Kävijätutkimukset käynnistyvät Nuuksion kansallispuistossa

(Päivitetty 16.2.2022)

Metsähallitus tekee tänä vuonna kävijätutkimusta Nuuksion kansallispuistossa. Kerättyä tietoa hyödynnetään kansallispuiston ja siellä toimivien yritysten, sekä Suomen luontokeskus Haltian palveluiden kehittämiseen. Aineiston keruu kestää lokakuun 2022 loppuun.

Metsähallituksen aineistonkerääjät kiertävät kansallispuistossa tekemässä kävijätutkimusta maaliskuusta alkaen.

Aineistonkeruulaatikoita löytyy muutamista paikoista Nuuksion kansallispuiston alueelta. Avonaisessa laatikossa on kyselylomakkeita, jotka täytetään paikan päällä ja palautetaan viereiseen, lukittuun laatikkoon. Kysymyksistä suurin osa on monivalintakysymyksiä, joten täyttäminen on helppoa, ja lomakkeessa on tilaa myös vapaalle palautteelle.

 

Koronarajoitukset luontokeskus Haltiassa

(Päivitetty 30.12.2021)

Tutustu Suomen luontokeskus Haltiassa noudatettaviin koronarajoituksiin (haltia.com) ennen vierailua.

Uusi vesipiste Kattilaan

(Päivitetty 1.10.2020) 
Kattilaan on valmistunut kävijöille ja alueella retkeileville uusi vesipiste. Pumppukaivo sijaitsee ekopisteen vieressä, avoimen niittyalueen reunalla. Kaivo on käytettävissä ympäri vuoden.

Turvallisen ulkoilun ylävitonen
(Päivitetty 1.10.2020)

Turvallisen ulkoilun  ylävitonen

Luonto tekee hyvää vaikeinakin aikoina.  Ennakoimalla varmistat, että luontoretki on turvallinen meille kaikille.
Tämä turvallisen ulkoilun ylävitonen auttaa muistamaan oleellisen poikkeusoloissa!

  • Pidä turvaväli niin tulentekopaikalla kuin lintutornissa. Poluille ja metsään mahtuvat kaikki halukkaat, mutta parin metrin turvaväli pitää muistaa myös nuotion ympärillä.
  • Valmista ja pakkaa eväät niin, ettet tarvitse rakennettua tauko- tai tulentekopaikkaa. Näin voit nauttia herkuista omalla porukalla kannon nokassa tai kalliolla.
  • Vältä ruuhkaisia ja tunnettuja paikkoja. Kansallispuistojen tulentekopaikat ja muut retkeilykohteet vetävät ihmisiä puoleensa. Myös lähiluonnossa riittää nähtävää.
  • Pidä huolta hygieniasta ja siisteydestä.
  • Ruohikko- tai metsäpalovaroitusaikana avotulenteko on kielletty. Tarkista ajankohtainen tilanne www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

 

Uutisia Nuuksiosta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.