Junior Ranger -toiminta aloitettiin ensimmäisenä Suomessa Nuuksion kansallispuistossa. Nuuksion Junior Rangerit saavat rautaisannoksen tietoa ja kokemuksia kansallispuiston luontoarvoista sekä kansallispuistossa tehtävästä työstä. Itse tekemällä opitaan parhaiten.Kuva: Tiina Parviainen

Harrastus alkaa leiriltä

Junior Ranger -harrastus alkaa joka toinen kesä Nuuksiossa järjestettävältä telttaleiriltä. Leirit on suunnattu 11–13 -vuotiaille Nuuksiosta kiinnostuneille lähialueen nuorille. Seuraava leiri järjestetään kesällä 2021.

 

Nuuksion Junior Ranger -leireillä tutustutaan retkeillen kansallispuiston upeaan luontoon ja historiaan. Kansallispuistossa tehtävistä töistä tutuiksi tulevat niin tutkimus ja huolto kuin rakentaminen ja ennallistaminenkin. Kansallispuiston eliöt ja elinympäristöt ovat aina ohjelmassa arvokkaana osana.

 

Bongaus. Kuva: Tiina Parviainen.

Jatkotoiminnasta lisää taitoja ja uusia paikkoja 

Leirin käyneet Junior Rangerit osallistuvat kansallispuistossa järjestettävään jatkotoimintaan. Nuuksiossa jatkotoimintatapaamisia pyritään järjestämään kaikkina vuodenaikoina leirin jälkeen eli syksyllä, talvella ja keväällä. Vuosittain tapaamisia on 4-8, yleensä viikonloppuisin.

Tapaaminen voi olla päivänmittainen retki puistossa, jossa hiotaan esimerkiksi suunnistustaitoja tai yön yli kestävä retki, jossa ehtii toteuttamaan monipuolisempaa ohjelmaa.

Lisätietoja