Ajankohtaista Liesjärvellä

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Korteniementien kunnostusurakka käynnissä, tie poissa käytössä toistaiseksi

(Päivitetty 25.9.2020) 

Korteniementien kunnostustyöt ovat käynnistyneet tienvarsien puuston poistolla. Urakka haittaa liikennettä jo 21.9.2020 alkavalla viikolla. 1.10.2020 alkaen tien pohjustus- ja pinnoitustyöt käynnistyvät, ja Kansallispuistontie sekä Korteniementie ovat poissa käytöstä noin kuukauden ajan. Liesjärven kansallispuiston muut lähtöpisteet ovat käytettävissä Kirkkolamminkankaalla (2-tien varressa, Kansallispuistontien alussa), Pirttilahdessa (Kanteluksentie 211, Tammela), Sikomäessä (Kanteluksentie 530, Tammela) sekä Peukalolamminkankaalla (Kanteluksentie 580, Tammela, käännytään Katavalammintielle, ajetaan 300 m). Pahoittelemme kunnostuksista aiheutuvaa haittaa kulkijoille. Liesjärven esitekartta auttaa retkien suunnittelussa. 

Peukalolammin esteetön reitti on valmis 

(Päivitetty 25.9.2020)

Peukalolammin uusi vaativa esteetön reitti on valmistunut Rautasenmiilu-Peukalolammi-Kaksvetinen alueelle. Neljä kilometriä pitkä reitti on kivituhkapinnoitteinen ja paikoin mäkinen, joten se soveltuu lastenvaunuille ja avustajan kanssa pyörätuolilla liikkuville. Reitin lähtöpiste sijaitsee Peukalolamminkankaalla (osoite Kanteluksentie 580, josta käännytään Katavalammintielle, jota ajetaan 300 m, jossa Peukalolammin uusi pysäköintialue). Reitin merkinnät ovat osittain vielä puutteelliset, mutta kapeahkoa mursketietä on helppo seurata. Polun kestävöinnin ohessa Peukalolammin laavun lähiympäristö sai kivituhkapäällysteen. Lisäksi Peukalolammin ja Kaksvetisen taukopaikkarakenteet ja käymälät on muutettu esteettömiksi. Tällä hetkellä polttopuusuojat eivät ole esteettömiä. Esteetön reitti on rakennettu osana Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut ja rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta. Lisäksi rakentamiseen on käytetty eduskunnan Luontopalveluille myöntämiä lisämäärärahoja. 

Soukonkorven pitkokset ovat vaaralliset

(Päivitetty 25.9.2020)

Liesjärven kansallispuistossa Soukonkorven rengasreitin varrella (koillisosa) sijaitsevat pitkokset ovat paikoin vaaralliset ja kyseinen reitinosa pysyy suljettuna toistaiseksi. Edestakaisin kuljettava reitinosuus Kyynäränharjun polulta Savilahteen on käytössä edelleen. 

Liesjärven uusi varaustulipaikka on valmistunut

(Päivitetty 5.8.2020)

Liesjärven esteettömän varaustulipaikan rakennustyöt ovat valmistuneet. Varaustulipaikka sijaitsee Tittilammin ja Rautasenmiilun välimaastossa. Kohteessa tehdään vielä viimeistelytöitä ja se on varattavissa alkusyksystä. Tiedotamme lisää, kun kohdetta on mahdollista varata.  

Varaustulipaikka on rakennettu osana Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut ja rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta.

Liesjärven kaivovedet tutkittu

(Päivitetty 24.6.2020)

Liesjärven kaivovedet on tutkittu. Korteniemen pihapiirissä sijaitsevan porakaivon vesi on hyvää talousvettä, vinttikaivo ei ole käytössä. Pirttilahdessa Hyypiön vuokratuvan pihapiirissä sijaitsevan kaivon vesi tulee keittää.