Tiilikkajärvi on rauhallinen kansallispuisto hienoine hiekkarantoineen. Ovia itäisen Suomen historiaan avaavat Täyssinän rauhan (vuonna 1595) rajakivi Tiilikka-järvessä, uiton aikaiset rakenteet sekä Tiilikanaution tila rakennuksineen ja perinnemaisemineen. Tiilikanautiossa voi perehtyä myös Suomen sodan aikaisen sissipäällikkö Olli Tiaisen elämään.

Nuoria seisoo rivissä kapean pukkipäydän äärellä ulkona rakentamassa linnunpönttöjä.

Aineistot

Luonto-opastukset

Retkivinkit

Puistossa on merkittyjä reittejä noin 20 kilometriä. Retki Tiilikkajärvelle kannattaa aloittaa Sammakkotammen pysäköintialueelta, jossa on opastuspiste.

Majoitus ja ruokailut

  • Yöpyminen ja saunominen onnistuvat puiston keskellä sijaitsevalla vanhalla Uitonkämpällä (22 hlö).
  • Uitonkämpän pihassa on myös kaivo. Kaivon vesi ei täytä talousvedelle asetettuja laatuvatimuksia ja -suosituksia (07/2021), joten se suositellaan keitettäväksi ennen käyttöä.
  • Kansallispuistossa on viisi tulentekopaikkaa, joista yksi on Uitonkämpän pihassa. Avotulen teko maastopalovaroituksen aikana on kielletty.
  • Retkeilyn ABC:ssä on vinkkejä ympäristöystävällisistä eväistä. Katso myös vinkkimme ja reseptimme kokkailusta maastossa.
  • Kansallispuistossa on kaksi telttailualuetta: Venäjänhiekka ja Koseva.
  • Puiston läheisyydessä löytyvät ryhmille sopivat majoituspalvelut Metsäkartano.com.

Yhteystiedot

Vinkit lasten kanssa retkeilyyn 

Retkeilyn ABC: lasten kanssa retkelle

Ihme ja kumma -videosarja

Ihme ja kumma on lapsille suunnattu videosarja luonnon monimuotoisuudesta. Tuotanto: Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi.

Piirretty kuva, jossa on videon otsikko sekä kasveja ja eläimiä.