Saapuminen Isojärvelle

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoinen - Länkipohja -tien (tie nro 3284) itäpuolella. Isojärvelle on Tampereelta matkaa 90 km, Jyväskylästä 90 km ja Lahdesta 100 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Heretyn tai Kaatvuoren pysäköintialueilta. Lisäksi retken voi aloittaa Huhtalan pysäköintialueelta tai laskemalla kanootin vesille Nokipohjasta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla

Heretyn pysäköintialue, Kylämäntie 1335, Kuhmoinen. Tilaa vähintään 40 autolle. Kansallispuiston opasteet ohjaavat pysäköintialueelle pohjoisesta Länkipohjasta tieltä nro 9 ja etelästä Kuhmoisista tieltä nro 24. Pysäköintialue on käytössä myös talvisin.

Kaatvuoren pysäköintialue, Huhtalantie, Kuhmoinen. Tilaa noin 25 autolle. Huhtalantietä ei aurata talvisin. 

Huhtalan pysäköintialue, Huhtalantie, Kuhmoinen. Tilaa noin 10 autolle. Huhtalantietä ei aurata talvisin.

Nokipohjan pysäköintialue, Nokipohja, Kuhmoinen. Tilaa noin 15 autolle. Sijaitsee Huhtalan torpan luoteispuolella. Samassa yhteydessä olevalta veneenlaskupaikalta voi laskea kanootin vesille. Huhtalantietä ei aurata talvisin.

Pysäköintialueille ei ole tarkempia osoitetietoja. Huomioithan, että kansallispuiston metsäautotiet on suljettu puomein.

Bussilla Isojärvelle

Alueelle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Pääasiassa arkisin liikennöi joitakin vuoroja (matkahuolto.fi) välillä Tampere-Jyväskylä, jotka pysähtyvät valtatie 9:n varressa pysäkillä Länkipohja th. Pysäkiltä on Huhtalan pysäköintialueelle noin 9 km. 

Lahti-Jämsä välillä liikennöivillä vuoroilla (matkahuolto.fi) puistoa lähin pysäkki on Kuhmoinen, josta on puiston lähimmälle pysäköintialueelle Herettyyn 19 km.

Taksilla Isojärvelle

Kuhmoisissa on taksiasema, mutta Länkipohjan suunnasta taksi on syytä varata etukäteen.

Osa yhteistyötahoista tarjoaa myös kuljetuspalveluita kansallispuistoon. 

Junalla Tampereelle tai Jyväskylään

Junalla lähimmäksi Isojärven kansallispuistoa pääsee Tampereelle (90 km) tai Jyväskylään (90 km).