Osallistu kyselyyn ennallistamispoltoista

(Päivitetty 27.2.2024)

Mitä ajattelet ennallistamispoltoista Nuuksion kansallispuistossa? Vastaa kyselyyn ja auta kehittämään metsien ennallistamistöitä ja niihin liittyvää viestintää. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja se on avoinna 17.3.2024 asti. Kyselyyn vastataan anonyymisti.

Pääset kyselyyn tästä linkistä: webropol.com/nuuksionpoltot.

 

Nuuksion kansallispuisto täyttää 30 vuotta

(Päivitetty 17.1.2024)

#nuuksio30 Nuuksio - Noux Kansallispuisto - Nationalpark 1994-2024 Metsähallitus - Forststyrelsen. Piirroksessa liito-orava numeroiden kolme ja nolla keskellä.Vuonna 1994 perustettu Nuuksion kansallispuisto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Syntymäpäiviä vietetään koko vuosi monin eri tapahtumin, joita järjestävät Metsähallituksen yhteistyökumppanit ja Nuuksion alueen toimijat. Sosiaalisesta mediasta juhlavuoteen liittyviä uutisia ja tapahtumia voi hakea tunnisteella #nuuksio30

Juhlavuoden tapahtumia päivitetään VisitEspoon tapahtumakalenteriin (tapahtumat.visitespoo.fi)

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

Haltian retkilauantait

(Päivitetty 17.2.2023)

Suomen luontokeskus Haltiassa järjestetään vuoden 2023 aikana kymmenen Retkilauantai-tapahtumaa joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Retkilauantaisin ohjelmassa on monipuolista tietoa retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta, sekä retkeily- ja luontotaitojen oppimista kaikille retkeilystä kiinnostuneille. Näyttelyihin on vapaa pääsy klo 15-21.

Lue lisää Haltian Retkilauantai-tapahtumista (haltia.com/tapahtumat).

Uutisia Nuuksiosta

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.