Ajankohtaista Liesjärvellä

7.2.2019
Tykkylumi voi aiheuttaa vaaraa. Tilannetta kannattaa tarkkailla ja suhtautua siihen asianmukaisella varovaisuudella.

Tykkylumi voi aiheuttaa paikoin vaaraa

(Päivitetty 8.2.2019) 

Kansallispuistojen reiteillä on monin paikoin tällä hetkellä suuri lumikuorma puissa. Kaikkia metsissä liikkuvia kehotetaan tarkkailemaan tilannetta ja suhtautumaan siihen asianmukaisella varovaisuudella.

Opastettuja talviretkiä Liesjärven kansallispuistossa

(Päivitetty 7.2.2019) 

Tiedustelut: Erärenki. Vinkki: jos talviretken aika ei ole sopiva, voit kerätä myös oman ryhmän ja varata oman retkihetken. Jo kolmella henkilöllä ohjatun retken hinta jää aika maltilliseksi.

  • To 28.2.  klo 11.00 Hiihtolomaviikon lumikenkäretki Liesjärven luontoon. Retken jälkeen ruokailu Eräkeskuksella. Kesto n.1,5h + ruokailu. Hinta 30€/hlö.
  • La 2.3. klo 10- n. 15 Lumirakentaminen ja -majoitteet. Kuumaa juotavaa tarjolla, omat nuotioeväät. Vaihtovaatteet mukaan. Puolilämmin sauna vieressä. Hinta 40€/hlö, alle 16 v aikuisen kanssa 25€ 
  • Su 3.3. klo 12.00 Laskiaisen lumikenkäily. Retken kesto n.2h. Hinta 22€/hlö. Yhteistyössä Eerikkilän kanssa.

Terveisiä Korteniemestä: ajo-ohjeet

(Päivitetty 7.2.2019)
Aina ei kannata luottaa navigaattoriin! Tervetuloa Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalle Kansallispuistontietä pitkin. Navigaattorit neuvovat reitin Hennontieltä, joka on todella huonokuntoinen yksityistie. 2-tieltä on opasteet Kansallispuistontielle.

Liesjärven kaivovedet eivät täytä laatuvaatimuksia

(Päivitetty 25.5.2018)
Talousvesitutkimukset osoittavat, että vesi sekä Kyynäränharjun pohjoisosassa Harjun kaivossa että Korteniemen perinnetilan uudessa kaivossa (pihapiirin itäreunalla) eivät täytä talousveden vaatimuksia. Korteniemen vinttikaivo (tuvan edustalla) on pois käytöstä. Liesjärven kansallispuistossa retkeilijöiden tulee tuoda omat juomavedet mukanaan tai hakea vesiä Hämeen luontokeskukselta, Eräkeskukselta tai Letkun puodista.