Junior Ranger -toiminta aloitettiin ensimmäisenä Suomessa Nuuksion kansallispuistossa. Nuuksion Junior Rangerit saavat rautaisannoksen tietoa ja kokemuksia kansallispuiston luontoarvoista sekä kansallispuistossa tehtävästä työstä. Itse tekemällä opitaan parhaiten.

 

Nuoria niityllä nostamassa heinää seipäälle.

 

Harrastus alkaa leiriltä

Junior Rangerit tutustuvat retkeillen Nuuksion kansallispuiston upeaan luontoon ja historiaan. Harrastuksessa tutuiksi tulevat Nuuksiossa tehtävä opastus, luonnontutkimus ja luonnonhoito (eri lajien auttaminen) sekä retkikohteiden huolto ja retkeilyrakentaminen. Kansallispuiston eläimet, kasvit ja niiden elinympäristöt ovat aina ohjelmassa tärkeänä perustana. Junior Ranger -harrastus aloitetaan osallistumalla kesäleirille Nuuksion kansallispuistossa. Leirit on suunnattu 11–13 -vuotiaille Nuuksiosta kiinnostuneille lähialueen nuorille.

 

Nuoret katselevat ulkona läpinäkyvää terraariota. Terraarion sisällä on heinää ja hepokatti.

 

Jatkotoiminnasta lisää taitoja ja uusia paikkoja

Leirin jälkeen toiminta jatkuu 6-8 kertaa vuodessa järjestettävissä tapaamisessa. Tapaamisia on kaikkina vuodenaikoina. Tapaaminen voi olla päivänmittainen retki puistossa, jossa esimerkiksi etsitään merkkejä liito-oravista tai yön yli kestävä retki, jossa ehtii toteuttamaan monipuolisempaa ohjelmaa. Junior Ranger -toiminnassa voi jatkaa 18-vuotiaaksi asti.
 

Lisätietoja