Ajankohtaista Isojärvellä

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kuorejärvellä on taas polttopuuta

(Päivitetty 11.2.2021)

Polttopuiden ajo Kuorejärvelle päästiin aloittamaan tällä viikolla. Käytäthän puita aina säästeliäästi.

Heretyn pysäköintialuetta laajennetaan 3.-10.2.2021

(Päivitetty 4.2.2021)

Heretyn pysäköintialueen laajennustyöt ovat käynnissä arviolta 3.-10.2.2021. Pysäköintialuetta pystyy käyttämään töiden aikanakin. Työ toteutetaan Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hankkeessa. Pysäköintialueen laajennuksen ja pysäköinnin ohjauksen avulla autot pysäköidään Heretyssä jatkossa neljään riviin.

Huhtalantien peruskunnostus on valmistunut 27.11.2020

(Päivitetty 19.11.2020)

Huhtalantien kunnostus ja Huhtalan sekä Kaatvuoren pysäköintialueiden laajennustyöt ovat valmistuneet. Pysäköintialueet ovat vielä paikoitellen vähän pehmeitä, ne hakevat lopullisen muotonsa talven aikana.

Kansallispuiston palveluja kehitetään

(Päivitetty 29.12.2020)

Kannuslahden uusi esteetön keittokatos saatiin käyttöön kesäkuussa 2019. Kuva: Julia Kivelä / Lakeland - Central Finland

Kannuslahden uusi esteetön keittokatos valmistui kesällä 2019 ja esteetön puucee kesällä 2020.  Kannuslahden taukopaikan muuttaminen esteettömäksi on osa Euroopan maaseuturahaston tukemaa Keski-Suomen kansallispuistot kuntoon -hanketta. Hankkeessa toteutettiin lisäksi Isojärven maastopyöräilyreitti (16 km), uusitaan puiston viitoitus ja reittimerkinnät, tehdään porakaivo Lortikkaan, laajennetaan Heretyn pysäköintialuetta, uudistetaan taukopaikkojen palveluvarustusta sekä parannetaan Nokipohjan melojille suunnattuja palveluja. Hankeaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun asti. Isojärven investointien kokonaisbudjetti on 71 000 euroa.  Linkki tiedotteeseen.

Hyvinvointitekoja Keski-Suomessa 

(Päivitetty 5.6.2020)

Metsähallitus on mukana Keski-Suomen monialaisessa hyvinvoinnin asiantuntijaverkostossa (KEHO, kehofinland.fi). Metsähallituksen tavoitteena yhteistyölle on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja vahvistaa heidän luontosuhdettaan ja sitä kautta lisätä arkiliikunnan määrää ja edistää kansanterveyttä. Lisäksi yhteistyöllä pyritään edistämään viherjatkumoa ja parantamaan palvelupolkua Jyväskylän seudun lähiluonnosta kansallispuistoihin (Etelä-Konnevesi, Isojärvi, Leivonmäki, Pyhä-Häkki, Salamajärvi). Yhteistyö on osa Metsähallituksen terveyden edistämisen ohjelmaa "Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen", joka ulottuu vuoteen 2025 saakka.

""

Uutisia Isojärveltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.