Syötteen kansallispuistosta löytää kuvattavaa ympäri vuoden. Metsäiset vaarat, kaukomaisemat, kurut ja laaksot sekä pienimuotoiset suot ja vesistöt tekevät Syötteestä mielenkiintoisen yhdessä monipuolisten reittien ja palveluiden kanssa.

Talven lumivarmuus ja paksu lumikertymä tykkyineen, kesäkauden erilaiset olosuhteet, syksyn värikkäät metsät ja suot, kaukomaisemat, korkeuserojen tuomat sumut ovat Syötteen erikoisuuksia valokuvaajalle.

1. Pytkynharju

Retkeilijä katselee tähtitaivasta Lauttalammella lyhty vierellään. Aurinko on juuri laskenut, mutta tähdet ovat silti hyvin näkyvissä.

Pienien lampien ympäröimä harju. Ei ihan Punkaharju mutta komea harju kuitenkin. Drone-kuvaajalle hyvä paikka järvineen, soineen ja lampineen. Loppukesän kuulaina viileinä aamuina sumuja joita aurinko värjää.

Sijainti kartalla: Google Maps -linkki (google.com).

2. Ahmakallio  

Retkeilijä katselee auringonlaskua ja talvista metsämaisemaa Ahmakallion näköalatörnista.

Näköalatorni. Polku kulkee komeassa kuusi- ja haapametsikössä. Komeat näkymät koilliseen. Talvella tykkyä.

Matkaa pysäköintipaikalta noin 4 km. Vaativa reitti.

Sijainti kartalla: Google Maps -linkki (google.com).

3. Soiperoinen

Ilmakuva Soiperoisen harjusta. Harjun kummallakin puolella näkyy järveä.

Kirkasvetisten järvien ympäröimä harju. Kesällä kuvauksellinen. Harju ja kolme kirkasvetistä järveä. Drone-kuvaajalle oivallinen paikka. Loppukesällä kuulaina tyyninä aamuina sumuja.

Helppo saavuttaa.

Sijainti kartalla: Google Maps -linkki (google.com).

4. Pyhitys

Retkeilijä katselee auringonlaskua Pyhitysvaaralta.

Maisemakuvauspaikka. Pyhityksen laelta (422 m) avautuu komeat näkymät Kostonjärvelle ja koillismaalaiseen kuusikkoiseen vaaramaisemaan. Monelle kuvaajalle tuntematon ja käymätön paikka. Talvella myös tykkyä.

Autolla Pyhitykselle pääsee noin 2 km:n päähän, mistä tienpohjaa ja polkua pitkin pääsee huipulle. Talvella hankala saavuttaa.

Sijainti kartalla: Google Maps -linkki (google.com).

5. Iso-Syötteen huippu

Retkeilijä istuu Iso-Syötteen huipulla lyhdyn kanssa hämärässä.

Vaaramaisemien avara katselupaikka. Kesällä hyvät näkymät Syötteen kansallispuiston vaaramaisemiin. Loppukesän kuulaina aamuina sumu peittää alavat alueet ja aurinko värjää sumua. Talvella tykkymetsä lyhyen kävelyn päästä hotellin pysäköintipaikalta. Komeat näkymät länteen Romesuolle sekä Syötteen vaaramaisemiin. Talvella tykkyä ja kesän kuulaina aamuina sumuja.

Helppo tavoitettavuus.

Sijainti kartalla: Google Maps -linkki (google.com).

Kuvauskohteet puhelimeesi

Hossan, Oulangan, Riisitunturin ja Syötteen kansallispuistojen parhaat valokuvauskohteet löydät Google Mapsista (google.fi).

Tee oma retkikertomuksesi ja jaa se

Kirjoita blogiteksti, tee video, kokoa kuvasi ja jaa tarinasi. Käytä hashtagia #landofnationalparks #landofnp #lonp

Tunnuksia.