Lapinpöllö. Kuva: Olli Lamminsalo

Poluilla on liukasta - syksy on tullut

(Päivitetty 13.9.2017)
Sateiden ja vaihtelevien säiden johdosta polut ja pitkokset ovat muuttuneet liukkaiksi. Poluilla ja reiteillä on myös maahan pudonneita puiden lehtiä, jotka voivat aiheuttaa liukastumista. Reiteillä voi lisäksi olla mutaista ja todella märkää. Varaudu retkeen kunnollisilla kengillä, kalvollisilla vaelluskengillä tai kumisaappailla. Tarkista säätilanne, jos mahdollista, ja pukeudu sään mukaisesti.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa. Ota huomioon myös päivän pituus retkeä suunnitellessasi. Valoisan päivän aika lyhenee nyt huimaa vauhtia.

Syksy on tullut ja se näkyy liukkautena poluilla ja rakenteissa. Kuva: Minna Koramo

Kestävöinnin valmistelutyöt Karhunkierroksella

(Päivitetty 09/2017)
Karhunkierroksen polulla välillä Hautajärvi - Savilampi on käynnissä kestävöinnin valmistelutyöt.  Vanhoja pitkospuita poistetaan ja polulla voi näkyä työnjälkiä, kuten mönkijän jäljet. Polun varrella on punaisella nauhalla merkittyjä keppejä ja puita, jotka ovat kunnostajille tarkoitettuja reittimerkkejä.

Oulangan luontokeskus suljetaan lokakuun puolessa välissä remontin vuoksi 

(Päivitetty 09/2017)
Oulangan luontokeskuksessa käynnistyy ruskasesongin jälkeen remontti. Luontokeskus on suljettu remontin ajan, lokakuun puolivälistä alkaen noin kolme kuukautta. Alustavan aikataulun mukaan luontokeskus avataan yleisölle tammikuun 2018 lopussa.
 
Remontin aikana luontokeskuksen asiakaspalvelijat tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla ja Oulanka facebookin kautta. Kuusamossa Palvelupiste Karhuntassusta saa henkilökohtaista asiakaspalvelua.
 
Remontin edistymistä voi seurata Oulangan kansallispuiston Facebook-sivulta (www.facebook.com).

Kallioportin portaat huonossa kunnossa!

(Päivitetty 09/2017)
Kulje portaita varoen. Portaat on määrä kunnostaa kesällä 2018.

Kiutakönkään polkua kunnostetaan!

(Päivitetty 4.9.2017)
Tällä viikolla retkeilijää saattaa tulla vastaan työmiehiä ja kaivinkone Kiutakönkäälle johtavalla polulla. Kunnostamme reittiä ja sen portaita, mutta kunnostus ei vaikuta alueella retkeilyyn tai poluilla liikkumiseen. Tervetuloa ihailemaan koskea seuraavillakin viikoilla.

Keroharjun reitin pitkokset huonossa kunnossa

(Päivitetty 08/2017)
Keroharjun reitin pohjoisosan pitkokset ovat huonossa kunnossa, joten kuljethan varoen! Muistathan myös, että Niitselyksen köysivenettä ei saa vetää kokonaan kuivalle maalle.

Pitkostyömaat Hiiden hurmoksella ja Kitkanniemellä

(Päivitetty 21.6.2017)
Hiiden hurmoksen pitkostyömaa. Kuva: Toni Koramo MetsähallitusHiiden hurmoksen (5 km) päiväreitillä on aloitettu tällä viikolla pitkostyömaa, jossa uusitaan Hiidenlampien alueen huonokuntoiset pitkokset. Työmaa kestää heinäkuun 2017 alkuun. Reitillä voi kulkea normaalisti pitkosten uusinnasta huolimatta.

Heinäkuun lopussa alkaa seuraava pitkostyömaa Kitkanniemellä Karhunkierroksen varressa. Huonokuntoiset pitkokset uusitaan ja työ kestää alkusyksyyn. Uusintatyö ei haittaa vaeltamista reitillä.

Lisätiedot: Oulangan luontokeskus, 0206 39 6850, oulanka(at)metsa.fi

 

 

Kanjonin kurkkaukselle pääsee taas

(Päivitetty 21.6.2017)
Kanjonin kurkkaukselle ja Savilammelle johtava metsäautotie on avattu kelirikon jälkeen liikenteelle. Metsäautotie on huonossa kunnossa ja kuoppainen ja ajo vaatii varovaisuutta.

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole wc-paperia

(Päivitetty 21.6.2017)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä, huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä. 

Kuusamon matkailukartta uudistui 

(Päivitetty 30.11.2016)
Karttakeskus on uudistanut Kuusamon matkailukartan, joka on nyt Kuusamon ulkoilukartta. Kartalla on paljon retkeilykohteita ja niiden palveluita, matkailupalveluita ja nähtävyyksiä.

Vedenkestävä ja helposti käsiteltävää karttaa saa Kuusamon alueen palvelupisteistä, mm. Oulangan luontokeskuksesta ja Kuusamon Palvelupiste Karhuntassusta

Lisätietoja:

Esiselvitys Oulangan-Paanajärven maailmanperintöpotentiaalista luovutetaan ministerille

(Päivitetty 18.4.2016)
Metsähallituksen luontopalvelut on tehnyt esiselvityksen Oulangan ja Paanajärven kansallispuistojen mahdollisuuksista päästä Unescon maailmanperintökohteeksi. Esiselvitys luovutetaan 19.4.2016 maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle.

Esiselvityksen tehnyt työryhmä toteaa, että alue edustaa monipuolisia ja merkittäviä luonto- ja kulttuuriarvoja, ja toivoo, että esiselvitys otetaan huomioon, kun Suomen uusien kohteiden aieluetteloa päivitetään.

Uusi sähköpostilista Oulangan ystäville

(Päivitetty 28.3.2016)
Oulangan kansallispuiston ystäville on perustettu uusi sähköpostilista "Oulangan ystävät". Listalla tiedotetaan kansallispuiston ja Oulangan luontokeskuksen ajankohtaisista asioista sekä tapahtumista noin kerran kuukaudessa. Sähköpostilistaa ylläpitää Oulangan luontokeskuksen asiakaspalvelupiste ja listalla olevia osoitteita ei luovuteta ulkopuolisille.

Listalle voi liittyä lähettämällä oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa osoitteeseen oulanka(at)metsa.fi ja listalta voi erota koska tahansa lähettämällä eropyynnön samaan osoitteeseen. Lista on kätevä tapa pysyä ajantasalla esimerkiksi Oulangan kansallispuiston tulevista 60-vuotisjuhlatapahtumista. Kuulemisiin!

Oulangan kansallispuiston ja Valtavaara-Pyhävaaran luonnonsuojelualueen järjestyssäännöt voimaan

(Päivitetty 26.1.2016)
Metsähallitus on 19.10.2015 antamillaan päätöksillä vahvistanut Kuusamon ja Sallan kuntien alueella sijaitsevaa Oulangan kansallispuistoa sekä Kuusamon kunnassa sijaitsevaa Valtavaara-Pyhävaaran luonnonsuojelualuetta koskevat järjestyssäännöt.

Järjestyssäännöissä määritellään mikä toiminta on sallittua, rajoitettua tai kiellettyä.

Retki Ristikallion Pitkäluolalle

"Talvella kantavan jään aikaan Ristikallion reissuun kannattaa yhdistää Pitkäluolassa vierailu", kertoo blogissaan Pirkko Siikamäki.

Lue blogikertomus talvisesta retkestä Pitkäluolalle.

Tapahtumia Oulangalla

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera