Nuuksion kansallispuistoon tutustuminen on helppo aloittaa retkeilykeskus Haukanpesältä, Haukkalammen rannalta. Haukanpesällä on tarjolla mm. opastusta, välinevuokrausta ja kahvila.  

Haukanpesän vieressä olevassa hirsirakennuksessa on tilaussauna ja kokoustila. Varaukset Natura Vivan sivuilta (www.naturaviva.fi).

Retkeilykeskus Haukanpesän palvelut

  • Haukanpesällä toimii kahvila Cafe Silva, jossa tarjolla pientä purtavaa, kahvia ja virvoitusjuomia. Haukanpesältä voi myös ostaa alueen ulkoilukarttoja ja Nuuksio-aiheisia tuotteita. Vinkkejä retkeilyyn ja askarruttaviin kysymyksiin saa henkilökunnalta.  
  • Nuuksioon voi itse tutustua meloen, soutaen ja pyöräillen vuokraamalla välineitä Haukanpesältä. Retkeily on mahdollista myös opastetuilla patikointi-, melonta- ja FATbike-retkillä. 
  • Haukanpesä on auki joka päivä 1.5.-30.9.2018 klo 10-18. Palveluista lisää Natura Vivan sivuilta (www.naturaviva.fi). 

Haukkalammen luontotupa. Kuva: Katariina Hopponen

Tilaussauna ja kokoustilat Haukkalammen rannalla

  • Ryhmien ja ulkoilijoiden on mahdollista vuokrata käyttöönsä sauna- ja kokoustilat Haukkalammen hirsirakennuksessa. Ruokailun järjestäminen on myös mahdollista
  • Lisätietoja ja varaukset Natura Vivan sivuilta (www.naturaviva.fi)

Opastupa Haukanpesä. Kuva: Teemu Laine

Kulkuyhteydet

Autolla

Vanhalta Turuntieltä (nyk. Nupurintie) käännytään pohjoiseen Nuuksion tielle ja ajetaan Solvallan ohi. Haukkalammelle ajettaessa käännytään parin kilometrin päässä Solvallasta vasemmalle. Risteyksessä on viitoitus.

Haukkalammen luontotuvan kulkuyhteyskartta

Julkisilla kulkuneuvoilla

Haukkalammelle kertyy kävelymatkaa lähimmältä bussipysäkiltä Haukkalammentien risteyksestä noin 2 km. Lähipysäkille kulkee Espoon keskuksesta lähtevä bussi numero 245(K) (www.hsl.fi). Espoon keskukseen pääsee muun muassa junalla. Näissä kulkuneuvoissa käyvät pääsääntöisesti seutuliikenteen liput.

Muut palvelut

Piha-alue

Luontotuvan edestä lähtevät kaikki kansallispuiston rengasreitit. Pihalla on vesipiste, kuivakäymälä sekä jätteiden lajittelupiste.

Palvelumme liikuntaesteisille

Kuivakäymälät ovat saavutettavissa pyörätuolilla ja yksi WC-kopeista on varustettu esteettömäksi.  

 

 

Haukanpesän aukioloajat 2018

Natura Viva (www.naturaviva.fi) ylläpitää Haukanpesällä retkeilykeskusta ja kahvila Cafe Silvaa 1.5.-30.9.2018 joka päivä klo 10-18.

Yhteystiedot

Osoite
Haukkalammentie 32
02820 Espoo

Natura Viva (www.naturaviva.fi)