Ajankohtaista Liesjärvellä

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Vastuullista kevätretkeilyä Liesjärven kansallispuistossa!

(Päivitetty 15.4.2021)

Keväiset retket ja ulkoilut ovat hyvä hetki opetella Retkietiketin viisi perusohjetta. Alkava kevät on luonnossa herkkää aikaa, joten luonto kiittää Retkietiketin noudattajaa. Myös retkeilysopu säilyy kanssaretkeilijöiden kanssa.

Ota haltuun Retkeilyn ABC ja Retkietiketti.

Taukopaikkojen huolto - huussit ja kaivot

(Päivitetty 15.4.2021)

Liesjärven kansallispuiston taukopaikkojen kuivakäymälät tyhjennetään viikolla 16.

Pirttilahdessa Hyypiön vuokratuvan saunan kaivo huolletaan viikolla 17. Huoltoviikon aikana kaivovettä ei saa käyttää talousvetenä. Hyypiön vuokratuvan pihapiirin kaivo on sen sijaan kokonaan käyttökiellossa eikä sitä kunnosteta. 

Savilahden ja Kopinlahden taukopaikkojen huussit täynnä

(Päivitetty 4.2.2021 ja 24.3.2021) 

Savilahden ja Kopinlahden taukopaikkojen huussit ovat täynnä, eikä niitä pystytä vielä tyhjentämään. Huussit huolletaan heti säiden salliessa. 

Talvikunnossapito Liesjärven kansallispuistossa

(Päivitetty 1.2.2021) 

Liesjärven kansallispuiston lähtöpisteille johtavat tiet (Kanteluksentie, Kansallispuistontie, ja Korteniementie) sekä pysäköintialueet aurataan talvisin. Samoin aurataan Katavalammintie Tittilammen uudelle varauskeittokatokselle asti, tie Kaksvetisen kodalle asti ja tie Peukalolammin laavulle.

Liesjärven kansallispuiston taukopaikat huolletaan, mutta poluilla ja reiteillä ei ole talvikunnossapitoa. Mikäli talvella sataa runsaasti lunta, voi kansallispuistoon tutustua myös lumikenkäillen tai metsäsuksilla hiihtäen.

Peukalolammin esteetön reitti on valmis 

(Päivitetty 25.9.2020)

Peukalolammin uusi vaativa esteetön reitti on valmistunut Rautasenmiilu-Peukalolammi-Kaksvetinen alueelle. Neljä kilometriä pitkä reitti on kivituhkapinnoitteinen ja paikoin mäkinen, joten se soveltuu lastenvaunuille ja avustajan kanssa pyörätuolilla liikkuville. Reitin lähtöpiste sijaitsee Peukalolamminkankaalla (osoite Kanteluksentie 580, josta käännytään Katavalammintielle, jota ajetaan 300 m, jossa Peukalolammin uusi pysäköintialue). Reitin merkinnät ovat osittain vielä puutteelliset, mutta kapeahkoa mursketietä on helppo seurata. Polun kestävöinnin ohessa Peukalolammin laavun lähiympäristö sai kivituhkapäällysteen. Lisäksi Peukalolammin ja Kaksvetisen taukopaikkarakenteet ja käymälät on muutettu esteettömiksi. Tällä hetkellä polttopuusuojat eivät ole esteettömiä. Esteetön reitti on rakennettu osana Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut ja rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta. Lisäksi rakentamiseen on käytetty eduskunnan Luontopalveluille myöntämiä lisämäärärahoja. 

Soukonkorven pitkokset ovat vaaralliset

(Päivitetty 25.9.2020)

Liesjärven kansallispuistossa Soukonkorven rengasreitin varrella (koillisosa) sijaitsevat pitkokset ovat paikoin vaaralliset ja kyseinen reitinosa pysyy suljettuna toistaiseksi. Edestakaisin kuljettava reitinosuus Kyynäränharjun polulta Savilahteen on käytössä edelleen. 

Liesjärven uusi varaustulipaikka on valmistunut

(Päivitetty 5.8.2020)

Liesjärven esteettömän varaustulipaikan rakennustyöt ovat valmistuneet. Varaustulipaikka sijaitsee Tittilammin ja Rautasenmiilun välimaastossa. Kohteessa tehdään vielä viimeistelytöitä ja se on varattavissa alkusyksystä. Tiedotamme lisää, kun kohdetta on mahdollista varata.  

Varaustulipaikka on rakennettu osana Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen Luontopalvelut ja rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta EU:n Maaseuturahastosta.

Liesjärven kaivovedet tutkittu

(Päivitetty 24.6.2020)

Liesjärven kaivovedet on tutkittu. Korteniemen pihapiirissä sijaitsevan porakaivon vesi on hyvää talousvettä, vinttikaivo ei ole käytössä. Pirttilahdessa Hyypiön vuokratuvan pihapiirissä sijaitsevan kaivon vesi tulee keittää. 

Uutisia Liesjärveltä