Ajankohtaista Tiilikkajärvellä

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Pohjoisniemen pysäköintialueelle vievällä tiellä ei talvikunnossapitoa

(Päivitetty 25.1.2021)

  • Talvella aurattu kulkuyhteys on ainoastaan Sammakkotammen pysäköintialueelle.
  • Pohjoisniemen pysäköintialueelle Kajaanintieltä 870 lähtevää tietä ei talviaikaan aurata. Lunta on reilusti, joten pysäköintialueelle ajamista ei tule edes yrittää, sillä tielle jää helposti jumiin. Mikäli jäät autosi kanssa jumiin, lähin maksullinen hinauspalvelu löytyy Iisalmesta. 
  • Tien 870 ja Pohjoisniemen pysäköintialueelle vievän tien risteykseen tehdään talvisin muutaman auton levike, josta voi tienpohjaa pitkin hiihtää puistoon.

Tiilikanhiihto 26. - Ladut tehdään, mutta tapahtumapäivää ei järjestetä!

(Päivitetty 22.1.2021)

Kokoontumisrajoituksen vuoksi Tiilikanhiihto tapahtumapäivänä jää nyt väliin, mutta hiihtämisen meininki jatkuu edelleen. Nyt vieläpä pidemmän ajan kuin aikaisemmin. Kansallispuiston hiihtoreitit valmistellaan kävijöiden iloksi hiihtolomaviikoiksi (vko 8-10).

Aiemmin tapahtumalla on ollut katkeamaton historia, eli Tiilikanhiihto on järjestetty tähän saakka joka vuosi 25. kertaa yhtäjaksoisesti.

Ladun lähtöpaikkana on Sammakkotammen pysäköintialue (Valtimontie 1095, Rautavaara), josta voi hiihtää perinteisen latua 3,5 km Uitonkämpälle ja palata osin samaa latua,  jolloin matkaa kertyy yhteensä 7 km Uitonlenkkinä. 

Kaksi hiihtäjää latukartan ja 10 km viitan kohdalla.

Uiton kämpältä voi jatkaa edelleen 10 km mittaiselle Kosevanlenkille, jolloin matkaa kertyy yhteensä 17km. 

Pohjoisniemen puolelta tulee lisäksi 4 km yhdyslatu Kosevanlenkille kantatie 87:n risteyksestä (Kajaanintie 1655).

Kosevanlenkin varrella on nähtävyyksinä Tiilikanaution vanhat rakennukset ja täyssinänrauhan rajakivi sekä Kosevan autiotupa ja tulentekopaikka, sekä tietysti Tiilikan upea luonto soineen, metsineen ja järvineen.

Myös koirat, kävelijät ja talvipyöräilijät ovat tervetulleita Sammakkotammelta Uitonkämpälle johtavalle 3,5 km mittaiselle huoltouralle.

Kosevan autiotuvan polttopuuvarasto täydennetty

(Päivitetty 21.1.2021)

  • Kosevan autiotuvalla on jälleen saatavilla polttopuita. 

Virvatulten polku välillä Tiilikkajärven kansallispuisto Pumpulikirkko poistunut käytöstä 2019 

(Päivitetty 17.6.2020)

  • Polun rakenteet olivat huonossa kunnossa ja ne on poistettu vuoden 2019 aikana. 

Uutisia Tiilikkajärveltä