Ajankohtaista Isojärvellä

25.4.2022
Heretyn kaivo on vielä toistaiseksi pois käytöstä remontin takia. Juomavesi pitää siis tuoda mukana. Pahoittelut tilanteesta, ilmoitamme heti, kun asia saadaan korjattua.


Isojärven kävijätutkimus 2021 julkaistu

(Julkaistu 4.4.2022)

Isot kiitokset kaikille viime vuonna Isojärven kävijätutkimukseen vastanneille, vastauksia saatiin yhteensä 402 kappaletta! Kävijätutkimus on nyt julkaistu, tutustu tiedotteeseen. Kävijätutkimuksen tuloksia hyödynnetään puiston kehittämisessä.

Kaksi hymyilevää hiihtäjää aurinkoisessa talvisäässä.

Ajankohtaiset talviretkelle

(Julkaistu 26.1., päivitetty 4.4.2022)

  • Puiston pysäköintialueista ainoastaan Heretyn pysäköintialue (Kylämäntie 1335, Kuhmoinen) aurataan talvella. 
  • Isojärven kämppäkahvila Heretty on nyt talviunilla ja pihapiirin kaivo on poissa käytöstä remontin vuoksi. Puiston käymälät ja taukopaikat ovat käytössä myös talvella.  
  • Tilanne reiteillä vaihtelee lumisateiden ja lämpötilan vaihtelun myötä, joten lumikengät on aina varma valinta. Eniten kulkijoita on Heretystä Kannuslahteen kulkevalla 500 metrin reitillä, missä pärjää yleensä ilman lumikenkiäkin. Talvella keli voi yllättää, jos aamusta hanki kantaa ja iltapäivällä alkaa upottaa. Tietyillä keleillä reitit ovat jäisiä ja liukkaita.

Lammaspaimenlomat 2022

(Julkaistu 4.4.2022)

Luutsaaren lammaspaimenloma kiinnosti tänä vuonna 1228 hakemuksen verran. Paimenet arvottiin helmikuussa ja onnekkaille on ilmoitettu. Jos jäit ilman paikkaa ja äkkilähtö onnistuu, seuraile Isojärven kansallispuiston facebook-sivua kesällä mahdollisten äkillisten peruuntumisten varalta. Linkki tiedotteeseen.

Heretyn uudesta porakaivosta saa hyvää juomavettä

(Päivitetty 16.10.2021)

Uusi kaivo saatiin käyttöön syyskuussa, kun vesinäytteet oli analysoitu ja vesi mainioksi havaittu. Vanhan kaivon vettä voi käyttää esimerkiksi pyörän pesuun.

Kannuslahden esteetöntä käymälää viimeistellään

(Päivitetty 7.7.2021)

Kannuslahden uusi esteetön käymälä on tervausta vaille valmis! Käymälä on jo vapaasti käytettävissä. Kannuslahden taukopaikan muuttaminen esteettömäksi on osa Euroopan maaseuturahaston tukemaa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hanketta. Saman hankkeen puitteissa ollaan jo aikaisemmin saatu valmiiksi Kannuslahden uusi esteetön keittokatos ja tulentekopaikka. Matkaa Kannuslahteen on pysäköintialueelta noin 500 metriä. Reitillä on mäkiä, joten avustaja on tarpeen.

Kuvassa oikealla uusi puinen esteetön käymälä. Rakennuksen edessä uutta soraa kulkua tasoittamassa.

Uutisia Isojärveltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.