Kattilan pysäköintialueen laajennus alkaa

(Päivitetty 30.8.2022)

Kattilan pysäköintialueen laajennusurakka on alkanut ja se kestää arviolta syyskuun loppuun. Työmaa-alue on rajattu aidoilla. Pahoittelemme työstä mahdollisesti aiheutuvaa harmia retkeilijöille.

 

Junalla luontoon!

(Päivitetty 24.5.2022)

VR ja Metsähallitus ovat koonneet listan kansallispuistoista ja luontokohteista, joihin pääsee kätevästi ilman omaa autoa. 
Tikkurilan rautatieasemalta on noin puolen tunnin bussimatka Sipoonkorven kansallispuistoon. Rautatieasemalta kulkee puistoon HSL:n bussi 736 ja viikonloppuisin Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi. 
Lue lisää VR:n sivuilta (vr.fi/luontoon-junalla).

Kävijätutkimukset käynnistyvät Nuuksion kansallispuistossa

(Päivitetty 16.2.2022)

Metsähallitus tekee tänä vuonna kävijätutkimusta Nuuksion kansallispuistossa. Kerättyä tietoa hyödynnetään kansallispuiston ja siellä toimivien yritysten, sekä Suomen luontokeskus Haltian palveluiden kehittämiseen. Aineiston keruu kestää lokakuun 2022 loppuun.

Metsähallituksen aineistonkerääjät kiertävät kansallispuistossa tekemässä kävijätutkimusta maaliskuusta alkaen.

Aineistonkeruulaatikoita löytyy muutamista paikoista Nuuksion kansallispuiston alueelta. Avonaisessa laatikossa on kyselylomakkeita, jotka täytetään paikan päällä ja palautetaan viereiseen, lukittuun laatikkoon. Kysymyksistä suurin osa on monivalintakysymyksiä, joten täyttäminen on helppoa, ja lomakkeessa on tilaa myös vapaalle palautteelle.

Koronarajoitukset luontokeskus Haltiassa

(Päivitetty 30.12.2021)

Tutustu Suomen luontokeskus Haltiassa noudatettaviin koronarajoituksiin (haltia.com) ennen vierailua.

 

Uutisia Nuuksiosta

Asiakasneuvojien vinkit syysretkeilyyn:

(Päivitetty 1.10.2022)

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
Tapahtumat

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen.