Tiilikkajärven kansallispuisto opettajille

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tiilikkajärvi on rauhallinen kansallispuisto hienoine hiekkarantoineen. Ovia itäisen Suomen historiaan avaavat Täyssinän rauhan (v. 1595) rajakivi Tiilikka-järvessä, uiton aikaiset rakenteet sekä Tiilikanaution tila rakennuksineen ja perinnemaisemineen. Tiilikanautiossa voi perehtyä myös siellä syntyneen Suomen sodan aikaisen sissipäällikkö Olli Tiaisen elämään.

Nuoria seisoo rivissä kapean pukkipäydän äärellä ulkona rakentamassa linnunpönttöjä.

Aineistot

Luonto-opastukset

Retkivinkit

Puistossa on merkittyjä reittejä noin 20 kilometriä. Retki Tiilikkajärvelle kannattaa aloittaa Sammakkotammen pysäköintialueelta, jossa on opastuspiste.

Majoitus ja ruokailut

  • Yöpyminen ja saunominen onnistuvat puiston keskellä sijaitsevalla vanhalla Uiton kämpällä (22 hlö).
  • Uiton kämpän pihassa on myös kaivo.
  • Kansallispuistossa on viisi tulentekopaikkaa, joista yksi on Uiton kämpän pihassa. Avotulen teko metsäpalovaroituksen ja ruohikkopalovaaran aikana on kielletty.
  • Retkeilyn ABC:ssä on vinkkejä ympäristöystävällisistä eväistä. Katso myös vinkkimme ja reseptimme kokkailusta maastossa.
  • Kansallispuistossa on kaksi telttailualuetta: Venäjänhiekka ja Koseva.
  • Puiston läheisyydessä löytyvät ryhmille sopivat majoituspalvelut Metsäkartano.com.

Yhteystiedot

Vinkit lasten kanssa retkeilyyn 

Retkeilyn ABC: lasten kanssa retkelle.