OulankaFest - koko viikko juhlaa! 
 
Festarihuumaa on luvassa koko viikon kestävällä OulankaFestillä.
Tapahtumassa juhlitaan Oulangan luontokeskuksen 30-vuotistaivalta. Tapahtumaviikolla Metsähallitus ja useat eri toimijat järjestävät tapahtumia eri puolilla Kuusamoa ja Sallaa. 

Oulangalla retkeilyneuvontaa saman katon alla jo 30 vuotta 

(Päivitetty 5.7.2018) 
Oulangan luontokeskus juhlii tänä kesänä 30-vuotistaivaltaan. Heinäkuun OulankaFest (9.-15.7.) tarjoaa ulkoileville synttärivieraille muun muassa musiikkia, metsäjoogaa ja opastuksia. 
 
OulankaFest-tapahtumaviikon pääpäivä on 11.7. jolloin Oulangan luontokeskuksen pihapiirissä herkutellaan paikallisella villiruualla, työpajoissa tehdään puusta lintuja ja vaappuja sekä suunnataan luontoon tutkimusretkelle. Musiikista vastaa päivällä lastenorkesteri Höpinätötterö ja illalla esiintyy Oulankajoella Jukka Takalon kanoottiorkesteri. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy. 

Tapahtumia Oulangalla

Kanjonin kurkkaukselle menevää Savilammentietä kunnostetaan. 

(Päivitetty 15.7.2018)
Kanjonin kurkkaukselle menevää Savilammentietä kunnostetaan parhaillaan. Sunnuntaina 15.7 on käynnissä tien lanaus, jonka seurauksena suuria kiviä nousee tielle. Suosittelemme että tietä ei käytetä sunnuntaipäivän aikana. Maanantaina 16.7. alkaa tielle murskeenajo, jolloin tie on käytettävissä. Muina päivinä kunnostuksen aikana tiellä voi joutua pysähtelemään hetkeksi.
 

Kallioportin portaat valmiit Pienellä Karhunkierroksella

(Päivitetty 5.7.2018)
Pienellä Karhunkierroksella kentän väki on saanut Kallioportin portaat valmiiksi ja reittiä pääsee kulkemaan taas normaalisti. Huomioi kuitenkin että korjaukset jatkuvat reitillä vielä ainakin kuukauden, joten välillä voi joutua hetken odottamaan pääsyä eteenpäin.

Muista tarkistaa metsäpalovaroitus!

(Päivitetty 25.5.2018)
Kuiva ja lämmin sää jatkuu ja Ilmatieteenlaitos on antanut metsäpalovaroituksen lähes koko maahan. Muista että metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on kiellettyä myös  tulipaikoilla. Ennen retkelle lähtöä käy tarkistamassa tilanne täältä.

Keroharjun reitin köysivene on käytössä

(Päivitetty 23.5.2018)
Niitselysjoen köysivene Keroharjun reitin pohjoisosassa on otettu käyttöön.Tulva on laskenut ja suot ovat kuivaneet, joten reitti on siis jälleen kuljettavissa päästä päähän. Muistathan että Niitselyksen köysivenettä ei saa kokonaan vetää maalle. Osa reitin pohjoisosan pitkoksista on huonossa kunnossa, joten kuljethan varoen.

Oulangan luontokeskus avautui uudistettuna

(Päivitetty 13.3.2018)
Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Oulangan luontokeskukseen! Luontokeskuksessa on uudistettu asiakaspalvelu- ja myyntitiloja. Juuri toiminsa aloittanut Talonpöytä Oulanka tarjoaa herkullista lähiruokaa ja tuoreita leivonnaisia. Paikan päällä asiakasneuvojamme auttavat mielellään retken suunnittelussa ja antavat viimeisimmät vinkit retkeilyn olosuhteista. Tavoitat asiakaspalvelumme myös puhelimitse 0206 39 6850, sähköpostitse oulanka@metsa.fi sekä Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuiltaTervetuloa tutustumaan!

Keroharjun reitin pitkokset huonossa kunnossa

(Päivitetty 08/2017)
Keroharjun reitin pohjoisosan pitkokset ovat huonossa kunnossa, joten kuljethan varoen! Muistathan myös, että Niitselyksen köysivenettä ei saa vetää kokonaan kuivalle maalle.

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole wc-paperia

(Päivitetty 21.6.2017)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä, huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä. 

Sähköpostilista Oulangan ystäville

(Päivitetty 28.3.2016)
Oulangan kansallispuiston ystäville on perustettu sähköpostilista "Oulangan ystävät". Listalla tiedotetaan kansallispuiston ja Oulangan luontokeskuksen ajankohtaisista asioista sekä tapahtumista noin kerran kuukaudessa. Sähköpostilistaa ylläpitää Oulangan luontokeskuksen asiakaspalvelupiste ja listalla olevia osoitteita ei luovuteta ulkopuolisille.

Listalle voi liittyä lähettämällä oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa osoitteeseen oulanka(at)metsa.fi ja listalta voi erota koska tahansa lähettämällä eropyynnön samaan osoitteeseen. Lista on kätevä tapa pysyä ajantasalla esimerkiksi Oulangan kansallispuiston tulevista 60-vuotisjuhlatapahtumista. Kuulemisiin!

Retki Ristikallion Pitkäluolalle

"Talvella kantavan jään aikaan Ristikallion reissuun kannattaa yhdistää Pitkäluolassa vierailu", kertoo blogissaan Pirkko Siikamäki.

Lue blogikertomus talvisesta retkestä Pitkäluolalle.

Tervetuloa etkoille Rokuan luontoon!

Biologin Puuhamaa ja Sammaltajan taistelukenttä ja paljon muuta – hyppää äänimatkalle Oulangan luontoon. Podcasteja polun varrelta -lähetyksen emäntänä suojelubiologi Tiina Laitinen Metsähallituksen Luontopalveluista. (soundcloud.com).

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

Mennään metsään -polkujuoksu Oulangalla 26.5.2018

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n polkujuoksutapahtuma Oulangalla 26.5.2018. Oulangalla ei järjestetä yhteisjuoksulenkkiä. Lue lisää ja tule mukaan (www.yle.fi).
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Samaan aikaan Oulangalla järjestetään iso NUTS Karhunkierros -polkujuoksutapahtuma (nutskarhunkierros.fi), joten poluilla on vilkasta. Otathan huomioon muut poluilla liikkujat.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera