Liesjärven kansallispuisto sijaitsee valtatie 2:n (Helsinki - Pori) varrella, Tammelan, Someron ja Karkkilan alueella, noin 95 km Helsingistä ja 22 km Forssasta. Lähin lentokenttä on Helsinki-Vantaa. 

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Pirttilahden, Sikomäen, Peukalolamminkankaan, Kopinlahden, Lehdoksen tai Korteniemen pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Bussilla Liesjärvelle

Valtatie 2:lla liikennöi useita pikavuoroja (matkahuolto.fi) päivittäin.

Lähellä Kansallispuistontien liittymää on Kyynäräntien kohdalla pikavuoropysäkki, josta on kävelymatkaa Kyynäränharjulle 1,5 km ja Korteniemen perinnetilalle noin 4 km.

Alueen luoteispuolella pysäkkinä on Eerikkilän tienhaara, josta kävellään ensin Portaaseen päin Ruostejärven virkistysalueen pysäköintialueelle 1,5 km. Pysäköintialueelta on merkittyä ulkoilureittiä pitkin 5 km kansallispuiston pohjoisrajalle.

Myös Loukun tienhaaran pysäkillä, puiston kaakkoispuolella voi jäädä kyydistä. Loukusta voi kulkea kartan avulla metsäteitä pitkin kansallispuistoon, jonne matkaa kertyy noin 6 km.

Autolla Liesjärvelle

Pirttilahden pysäköintialue, Kanteluksentie 211, Tammela. Tilaa noin 20 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Sikomäen pysäköintialue, Kanteluksentie 530, Tammela. Tilaa noin 10 autolle. Huom! Ei talvikunnossapitoa.

Peukalolamminkankaan pysäköintialue, Kanteluksentie 580, Tammela, käännytään Katavalammintielle, ajetaan 300 m. Tilaa noin 20 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi. 

Kopinlahden pysäköintialue, Kansallispuistontie 203, Tammela. Tilaa noin 10 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Lehdoksen pysäköintialue, Korteniementie 160, Tammela. Tilaa noin 4 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi. Google Maps ja muut navigaattorit antavat usein väärän ajo-ohjeen ohjaten valtatie 2:lta Hennontielle. Noudatettava ajo-ohje Lehdokseen: Käänny valtatie 2:lta Kansallispuistontielle. Risteyksessä on opaste, jossa lukee "Liesjärvi kansallispuisto" sekä "Korteniemi perinnetila". Risteys sijaitsee Helsinki - Pori-valtatien varrella 24 km päässä Karkkilasta ja 22 km päässä Forssasta. Seuraa sitten opasteita Lehdokselle.   

Korteniemen pysäköintialue, Korteniementie 242, Tammela. Tilaa noin 30 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi. Google Maps ja muut navigaattorit antavat usein väärän ajo-ohjeen ohjaten valtatie 2:lta Hennontielle. Noudatettava ajo-ohje Korteniemeen: Käänny valtatie 2:lta Kansallispuistontielle. Risteyksessä on opaste, jossa lukee "Liesjärvi kansallispuisto" sekä "Korteniemi perinnetila". Risteys sijaitsee Helsinki - Pori-valtatien varrella 24 km päässä Karkkilasta ja 22 km päässä Forssasta. Seuraa sitten opasteita Korteniemen perinnetilalle.   

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso ajankohtaista.