Tiilikkajärven kansallispuiston latu- ja reittitilanne

(Päivitetty 20.1.2023)

Tiilikkajärven kansallispuistossa ei toistaiseksi ole ajettuja latu-uria. Puistossa pääsee kuitenkin hiihtämään metsäsuksilla, itse omat latunsa avaten. Tiilikkajärvellä ajettuja hiihtolatuja koitetaan pohjustaa jää- ja lumiolosuhteiden salliessa viikolla 8. Latu-urat pyritään saamaan hiihdettäviksi viikoille 9 ja 10. Tiedotamme latujen tekemisen etenemisestä täällä.

Tiilikkajärven kansallispuistoon on merkitty sinisillä heijastinviitoilla Sammakkotammin ja Uiton välille 3,5 km pituinen huoltoura, jonka avulla kansallispuistossa tehdään talvihuoltoa. Huoltouraa pitkin voi liikkua esimerkiksi metsäsuksilla tai lumikengillä, kunhan muistaa varoa huoltoajoja suorittavaa moottorikelkkaa.

Asiakasneuvojien vinkit talviretkeilyyn

(Päivitetty 20.1.2023)

Selkäsalmen ylitysveneet käytössä 30.10.2022 saakka

(Päivitetty 12.9.2022)

Selkäsalmen ylitysveneet ovat käytettävissä 30.10. saakka. Ohjeet ylitysveneiden käyttöön löytyvät veneiden viereisten säilytyslaatikoiden kyljestä. Säilytyslaatikoista löytyvät myös pelastusliivit veneiden käyttäjille.  

Virvatulten polku välillä Tiilikkajärven kansallispuisto Pumpulikirkko poistunut käytöstä 2019 

(Päivitetty 16.11.2022)

Polun rakenteet olivat huonossa kunnossa ja ne on poistettu vuoden 2019 aikana.

Uutisia Tiilikkajärveltä

Kaksi kaunista - Hiidenportti ja Tiilikkajärvi

Puistot kuin Päivänsäde ja Menninkäinen. Kansallispuistonaapurukset melkein kylki kyljessä. Puistot Retkikartta.fi:ssä.

Talvinen rotkolaakso ilmasta kuvattuna.

Talvinen Hiidenportin kansallispuisto kutsuu lumen ympäröimään luonnonrauhaan. Puiston pääopastuspaikalle Palolammelle vievä Hiidenportintie aurataan koko talven ajan. Siitä on helppo lähteä retkelle puiston satumaisiin maisemiin. Rotkolle tallautuu polku talvellakin, mutta jos varaat mukaan lumikengät tai liukulumikengät, pääset liikkumaan myös polun ulkopuolella. Hiidenportin kansallispuistoon ei ajeta varsinaisia talvireittejä.

Tiilikkajärven kansallispuistossa kannattaa seurata, kuinka kehittyy lumitilanne (ilmatieteenlaitos.fi) tai mikä on latutilanne.

Ilmakuva talvimaisemasta.

Miten yöpyä Tiilikkajärven ja Hiidenportin kansallispuistoissa?

Muistathan, että luonnonsuojelualueilla, kuten kansallispuistoissa, jokamiehenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa.

Tiilikkajärvellä on kaksi sallittua telttailualuetta: Venäjänhiekan telttailualue ja Kosevan-telttailualue, joka sijaitsee Pohjoisniemen keskellä. Kosevan autiotupa (2 hlö) sijaitsee Pohjoisniemen puolivälin paikkeilla.

Hiidenportissa telttailu ja väliaikainen leiriytyminen on sallittu laavujen ja tulentekopaikkojen läheisyydessä.