan vanhoille metsittyneille pelloille sekä umpeenkasvaneille hakamaille. Metsälaitumet ja niityt ovat nykyisin vähissä, joten niistä riippuvaiset eliöt kaipaavat kiperästi lisää elinpaikkoja. Ensi kesänä lampailla on siis aiempaa isommat alueet rouskuteltavana Huhtalan suunnalla.
 

Uutisia Isojärveltä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.