Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Kehä III:n pohjoispuolella valtatien 1 (Turunväylä) ja seututien 120 (Vanha Porintie) välissä.

Retken lähtöpisteet

Suomen luontokeskus Haltiassa: Nuuksiontie 84, Espoo

Haukkalampi: Haukkalammentie 32, Espoo 

Högbackan pysäköintialue: Kattilantie 31, Espoo

Kattila: Kattilantie 424, Vihti

Siikaniemi: Kolmoislammenranta, Espoo

Hotelli Nuuksio: Naruportintie 70, Kirkkonummi

Veikkola: Soidentaantie, Kirkkonummi 

Kurjolampi: Valklammentie, Vihti 

Nuuksion pohjoinen portti: Salmentie 100b, Vihti

Bussilla Nuuksioon

Nuuksioon pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla.

 • Helsingin seudun liikenteen Reittiopas (reittiopas.hsl.fi) ohjaa sinut perille monesta suunnasta. Saat siitä myös lisätiedot vyöhykkeistä, hinnoista ja voimassaoloajoista.Löydät helposti valmiiksi suunnitellut eritasoiset reitit, julkisen liikenteen aikataulut ja pysäkit nuuksioon.fi -palvelusta (nuuksioon.fi). Palvelu on suomen- ja englanninkielinen.

 • Kansallispuiston itä- ja pohjoisosaan sekä Suomen luontokeskus Haltiaan kulkee Espoon keskuksesta lähtevä bussi 245(A). Kesällä bussilla pääsee Nuuksion Kattilaan saakka, mutta talvella päätepysäkki on Nuuksionpäässä. Espoon keskukseen pääsee muun muassa junalla (E, L, U ja Y). 

 • Haukkalammelle kertyy kävelymatkaa lähimmältä Haukkalammentie-bussipysäkiltä noin 2 km. Voit jäädä bussista 245(A) jo Punjonsuo-pysäkillä ja kävellä piennarta noin 100 metriä Haukkalammelle päin, jotta pääset oranssi-mustalla vinoneliöllä merkitylle yhdysreitille. Reitin ja tien risteyksessä on opasteet niin Haltiaan kuin Haukkalammellekin päin.

 • Kansallispuiston eteläosaan, Siikaniemeen, kulkevat Espoon keskuksesta bussit 243 ja 244. Vielä etelämpää, tietä 110 (HSL-alueen Veikkola- ja Lamminpääntie-pysäkit) kulkee arkisin  linja U275. Linjan päätepisteet ovat Leppävaaran asema (Espoo) ja Nummelan linja-autoasema (Vihti). Aikatauluhaku, vyöhykkeet ja hinnat: Espoo–Kirkkonummi (reittiopas.hsl.fi) ja Nummela–Kirkkonummi (matkahuolto.fi). Lisätietoa U-liikenteen hinnoittelusta (hsl.fi).

 • Kansallispuiston länsipuolelle, Tervalammen kartano -pysäkille (Vihti), kulkee arkisin vaihdollinen vakiovuoro U280 Helsingistä. Mikäli matkustat koko edellä mainitun matkan, tulee matkalippu hankkia Matkahuollosta (matkahuolto.fi) tai kuljettajalta. Pysäkiltä puiston rajalle on noin kilometrin kävelymatka.

Autolla Nuuksioon

 • Kansallispuiston itä- ja pohjoisosaan ajetaan siten, että Nupurintieltä (tie 110, Vanha Turuntie) käännytään pohjoiseen Brobackantielle Nupurin kohdalta. Brobackantie vaihtuu Nuuksiontieksi, jota ajetaan Suomen luontokeskus Haltian ohi. Haukkalammelle ajettaessa käännytään parin kilometrin päässä Haltiasta vasemmalle. Pohjoisosaan Kattilaan mentäessä ajetaan Nuuksiontie (Kattilantie) loppuun saakka.

 • Kansallispuiston eteläosaan ajetaan Veikkolan kautta tai Brobackantieltä Siikajärven kylttien mukaan.

 • Kansallispuiston länsiosaan ajetaan Veikkolan kautta.

 • Nuuksion kansallispuiston tiet ruuhkautuvat ajoittain. Ruuhkaisinta on viikonloppuisin touko - syyskuussa. Pysäköinti tien reunaan on ehdottomasti kielletty, jotta pelastusajoneuvoilla on jatkuva pääsy kohteeseen. Omalla autolla saapuville suosittelemme retken lähtöpisteeksi Haltian, Högbackan, Kattilan, Salmen tai Siikaniemen pysäköintipaikkoja. Haltiasta pääsee myös patikoimaan Haukkalammelle.

 • Haukkalammen ja Kattilan pysäköintialueiden ajankohtaisen tilanteen voit tarkistaa Parkkihaukka-palvelusta (parkkihaukka.fi).
   Parkkihaukka.fi

 •  Pysäköinti sallittu vain merkityillä pysäköintialueilla. Luvatonta tienvarsipysäköintiä valvotaan.