Asiakaspalvelu ja opastus

Metsähallitus

Puh. 0206 39 5270 ma - pe klo 9 -15. 
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi

Retkeilijä katsoo isoa opastaulua, jossa näkyy Liesjärven kartta.

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja kansallispuistossa

Ruokailu ja ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Kahvila

Tulentekopaikat

 • Tulentekopaikkoja on Siltalahdessa, Korteniemessä, Savilahden telttailualueella, Peukaloisella sekä Kaksvetisellä.
 • Tittilammin keittokatos on varattava, esteetön keittokatos 20-25 henkilölle. Keittokatos sijaitsee Liesjärven kansallispuiston koilliskulmalla. Keittokatoksen voi varata päiväkäyttöön, varausajat: 9-13, 13-17 ja 17-21, tai vuorokaudeksi 24h.
 • Kansallispuiston pysäköintialueilla, Sikomäen ja Peukalolamminkankaan pysäköintialueita lukuun ottamatta, on penkit ja pöytä eväiden syöntiä varten.

Huomaathan, että tulenteko on kielletty maastopalovaroituksen aikana myös tulentekopaikoilla. Tarkista voimassa olevat varoitukset: Ilmatieteen laitos (ilmatieteenlaitos.fi).
 • Kielto ei koske keittokatoksia tai muita hormilla varustettuja tulisijoja: Tittilammin varauskeittokatos ja Kaksvetisen kota.

Juomavesi

Jätehuolto

 • Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Maatuvat jätteet laitetaan käymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.
 • Korteniemen pysäköintialueella on kompostori.

Käymälät

 • Pirttilahden, Kopinlahden ja Korteniemen pysäköintialueiden yhteydessä on kuivakäymälä.
 • Siltalahden tulentekopaikalla, Savilahden telttailualueella, Peukalolammin laavulla ja Kaksvetisen kodalla sekä Korteniemen perinnetilalla on kuivakäymälä.

Yöpyminen

Telttailu, laavut sekä kodat  

 • Telttailla saa Savilahden varsinaisen telttailualueen lisäksi Peukalolammin laavun ja Kaksvetisen kodan välittömässä läheisyydessä.
 • Esteetön telttailualue sijaitsee Tittilammin varattavan keittokatoksen välittömässä läheisyydessä. Esteettömällä telttailualueella voi yöpyä, max 20-25 hlöä, ainoastaan varaamalla Tittilammin keittokatoksen vuorokaudeksi käyttöönsä.   

Vuokratuvat 

 • Hyypiö, 4 hlö. Vanha, tunnelmallinen ja vaatimaton hirsikämppä Kyynäränjärven rannassa. Varustukseen kuuluvat kerrossängyt 4 henkilölle, kamiina ja puuhella. Pihapiirissä on kaivo, tulentekopaikka, puusauna ja ulkokäymälä. Rannassa on myös savusauna, joka on tilattavissa erikseen. Savusaunan lämmityskausi on 1.5.-31.10.
 • Peukaloinen, 2 hlö. Pieni ja vaatimaton tupa rauhallisen Peukalolammin rannalla. Varustukseen kuuluvat puulla lämmitettävä kamiina ja makuulavitsat. Pihapiirissä on ulkokäymälä ja puuliiteri.  

Yöpyminen lähiseudulla

Esteettömät palvelut

 • Kansallispuiston Peukalolamminkankaan pysäköintialueelta pääsee Peukaloisen polun (3,8 km) vaativalle esteettömälle ympyräreitille. Polun varrella on esteettömiä tulentekopaikkoja ja kuivakäymälöitä. 
 • Tittilammin keittokatos on esteetön varauskeittokatos 20-25 henkilölle. Keittokatoksen välittömässä läheisyydessä on esteetön telttailualue, jolla voi yöpyä varaamalla keittokatoksen käyttöönsä. Keittokatoksen läheisessä rakennuksessa on esteetön kuivakäymälä.
 • Kansallispuiston Korteniemen pysäköintialueella on esteetön kuivakäymälä. Pysäköintialueelta pääsee avustajan kanssa pyörätuolilla metsäistä hiekkatietä noin 300 metrin matkan Korteniemen perinnetilalle. Korteniemen tupaan pääsee pyörätuolilla pyynnöstä paikoilleen asetettavia luiskia pitkin. Avustaja on suositeltava.
 • Tutustu kansallispuiston esteettömiin palveluihin.

Perhe taukopaikalla, jossa keittokatos, esteetön käymälä ja avara kivituhkapäällysteinen piha.

Muut palvelut lähiseudulla

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.