Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Outdoor Express -bussit liikennöivät kesän aikana Tampereelta Isojärvelle!

(Julkaistu 10.4.2024)

Outdoor Express -bussit liikennöivät kesäkaudella Tampereelta Isojärvelle. Bussit kulkevat toukokuusta elokuun loppuun joka kolmas viikonloppu lauantaisin ja sunnuntaisin. Isojärvelle ajetaan yksi meno-paluu kumpanakin viikonlopun päivänä. Bussi lähtee Tampereelta klo 10.15 ja paluukyyti Isojärveltä lähtee klo 17:15. Lähtöpaikkana Tampereella on Tampereen Rautatieaseman edusta. Matkalla on välipysäkki Linnainmaa C/B. Isojärveltä paluukyyti lähtee Heretyn metsäkämpän kahvilan luota.

Huomioithan, että voit myös tulla lauantaina ja palata sunnuntaina. Yövy maastossa tai vaikka Heretyn kämpässä (isojarvioutdoors.fi).

Outdoor Expressin aikataulut ja liput (outdoorexpress.fi).

Henkilöt syövät eväitä järven rannalla.
 

Vinkkejä retkille

(Päivitetty 21.5.2024)

MTB-reitin pitkokset Partajärvellä ovat valmiit

(Julkaistu 3.7.2023)

Isojärven kansallispuiston MTB- eli maastopyöräreitin pitkokset Partajärven koilliskulmassa ovat valmiit. Pyöräilijät pääsevät majavan nostattamasta tulvakohdasta taas kuivin jaloin.

Uutisia Isojärveltä

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.