YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

Mennään metsään -polkujuoksu Oulangalla 26.5.2018

  • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n polkujuoksutapahtuma Oulangalla 26.5.2018. Oulangalla ei järjestetä yhteisjuoksulenkkiä. Lue lisää ja tule mukaan (www.yle.fi).
  • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
  • Samaan aikaan Oulangalla järjestetään iso NUTS Karhunkierros -polkujuoksutapahtuma (nutskarhunkierros.fi), joten poluilla on vilkasta. Otathan huomioon muut poluilla liikkujat.
  • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
  • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

Keroharjun reitin köysivene on käytössä

(Päivitetty 23.5.2018)
Niitselysjoen köysivene Keroharjun reitin pohjoisosassa on otettu käyttöön.Tulva on laskenut ja suot ovat kuivaneet, joten reitti on siis jälleen kuljettavissa päästä päähän. Muistathan että Niitselyksen köysivenettä ei saa kokonaan vetää maalle. Osa reitin pohjoisosan pitkoksista on huonossa kunnossa, joten kuljethan varoen.

Tulvavaroitus

(Päivitetty 11.5.2018)
Ympäristökeskus on antanut Oulankajoelle tulvavaroituksen. Tämänhetkisen ennusteen mukaan tulvahuippu on 13.5-14.5 ja veden ennustetaan nousevan korkeammillaan 161,80 metriin. 

Pienen Karhunkierroksen kunto

Pienellä Karhunkierroksella on kohtia, joissa polulla on vettä, mutta ne voi kiertää mättäikön kautta. Kallioportin rappusilla on vielä lunta, mutta niitä pystyy jo käyttämään. Reitti on siis kierrettävissä.

Kelirikko Liikasenvaarantiellä

(Päivitetty 12.4.18)
Kelirikko on alkanut Oulangan luontokeskukselle johtavalla Liikasenvaarantiellä! Tie on osittain sula ja liukas. Tiellä on myös paikoitellen töyssyjä ja kuoppia, joten ajovauhdin alentaminen on suositeltavaa. 

Oulangan luontokeskus avautui uudistettuna

(Päivitetty 13.3.2018)
Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Oulangan luontokeskukseen! Luontokeskuksessa on uudistettu asiakaspalvelu- ja myyntitiloja. Juuri toiminsa aloittanut Talonpöytä Oulanka tarjoaa herkullista lähiruokaa ja tuoreita leivonnaisia. Paikan päällä asiakasneuvojamme auttavat mielellään retken suunnittelussa ja antavat viimeisimmät vinkit retkeilyn olosuhteista. Tavoitat asiakaspalvelumme myös puhelimitse 0206 39 6850, sähköpostitse oulanka@metsa.fi sekä Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuiltaTervetuloa tutustumaan!

Keroharjun reitin köysivene on pois käytöstä

(Päivitetty 10.10.2017)
Niitselysjoen köysivene Keroharjun reitin pohjoispäässä nostettiin 10.10. talviteloille, joten reitti ei ole tällä hetkellä päästä päähän kuljettavissa. Reitille pääsee edelleen eteläisestä lähtöpisteestä Liikasenvaaran Harjulammentieltä. Köysivene otetaan käyttöön taas keväällä tulvan laskettua ja soiden kuivuttua. Lue lisää Keroharjun reitistä

Kallioportin portaat huonossa kunnossa Pienellä Karhunkierroksella!

(Päivitetty 09/2017)
Kulje portaita varoen. Portaat on määrä kunnostaa kesällä 2018.

Keroharjun reitin pitkokset huonossa kunnossa

(Päivitetty 08/2017)
Keroharjun reitin pohjoisosan pitkokset ovat huonossa kunnossa, joten kuljethan varoen! Muistathan myös, että Niitselyksen köysivenettä ei saa vetää kokonaan kuivalle maalle.

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole wc-paperia

(Päivitetty 21.6.2017)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä, huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä. 

Sähköpostilista Oulangan ystäville

(Päivitetty 28.3.2016)
Oulangan kansallispuiston ystäville on perustettu sähköpostilista "Oulangan ystävät". Listalla tiedotetaan kansallispuiston ja Oulangan luontokeskuksen ajankohtaisista asioista sekä tapahtumista noin kerran kuukaudessa. Sähköpostilistaa ylläpitää Oulangan luontokeskuksen asiakaspalvelupiste ja listalla olevia osoitteita ei luovuteta ulkopuolisille.

Listalle voi liittyä lähettämällä oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa osoitteeseen oulanka(at)metsa.fi ja listalta voi erota koska tahansa lähettämällä eropyynnön samaan osoitteeseen. Lista on kätevä tapa pysyä ajantasalla esimerkiksi Oulangan kansallispuiston tulevista 60-vuotisjuhlatapahtumista. Kuulemisiin!

Retki Ristikallion Pitkäluolalle

"Talvella kantavan jään aikaan Ristikallion reissuun kannattaa yhdistää Pitkäluolassa vierailu", kertoo blogissaan Pirkko Siikamäki.

Lue blogikertomus talvisesta retkestä Pitkäluolalle.

Tapahtumia Oulangalla

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera