Ajankohtaista Nuuksiossa

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Valitse vastuullisemmin!

(Päivitetty 5.7.2021)

Nuuksion kansallispuisto on pääkaupunkiseudun vihreä keidas, vain hetken matkan päässä Helsingistä! Olemme mukana MyHelsinki.fin Valitse vastuullisemmin –palvelussa, joka auttaa kaupunkilaisia ja Helsingissä vierailevia valitsemaan kestävämmin toimivia käyntikohteita. MyHelsinki.fi on listannut jo yli 100 kestävästi toimivaa paikallista palvelua, ja me olemme yksi niistä! Vastuullista ja kestävää luontomatkailua voi tehdä myös kaupungissa!
Lue lisää (myhelsinki.fi).
 

Nuuksion Junior Ranger -toiminta kiinnosti monia!

(Päivitetty 14.4.2021) 

Suuresta hakemusmäärästä johtuen kevään 2021 uusien Junior Rangerien haku on loppunut suunniteltua aiemmin. Seuraava haku on keväällä 2023. Lue lisää.

Uusi vesipiste Kattilaan

(Päivitetty 1.10.2020) 

Kattilaan on valmistunut kävijöille ja alueella retkeileville uusi vesipiste. Pumppukaivo sijaitsee ekopisteen vieressä, avoimen niittyalueen reunalla. Kaivo on käytettävissä ympäri vuoden.

 

Metsähallituksen uusi Retkikompassi vie keskustelut kartalle

(Päivitetty 1.10.2020)

Sosiaalinen karttapalvelu nyt myös suositussa Nuuksion kansallispuistossa

Metsähallituksen ja Zoneatlaksen tuottama sosiaalinen karttapalvelu Retkikompassi julkaistiin uudistettuna käyttöön Nuuksion kansallispuistossa 7.5.2020. Retkikompassi lisää vuorovaikutusta retkeilijöiden ja Metsähallituksen välillä ja se lisää osaltaan Metsähallituksen digitaalista ajantasaista asiakaspalvelua.

Käsi pitelee kännykkää, jonka näytöllä on Retkikompassi.fi. Taustalla on metsää.

“Tuomalla palvelun saataville suosittuun Nuuksioon voimme tarjota isommalle yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa Retkikompassin tulevaisuuden suuntaan.” summaa Metsähallituksen kehityspäällikkö Jere Rauhala.

Retkikompassi yhdistää avoimen keskustelun avulla Metsähallituksen, retkikohteilla liikkujat ja alueen yrittäjät. Palvelu on karttapohjainen vuorovaikutuskanava, jossa voi esimerkiksi keskustella, kysyä, ehdottaa tai antaa palautetta retkikohteesta. Retkikompassi on suunniteltu mobiilikäyttöön, joten kommentoimaan pääsee suoraan vaikka tulentekopaikalla istuen.

Retkikompassille toivotaan aktiivista koekäyttöä

Kokeilujaksolla kerätään tietoa siitä, millaista palvelua ja toiminnallisuuksia käyttäjät Retkikompassilta odottavat. Käyttäjäkokemus on tärkeää palvelun lopullisessa muotoilussa. Retkikompassi on ollut retkeilijöiden testikäytössä viime syksynä Evon ja Ruunaan retkeilyalueilla. Tältä kokeilujaksolta käyttäjiltä saatiin arvokasta palautetta, ja kompassia on jalostettu edelleen retkeilijöiden toivomaan suuntaan. Nyt Retkikompassia voi käyttää neljällä alueella: Evon ja Ruunaan retkeilyalueilla sekä Nuuksion ja Urho Kekkosen kansallispuistoissa.

”Retkikompassilla voimme kokeilla kevyesti uusia asioita ja saada nopeasti palautetta luonnossa liikkujilta” hehkuttaa uusi kesäksi maastoon jalkautuva Metsähallituksen asiakasneuvoja Leena Leppälä.

Asiakaspalveluun ketteryyttä

Retkikompassi tehostaa ja parantaa osaltaan digitaalista asiakaspalvelua tilanteessa, jossa retkikohteiden kävijämäärät jatkavat vuosittain kasvuaan. Palvelun avulla Metsähallitus pystyy tiedottamaan tai varoittamaan nopeasti alueen yllättävistä tilanteista, esimerkkinä kevään koronatilanteen aiheuttamat poikkeukselliset retkeilyrakenteiden sulkemiset. Samoin alueen kävijät saavat huomionsa näkyviin kaikille avoimissa keskusteluissa ja postauksissa. Parhaimmillaan keskustelu- ja palautemahdollisuuksin pystytään parantamaan ja tehostamaan alueen asiakkaiden palvelua.

“Asiakaspalvelu digitaalisissa kanavissa korostuu jatkuvasti ja erityisesti nyt kun fyysiset asiakaspalvelupisteet olivat pandemian takia suljettuna”, Metsähallituksen erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen toteaa.

Retkikompassia pääset käyttämään osoitteessa: www.retkikompassi.fi. Kokeilujakso Ruunaalla, Evolla, Nuuksiossa ja Urho Kekkosen kansallispuistossa jatkuu loka-marraskuulle.

Turvallisen ulkoilun ylävitonen
(Päivitetty 1.10.2020)

Turvallisen ulkoilun  ylävitonen

Luonto tekee hyvää vaikeinakin aikoina.  Ennakoimalla varmistat, että luontoretki on turvallinen meille kaikille.
Tämä turvallisen ulkoilun ylävitonen auttaa muistamaan oleellisen poikkeusoloissa!

  • Pidä turvaväli niin tulentekopaikalla kuin lintutornissa. Poluille ja metsään mahtuvat kaikki halukkaat, mutta parin metrin turvaväli pitää muistaa myös nuotion ympärillä.
  • Valmista ja pakkaa eväät niin, ettet tarvitse rakennettua tauko- tai tulentekopaikkaa. Näin voit nauttia herkuista omalla porukalla kannon nokassa tai kalliolla.
  • Vältä ruuhkaisia ja tunnettuja paikkoja. Kansallispuistojen tulentekopaikat ja muut retkeilykohteet vetävät ihmisiä puoleensa. Myös lähiluonnossa riittää nähtävää.
  • Pidä huolta hygieniasta ja siisteydestä.
  • Ruohikko- tai metsäpalovaroitusaikana avotulenteko on kielletty. Tarkista ajankohtainen tilanne www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Kuva: Anni Pärssinen / Creative Studio

Uutisia Nuuksiosta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.