Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee pääosin Rautavaaran kunnassa kantatie 87 pohjoispuolella. Tiilikkajärvelle on Iisalmesta matkaa 80 km, Kajaanista 75 km, Nurmeksesta 55 km ja Kuopiosta 90 km.

Retkeilyreiteille

Sammakkotammen pysäköintialue on hyvä paikka aloittaa tutustuminen kansallispuistoon. Reiteille on helppo lähteä myös Pohjoisniemen pysäköintialueelta. Laajennusosan reittien keskeisin aloituspiste sijaitsee Metsäkartanolla.  Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Tutustu Pohjois-Karjalaan Reissukyydillä!

(Päivitetty 25.7.2023)

Reissukyyti (reissukyyti.fi) on uusi palvelu, jossa kyytien tarjoajat ja tarvitsijat voivat tavoittaa toisensa. 

Pohjois-Karjala on upeiden luontokohteiden, tapahtumien, kylien ja matkailuyritysten maakunta, jossa kannattaa viihtyä kerralla pidempään ja tutustua alueeseen laajemminkin. Reissukyyti-sivusto auttaa vähentämään kulkemisen päästöjä ja jakamaan kuluja. 

Mikä parasta, Reissukyyti yhteisössä sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua uusiin kivoihin reissukavereihin!

Autolla Tiilikkajärvelle

Sammakkotammen pysäköintialue, Valtimontie 1095, Rautavaara (tien nro 87). Tilaa noin 20 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.
 
Pohjoisniemen pysäköintialue, Kajaanintie 1655, Rautavaara (tien nro 870). Osoite on Pohjoisniemeen lähtevälle metsäautotielle. Tilaa noin 15 autolle. Tietä Pohjoisniemen lähtöpisteelle kantatie 87:ltä ei aurata, mutta risteysalueelle tehdään muutaman auton levike, josta voi tienpohjaa pitkin hiihtää puistoon.

Metsäkartano, Metsäkartanontie 700 (opastust tieltä nro 75). Ympäri vuoden huollettu  kohde, jonka yhteydessä on runsaasti palveluja. 

Bussilla Rautavaaralle

Lähin linja-autoyhteys (matkahuolto.fi) on Rautavaaralle, josta on 15 km kansallispuistoon.