Ajankohtaista Isojärvellä

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Viikonloppuisin ruuhkaa

(Päivitetty 2.10.2020)

Isojärven pysäköintialueet ovat ruuhkaisia näinä kauniina syksyisinä viikonloppuina. Mitäs jos tulisitkin pyörällä? Esim Jämsästä Huhtalan pysäköintialueelle on 28 km, Kuhmoisista Heretyn pysäköintialueelle 18 km. Tai suosi ruuhkattomampia kellonaikoja, syksyiset aamut ja illat ovat sumuisia ja kauniita, muista vain ottaa mukaasi taskulamppu valaisemaan iltahämärää. Isojärvelle on tarjolla myöskin kuljetuspalveluja. Lue lisää luontoon.fi verkkosivulta: https://www.luontoon.fi/isojarvi/palvelut/yhteistyotahot

Kuorejärveltä polttopuut lopussa

(Päivitetty 24.9.2020)

Kuorejärven laavulle ei saatu vietyä viime talven huonon lumitilanteen vuoksi polttopuita ja nyt puut ovat lopussa. Varauduthan omilla puilla tai retkikeittimellä. Pahoittelemme tilannetta. Muilla Isojärven kansallispuiston tulentekopaikoilla polttopuita on vielä, käytäthän niitä maltillisesti!! 

Osuuskauppa Keskimaa lahjoitti halkaisukirveitä

(Päivitetty 9.3.2020)
Keskimaan Ilo auttaa -kampanjassa Osuuskauppa Keskimaa lahjoittaa vuosittain euron per asiakasomistaja johonkin hyvään tarkoitukseen. Vuonna 2019 asiakasomistajat pääsivät äänestämään lahjoituskohdetta. Eniten ääniä kohdistui ehdotuksiin "kunnostetaan maakunnan ulkoilureittejä" ja "kunnostetaan leikkipuistoja ja -alueita". Leivonmäen kansallispuiston Harjujärven esteetön reitti, Salamajärven kansallispuiston Vasan kierros ja Kanavuoren luontopolku valikoituivat kunnostettavaksi reiteiksi, joiden kunnostamiseen osoitettiin yhteensä 55 000 euroa. Lisäksi Keskimaa lahjoitti 50 halkaisukirvestä Metsähallituksen hoitamille tulentekopaikoille Keski-Suomessa. Uudet kirveet on toimitettu tai toimitetaan Isojärven kansallispuiston taukopaikoille huoltokäyntien yhteydessä.


Kansallispuiston palveluja kehitetään

(Päivitetty 5.6.2020)

Kannuslahden uusi esteetön keittokatos saatiin käyttöön kesäkuussa 2019. Kuva: Julia Kivelä / Lakeland - Central Finland

Kannuslahden uusi esteetön keittokatos valmistui kesällä 2019. Esteetön puucee valmistuu kesällä 2020.  Kannuslahden taukopaikan muuttaminen esteettömäksi on osa Euroopan maaseuturahaston tukemaa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hanketta. Hankkeessa toteutetaan lisäksi Isojärven maastopyöräilyreitti (16 km), uusitaan puiston viitoitus ja reittimerkinnät, uudistetaan taukopaikkojen palveluvarustusta ja tehdään uusi, erityisesti melojia ja yrittäjiä palveleva taukopaikka Ala-Vahteriin. Isojärven investointien kokonaisbudjetti on 71 000 euroa.  Linkki tiedotteeseen.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa 

(Päivitetty 5.6.2020)

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

""