Kansallispuiston reittien viitoitus- ja merkintätyöt käynnissä

(Päivitetty 29.5.2019)

Isojärven kansallispuistoon pystytetään parhaillaan uusia reittiviittoja. Samalla uusitaan myös reittimerkinnät. Reittien merkinnöissä voi kesällä 2019 olla sekaisin vanhoja ja uusia merkkejä. Pahoittelut tilapäisestä haitasta.

Kannuslahden taukopaikka osittain poissa käytöstä

(Päivitetty 29.5.2019)

Kannuslahden taukopaikalle pystytetään parhaillaan uutta esteetöntä keittokatosta. Arkisin, kun työmiehet ovat paikalla, Kannuslahti on suljettu yleisöltä. Muina aikoina Kannuslahdessa on käytettävissä väliaikainen tulisija (ei katettu). Rakennustöiden etenemisestä tiedotetaan Isojärven facebook-sivuilla (www.facebook/isojarvenkansallispuisto). Pahoittelemme rakennustöistä aiheutuvaa haittaa.

 

Polkujen raivaus käynnissä

(Päivitetty 13.5.2019)

Kaatuneita puita on paljon talven jäljilltä poluilla. Raivaus on käynnissä, mutta työ on hidasta, joten kärsivällisyyttä pyydetään retkeilijöiltä maastossa. Siistimisjärjestys menee niin, että ensimmäiseksi raivataan kansallispuistot ja vasta sen jälkeen vasta pienet retkeilykohteet.

Erätaival Oy Heretyn kämppäkahvilayrittäjäksi

(Päivitetty 11.3.2019)

Erätaival Oy hyppää Heretyn kämppäkahvilan ohjaksiin toukokuussa 2019. Lue lisää tiedotteesta.

 

Heretty. Kuva: Sari Airas.

Isojärven kansallispuiston palvelurakenteita kehitetään

(Julkaistu 27.9.2019, päivitetty 4.2.2019)

Isojärven uudet viitat tulevat näyttämään tältä. Kuva: Leivonmäen kansallispuisto, Henri Solismaa.

Isojärven kansallispuistoon rakennetaan maastopyöräilyreitti (2019) ja laajennetaan sekä uudistetaan taukopaikkojen palvelurakenteita vastaamaan kasvanutta kysyntää (2018-2019). Kannuslahteen tulee uusi esteetön keittokatos ja käymälä (2019). Ala-Vahterista rakennetaan erityisesti melojille ja yrittäjille soveltuva tukikohta keittokatoksineen, telttapaikkoineen ja saunoineen (2020). Isojärven reitistöjen viitoitukset uudistetaan ja polkuverkostosta muodostetaan selkeästi opastettuja eri pituisia rengasreittejä (2019).

Isojärven investointien kokonaisbudjetti on 71 000 euroa. Työt toteutetaan Euroopan maaseuturahaston ja Metsähallituksen rahoittamassa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa vuosien 2018–2020 aikana. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Linkki tiedotteeseen.

Keski-Suomessa tehdään hyvinvointitekoja Kehossa

(Päivitetty 1.12.2017)

Keski-Suomessa toimii kansainvälisesti kilpailukykyinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, sosiaalisen hyvinvoinnin, liikunnan, urheilun ja kuntoutuksen osaamis- ja yrityskeskittymä Keho. Teemme yhdessä hyvinvointitekoja kansainvälisesti ja kunnianhimoisesti.

Luminen aamu Isojärvellä. Kuva: Maija Mikkola

Metsähallitus toteuttaa yhteistyössä "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen" terveyden edistämisen ohjelmaansa, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.  Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä.

Metsähallituksen tavoitteena Kehossa tehtävässä yhteistyössä on selvittää keinoja, joilla voidaan madaltaa keskisuomalaisten sekä maakuntaan tulevien matkailijoiden kynnystä lähteä luontoon. Yhteistyön ja hankkeiden avulla on tarkoitus parantaa viherjatkumoa ja rakentaa palvelupolku Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi).

Saavutettavuuden parantamisen, luontokohteiden palvelujen laadun ja turvallisuuden kehittämisen, ja yhteistyössä tehtävän viestinnän avulla kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden virkistys- ja luontomatkailukäyttöä on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa. Metsähallitus haluaa tarjota kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin. Tavoitteena on edistää kansanterveyttä saamalla myös ne ihmiset, joilla ei ole ollut liikunnallista elämäntapaa, hyödyntämään Keski-Suomen luontokohteita arjessaan ja vapaa-aikanaan.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).