Bussilla sieneen tai syysretkelle

(Päivitetty 1.9.2021) 
Syksyllä pysäköintialueilla voi olla ruuhkaa varsinkin viikonloppuisin, joten bussilla liikkuminen on hyvä vaihtoehto.

Nuuksioon pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla. Helsingin seudun liikenteen Reittiopas (reittiopas.hsl.fi) ohjaa sinut perille monesta suunnasta. Löydät julkisen liikenteen aikataulut ja pysäkit helposti myös nuuksioon.fi -palvelusta (nuuksioon.fi).

Omalla autolla tulevien kannattaa tarkistaa Haukkalammen ja Kattilan pysäköintialueiden tilanne Parkkihaukka-palvelusta (parkkihaukka.fi)

Valitse vastuullisemmin!

(Päivitetty 5.7.2021)

Nuuksion kansallispuisto on pääkaupunkiseudun vihreä keidas, vain hetken matkan päässä Helsingistä! Olemme mukana MyHelsinki.fin Valitse vastuullisemmin –palvelussa, joka auttaa kaupunkilaisia ja Helsingissä vierailevia valitsemaan kestävämmin toimivia käyntikohteita. MyHelsinki.fi on listannut jo yli 100 kestävästi toimivaa paikallista palvelua, ja me olemme yksi niistä! Vastuullista ja kestävää luontomatkailua voi tehdä myös kaupungissa!
Lue lisää (myhelsinki.fi).

Uusi vesipiste Kattilaan

(Päivitetty 1.10.2020) 
Kattilaan on valmistunut kävijöille ja alueella retkeileville uusi vesipiste. Pumppukaivo sijaitsee ekopisteen vieressä, avoimen niittyalueen reunalla. Kaivo on käytettävissä ympäri vuoden.

Turvallisen ulkoilun ylävitonen
(Päivitetty 1.10.2020)

Turvallisen ulkoilun  ylävitonen

Luonto tekee hyvää vaikeinakin aikoina.  Ennakoimalla varmistat, että luontoretki on turvallinen meille kaikille.
Tämä turvallisen ulkoilun ylävitonen auttaa muistamaan oleellisen poikkeusoloissa!

  • Pidä turvaväli niin tulentekopaikalla kuin lintutornissa. Poluille ja metsään mahtuvat kaikki halukkaat, mutta parin metrin turvaväli pitää muistaa myös nuotion ympärillä.
  • Valmista ja pakkaa eväät niin, ettet tarvitse rakennettua tauko- tai tulentekopaikkaa. Näin voit nauttia herkuista omalla porukalla kannon nokassa tai kalliolla.
  • Vältä ruuhkaisia ja tunnettuja paikkoja. Kansallispuistojen tulentekopaikat ja muut retkeilykohteet vetävät ihmisiä puoleensa. Myös lähiluonnossa riittää nähtävää.
  • Pidä huolta hygieniasta ja siisteydestä.
  • Ruohikko- tai metsäpalovaroitusaikana avotulenteko on kielletty. Tarkista ajankohtainen tilanne www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

 

Uutisia Nuuksiosta