Vapaaehtoiseksi Liesjärven kansallispuistoon

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Haluatko tukea Suomen upeimman luonnon hoitoa ja kunnostusta vapaaehtoisena? Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla pääset kokeilemaan miltä maatilan työ tuntui 100 vuotta sitten ja samalla hoitamaan arvokasta perinnemaisemaa ja sen monipuolista lajistoa.

Tyttö istuu sohvalla ja karstaa lampaanvillaa.

Tapahtumat

Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilan ajankohtaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista (tapahtumat.luontoon.fi). Tapahtumien aihe vaihtelee leivän leipomisesta rukiin riihipuintiin. Tapahtumapäivinä tilalla on yleensä myynnissä ruokaa ja kahvia. Vanhassa 1800-luvun savusaunassa ja Liesjärven vilvoittavassa vedessä virkistyy sekä ruumis että mieli. Tarkista tapahtumakalenterista ruokailu- ja saunomismahdollisuus. Tutustu myös muiden kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.

Talkoopäivät

Liesjärven kansallispuistossa järjestetään vuosittain talkoopäiviä, jolloin tehdään Korteniemen perinnetilan ajankohtaisia töitä. Työlajit vaihtelevat kasvukauden mukaan. Mukaan kannattaa varata säänmukaiset työvaatteet ja evästä. Tietoa talkoopäivistä saat tapahtumakalenterista (tapahtumat.luontoon.fi) ja Metsähallituksen asiakaspalvelusta: sisasuomi(at)metsa.fi, puh. 0206 39 5270.

Retkeilijät kesäisellä pellolla keräämässä heinää kasoihin sekä nostamassa heinää seipäille.

Jokapäiväiset askareet

Korteniemen perinnetilan arkisiin askareisiin voit osallistua perinnetilan aukioloaikoina talonväen apuna.

Ryhmät

Päivä töissä kansallispuistossa

Ryhmä osallistuu Metsähallituksen työntekijöiden mukana luonnon virkistyskäytön ja luonnonhoitotöihin Liesjärven kansallispuistossa Korteniemen perinnetilalla. Työlajit vaihtelevat vuodenajan mukaan. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi polttopuuhuoltoa, niittoa ja heinän seivästystä tai laiduneläinten hoitoa. Sopii esimerkiksi leirikouluille, oppilaitoksille, yhdistyksille ja seuroille. Oppilaitokset voivat myös järjestää näyttökokeita ja kursseja Liesjärven kansallispuistossa. Lisätietoja ja varaukset: Metsähallituksen asiakaspalvelu, sisasuomi(at)metsa.fi, puh. 0206 39 5270.

Vapaaehtoistoiminta

Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.