Tykkylumi voi aiheuttaa paikoin vaaraa

(Päivitetty 7.2.2019)
Keski-Suomessa on monin paikoin tällä hetkellä suuri lumikuorma puissa. Kaikkia metsissä liikkuvia kehotetaan tarkkailemaan tilannetta ja suhtautumaan siihen asianmukaisella varovaisuudella. Isojärvellä erityisesti Latokuusikossa liikkumista kannattaa välttää.

Heretyn kämppään etsitään yrittäjää

(Päivitetty 23.1.2019)
Metsähallitus hakee vuokralaista ja toimijaa Heretyn kämppäkokonaisuuteen Isojärven kansallispuistoon edellisen vuokrasopimuksen päättyessä. Vuokrakohteeseen kuuluvat kahvilatilojen lisäksi kaksi majoitustilaa sekä sauna, yhteensä 182 m2. Hakemukset on jätettävä 5.2.2019 klo 23.59 mennessä. 

Heretty. Kuva: Sari Airas.

Isojärven kansallispuiston palvelurakenteita kehitetään

Isojärven uudet viitat tulevat näyttämään tältä. Kuva: Leivonmäen kansallispuisto, Henri Solismaa.

Julkaistu 27.9.2019, päivitetty 4.2.2019)
Isojärven kansallispuistoon rakennetaan maastopyöräilyreitti (2019) ja laajennetaan sekä uudistetaan taukopaikkojen palvelurakenteita vastaamaan kasvanutta kysyntää (2018-2019). Kannuslahteen tulee uusi esteetön keittokatos ja käymälä (2019). Ala-Vahterista rakennetaan erityisesti melojille ja yrittäjille soveltuva tukikohta keittokatoksineen, telttapaikkoineen ja saunoineen (2020). Isojärven reitistöjen viitoitukset uudistetaan ja polkuverkostosta muodostetaan selkeästi opastettuja eri pituisia rengasreittejä (2019). Isojärven investointien kokonaisbudjetti on 71 000 euroa. Työt toteutetaan Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa vuosien 2018–2020 aikana. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Linkki tiedotteeseen.

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)
Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Luminen aamu Isojärvellä. Kuva: Maija Mikkola

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.