Vastuullista syysretkeilyä Liesjärven kansallispuistossa!

Kuvituskuva.(Päivitetty 14.10.2021)

Syysretket ja ulkoilut ovat hyvä hetki opetella Retkietiketin viisi perusohjetta. Ota haltuun Retkeilyn ABC ja Retkietiketti.

Korteniemen perinnetila sulkeutuu poikkeuksellisesti jo 29.9.2021

(Päivitetty 29.9.2021)

Korteniemen perinnetila Liesjärven kansallispuistossa sulkeutuu poikkeuksellisesti jo 29.9.2021 sairastapauksen vuoksi. Alunperin Korteniemi olisi ollut avoinna vielä torstaina 30.9.2021. Kiitos kaikille talkoolaisille, kävijöille, emännille ja isännille, laiduneläinten omistajille ja tietenkin laiduneläimille. Korteniemi hiljenee hetkeksi, mutta avautuu jälleen Korteniemen joulurauha tapahtumaan 16.12.2021. 

Liesjärven kaivot

(Päivitetty 28.7.2021)

Kuivuuden vuoksi Hyypiön kaivon veden pinta on laskenut niin alas, ettei vettä saa pumpattua.

Hyvää talousvettä saa edelleen Korteniemen pumppukaivosta (rantasaunan polun varrella). Korteniemen pihassa olevan vinttikaivon vettä ei ole tutkittu. Vinttikaivon vesi on tarkoitettu vain kastelukäyttöön, ei juotavaksi. 

Eerikkilä ostaa Hämeen luontokeskuksen

(Päivitetty 18.6.2021)

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ostaa Metsähallitukselta Hämeen luontokeskuksen kiinteistön, jossa se on toiminut vuokralaisena vuodesta 2018 lähtien. Lue koko uutinen.  

Peukalolammin esteetön reitti on valmis 

(Päivitetty 25.9.2020)

Peukalolammin uusi vaativa esteetön reitti on valmistunut Rautasenmiilu-Peukalolammi-Kaksvetinen alueelle. Neljä kilometriä pitkä reitti on kivituhkapinnoitteinen ja paikoin mäkinen, joten se soveltuu lastenvaunuille ja avustajan kanssa pyörätuolilla liikkuville. Reitin lähtöpiste sijaitsee Peukalolamminkankaalla (osoite Kanteluksentie 580, josta käännytään Katavalammintielle, jota ajetaan 300 m, jossa Peukalolammin uusi pysäköintialue). Reitin merkinnät ovat osittain vielä puutteelliset, mutta kapeahkoa mursketietä on helppo seurata. Polun kestävöinnin ohessa Peukalolammin laavun lähiympäristö sai kivituhkapäällysteen. Lisäksi Peukalolammin ja Kaksvetisen taukopaikkarakenteet ja käymälät on muutettu esteettömiksi. Tällä hetkellä polttopuusuojat eivät ole esteettömiä. Esteetön reitti on rakennettu osana Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut ja rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta. Lisäksi rakentamiseen on käytetty eduskunnan Luontopalveluille myöntämiä lisämäärärahoja. 

Soukonkorven pitkokset ovat vaaralliset

(Päivitetty 25.9.2020)

Liesjärven kansallispuistossa Soukonkorven rengasreitin varrella (koillisosa) sijaitsevat pitkokset ovat paikoin vaaralliset ja kyseinen reitinosa pysyy suljettuna toistaiseksi. Edestakaisin kuljettava reitinosuus Kyynäränharjun polulta Savilahteen on käytössä edelleen. 

Uutisia Liesjärveltä