Asiakaspalvelu ja opastus

Metsähallitus

Puh. 0206 39 5270 ma - pe klo 9 -15. 
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi

Retkeilijä katsoo isoa opastaulua, jossa näkyy Liesjärven kartta.

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja kansallispuistossa

Ruokailu ja ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Kahvila

Tulentekopaikat

 • Tulentekopaikkoja on Siltalahdessa, Korteniemessä, Savilahden telttailualueella, Peukaloisella sekä Kaksvetisellä.
 • Tittilammin keittokatos on varattava, esteetön keittokatos 20-25 henkilölle. Keittokatos sijaitsee Liesjärven kansallispuiston koilliskulmalla, noin 5 km Hämeen luontokeskuksesta. Keittokatos on tarkoitettu päiväkäyttöön.
 • Kansallispuiston pysäköintialueilla, Sikomäen ja Peukalolamminkankaan pysäköintialueita lukuun ottamatta, on penkit ja pöytä eväiden syöntiä varten.

Huomaathan, että tulenteko on kielletty metsäpalovaroituksen ja ruohikkopalovaaran aikana myös tulentekopaikoilla. Tarkista voimassa olevat varoitukset: Ilmatieteen laitos (ilmatieteenlaitos.fi).
 • Kielto ei koske keittokatoksia tai muita hormilla varustettuja tulisijoja.

Retkeilijöitä avotulipaikan äärellä, nuotiolta nousee savua.

Juomavesi

Kansallispuiston  kaivot sijaitsevat Hyypiön saunan pihapiirissä Pirttilahdessa (pdf 1,3 Mt, julkaisut.metsa.fi) sekä Korteniemen perinnetilan pihapiirissä. 

Lue kaivojen tilanteesta ajankohtaista-sivulta.

Jätehuolto

 • Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Maatuvat jätteet laitetaan käymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.
 • Korteniemen pysäköintialueella on kompostori.

Käymälät

 • Pirttilahden, Kopinlahden ja Korteniemen pysäköintialueiden yhteydessä on kuivakäymälä.
 • Siltalahden tulentekopaikalla, Savilahden telttailualueella, Peukalolammin laavulla ja Kaksvetisen kodalla sekä Korteniemen perinnetilalla on kuivakäymälä.

Yöpyminen

Telttailu, laavut sekä kodat  

 • Telttailla saa Savilahden varsinaisen telttailualueen lisäksi Peukalolammin laavun ja Kaksvetisen kodan välittömässä läheisyydessä.  

Vuokratuvat 

 • Hyypiö, 4 hlö. Vanha, tunnelmallinen ja vaatimaton hirsikämppä Kyynäränjärven rannassa. Varustukseen kuuluvat kerrossängyt 4 henkilölle, kamiina ja puuhella. Pihapiirissä on kaivo, tulentekopaikka, sauna ja ulkokäymälä. Rannassa myös savusauna, joka on tilattava erikseen.
 • Peukaloinen, 2 hlö. Pieni ja vaatimaton tupa rauhallisen Peukalolammin rannalla. Varustukseen kuuluvat puulla lämmitettävä kamiina ja makuulavitsat. Pihapiirissä on ulkokäymälä ja puuliiteri.  

Yöpyminen lähiseudulla

Tarkempia tietoja lähiseudun yöpymismahdollisuuksista saa Forssan seudun kehittämiskeskuksesta (fskk.fi).

Vuokrattava sauna

Hyypiön vuokratuvan yhteydessä on vuokrattavissa savusauna. Savusauna (300 €) tulee varata erikseen Metsähallituksen asiakaspalvelusta, sisasuomi(at)metsa.fi, puh. 0206 39 5270 (ma-pe klo 9-15).

Esteettömät palvelut

Kansallispuiston Korteniemen pysäköintialueella on esteetön kuivakäymälä. Pysäköintialueelta pääsee avustajan kanssa pyörätuolilla metsäistä hiekkatietä 200 metrin matkan Korteniemen perinnetilalle. Tarvittaessa voi myös ajaa aivan Korteniemen pihan tuntumaan. Korteniemen tupaan pääsee pyörätuolilla pyynnöstä paikoilleen asetettavia luiskia pitkin. Avustaja on suositeltava.

Tittilammin keittokatos on varattava, esteetön keittokatos 20-25 henkilölle. Keittokatos sijaitsee Liesjärven kansallispuiston koilliskulmalla, noin 5 km Hämeen luontokeskuksesta. Keittokatos on tarkoitettu päiväkäyttöön. 

Tammelassa toimii erityisryhmiin erikoistunut matkailuyritys Lindabella, jolla on esteettömiä majoitustiloja.

Perhe taukopaikalla, jossa keittokatos, esteetön käymälä ja avara kivituhkapäällysteinen piha.

Muut palvelut lähiseudulla

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.