Saapuminen Liesjärvelle

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Liesjärven kansallispuisto sijaitsee valtatie 2:n (Helsinki - Pori) varrella, Tammelan, Someron ja Karkkilan alueella, noin 95 km Helsingistä ja 22 km Forssasta.

Retken lähtöpisteet

Kansallispuiston pysäköintialueet sijaitsevat Pirttilahdessa (Kanteluksentie 211, Tammela), Sikomäessä (Kanteluksentie 530, Tammela), Peukalolamminkankaalla (Kanteluksentie 580, Tammela, käännytään Katavalammintielle, ajetaan 300 m), Kopinlahdessa (Kansallispuistontie 203, Tammela), Lehdoksessa (Korteniementie 160, Tammela) ja Korteniemessä (Korteniementie 242, Tammela). Pirttilahden, Kopinlahden ja Korteniemen pysäköintialueilla on kuivakäymälä, pöytä ja penkit eväiden syöntiä varten sekä opasteita. Lehdoksen pysäköintialueella on pöytä, penkit ja opaste. Sikomäessä ja Peukalolamminkankaalla on opasteita. Talvikunnossapitoa on kaikilla pysäköintialueilla. Reittien lähtöpisteet

Bussilla

Valtatie 2:lla liikennöi useita pikavuoroja (matkahuolto.fi) päivittäin.

  • Lähellä Kansallispuistontien liittymää on Kyynäräntien kohdalla pikavuoropysäkki, josta on kävelymatkaa Kyynäränharjulle 1,5 km ja Korteniemen perinnetilalle noin 4 km.
  • Alueen luoteispuolella pysäkkinä on Eerikkilän tienhaara, josta kävellään ensin Portaaseen päin Hämeen luontokeskukselle 1,5 km. Luontokeskukselta on merkittyä ulkoilureittiä pitkin 5 km kansallispuiston pohjoisrajalle.
  • Myös Loukun tienhaaran pysäkillä, puiston kaakkoispuolella voi jäädä kyydistä. Loukusta voi kulkea kartan avulla metsäteitä pitkin kansallispuistoon, jonne matkaa kertyy noin 6 km.

Autolla

Valtatie 2:lta on opasteet kansallispuistoon:

  • Kansallispuiston etelä- ja keskiosaan eli Korteniemen perinnetilalle ja Kopinlahteen ajettaessa on valtatie 2:lta kääntyvän Kansallispuistontien risteyksessä opaste, jossa lukee "Liesjärvi kansallispuisto" sekä "Korteniemi perinnetila". Risteys sijaitsee Helsinki - Pori-valtatien varrella 24 km päässä Karkkilasta ja 22 km päässä Forssasta.
  • Kansallispuiston pohjoisosaan eli Pirttilahden, Peukaloisen tai Kaksvetisen alueelle ajettaessa käännytään valtatie 2:lta Liesjärven opasteen mukaan Kanteluksentielle. Pirttilahden pysäköintipaikalle ajetaan Kanteluksentietä noin 2,5 km, jonka jälkeen käännytään tien oikealla puolella olevalle pysäköintialueelle. Peukaloisen ja Kaksvetisen pysäköintialueelle ajetaan Kanteluksentietä noin 6 km, jonka jälkeen käännytään pysäköintialueelle, joka sijaitsee tien vasemmalla puolella.
  • Ajo-ohje Hämeen luontokeskukseen.

Katso pysäköintialueiden tarkemmat osoitteet alempaa kohdasta Retken lähtöpisteet.