Saapuminen Tiilikkajärvelle

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee pääosin Rautavaaran kunnassa kantatie 87 pohjoispuolella. Tiilikkajärvelle on Iisalmesta matkaa 80 km, Kajaanista 75 km, Nurmeksesta 55 km ja Kuopiosta 90 km.

Retkeilyreiteille

Sammakkotammen pysäköintialue on hyvä paikka aloittaa tutustuminen kansallispuistoon. Reiteille on helppo lähteä myös Pohjoisniemen pysäköintialueelta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Tiilikkajärvelle

Sammakkotammen pysäköintialue, Valtimontie 1095, Rautavaara (tien nro 87). Tilaa noin 20 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.
 
Pohjoisniemen pysäköintialue, Kajaanintie 1655, Rautavaara (tien nro 870). Osoite on Pohjoisniemeen lähtevälle metsäautotielle. Tilaa noin 20 autolle. Tietä Pohjoisniemen lähtopisteelle kantatie 87:ltä ei aurata, mutta risteysalueelle tehdään muutaman auton levike, josta voi tienpohjaa pitkin hiihtää puistoon.

Bussilla Rautavaaralle

Lähin linja-autoyhteys (matkahuolto.fi) on Rautavaaralle, josta on 15 km kansallispuistoon.