Ajankohtaista Isojärvellä

Savottapolulla ja maastopyöräreitillä tulvii

(Julkaistu 8.9.2021, päivitetty 16.10.2021)

Majava on padonnut Kuorejärven ja Kurkijärven välisen puron. Vettä on sillan molemmin puolin polulla.

  • Tulva on laskemaan päin ja kohdan pystyy ylittämään melko hyvin pitkoslankkuja hyödyntäen. 
  • Poluilla on muitakin tulvapaikkoja ja tilanne elää, joten kannattaa varautua märkiin kohtiin reiteillä.


Lammen rantaan kasattuja risuja.

Tulva metsäpolulla. Vesi on vienyt mukanaan sillan puisia rakenteita.

Heretyn uudesta porakaivosta saa hyvää juomavettä

(Päivitetty 16.10.2021)

Uusi kaivo saatiin käyttöön syyskuussa, kun vesinäytteet oli analysoitu ja vesi mainioksi havaittu. Vanhan kaivon vettä voi käyttää esimerkiksi pyörän pesuun.

Kannuslahden esteetöntä käymälää viimeistellään

(Päivitetty 7.7.2021)

Kannuslahden uusi esteetön käymälä on tervausta vaille valmis! Käymälä on jo vapaasti käytettävissä. Kannuslahden taukopaikan muuttaminen esteettömäksi on osa Euroopan maaseuturahaston tukemaa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hanketta. Saman hankkeen puitteissa ollaan jo aikasemmin saatu valmiiksi Kannuslahden uusi esteetön keittokatos ja tulentekopaikka. Matkaa Kannuslahteen on pysäköintialueelta noin 500 metriä. Reitillä on mäkiä, joten avustaja on tarpeen.

Kuvassa oikealla uusi puinen esteetön käymälä. Rakennuksen edessä uutta soraa kulkua tasoittamassa.

Isojärven kansallispuistossa alkoi kävijätutkimus

(Päivitetty 7.5.2021)

Isojärven kansallispuistossa aloitettiin vappuna kävijätutkimus. Tutkimus toteutetaan vuoden 2021 aikana ja aineistoa kerätään toukokuusta aina lokakuun loppuun asti. Kävijätutkimuksella selvitetään alueen kävijärakennetta ja käytön alueellista jakautumista.

Tutkimuksella kartoitetaan myös kävijöiden kokemuksia ja mielipiteitä puiston hoidosta ja kehittämistarpeista. Lisäksi selvitetään kävijöiden rahankäyttöä ja sen paikallistaloudellisia vaikutuksia. Kävijätutkimuksen tuloksia hyödynnetään puiston kehittämisessä. Edellinen kävijätutkimus tehtiin Isojärven kansallispuistossa 2011. 

Heretyn kämppäkahvila avautuu 30.4.2021

(Päivitetty 4.5.2021)

Vappuaatosta alkaen kämppäkahvila palvelee kansallispuiston asiakkaita lokakuun loppuun asti tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.

Lortikan kunnostus etenee

(Päivitetty 28.4.2021)

Lortikan saunalta kuulumisia! Kunnostus on edennyt ja parhaillaan puretaan ja vaihdetaan saunarakennuksen hirsiä. Isojärven kansallispuistossa kunnostetaan retkeilijöiden vuokrakäytössä oleva Lortikan vanha metsätyökämppä sekä sauna. Lortikka ei ole varattavissa koko vuotena 2021.

Vuokratuvan sauna kunnostuksen alla. Saunan katto ja puolet seinistä on purettu. Vaihdettavia hirsiä nojaa saunan seinään.

Kuorejärvellä on taas polttopuuta

(Päivitetty 11.2.2021)

Polttopuiden ajo Kuorejärvelle päästiin aloittamaan tällä viikolla. Käytäthän puita aina säästeliäästi.

Uutisia Isojärveltä

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.