""

Syötteen kansallispuisto sijaitsee Oulu-Kuusamo -valtatien (nro 20) pohjoispuolella, noin 60 km Pudasjärveltä pohjoiseen. Etäisyys Taivalkoskelta 37 km, Kuusamosta 94 km ja Oulusta 143 km. Lähin lentokenttä ja rautatieasema on Oulussa.

Iso-Syötteen retkeilyalue sijaitsee lähistöllä.

Retkeilyreiteille

Kesäretkeilyreittien lähtöpisteet. Retkeilyreiteille lähdetään Syötteen luontokeskuksen, Pytkynharjun, Vattukurun, Hotelli Iso-Syötteen, Ukonvaaran, Soiperoisen, Pyhityksen, ja Roninkankaantien pysäköintialueilta. 

Bussilla Syötteelle

Kesällä 2022 Syötteelle pääsee lauantaisin päiväretkelle Syötebussilla Oulusta. Kyytiin voi hypätä myös Kempeleestä ja Kuusamontien varresta. Katso tarkemmat aikataulut ja hinnat (saagatravel.fi).

Koulupäivinä kulkee kaksi vuoroa päivässä välillä Pudasjärvi - Syötekylä. Katso aikataulut (matkahuolto.fi). Linja-auto pysähtyy tarvittaessa luontokeskuksella.

Hiihtokauden aikana Syötteen matkailukeskuksiin pääsee arkipäivisin linja-autolla Oulusta ja Pudasjärveltä.

Autolla Syötteelle

Syötteen alueella reittien moniin lähtöpisteisiin pääsee kesäaikaan hyvin autolla. Talvella useita teitä ei aurata, joten otathan tämän huomioon retkeä suunnitellessasi. Lisätietoja Syötteen luontokeskuksesta.

Syötteen luontokeskus, Erätie 1, 93280 Syöte. Erätien alussa 200 m päässä on myös toinen pysäköintipaikka. Aurataan talvella. 

Pytkynharju, Kellarilampi, Rytinkisalmentie 1834, Pudasjärvi. Aurataan talvella. 

Vattukurun pysäköintipaikka, Syötekyläntie 1638, Pudasjärvi. Aurataan talvella. 

Hotelli Iso-Syöte, Isosyötteentie 246, 93280 Syöte. Isosyötteentien ja Metsäsyötteentien risteyksessä on levike, johon mahtuu pysäköimään. Aurataan talvella. 

Ukonvaaran pysäköintialue, Karsikkoperäntie 1591, Iso-Syötteen maantieltä nro 858 matkaa noin 17 km. Talvella pääsee yleensä Pyytölammentien risteykseen, jossa on tilaa muutamalle autolle. Risteyksestä on matkaa 5km Ukonvaaran pysäköintialueelle. 

Soiperoinen, Soiperoisentie 57-59, Taivalkoski. Ei talvikunnossapitoa! 

Kouva, Roninkankaantie 6, 93250 Pudasjärvi.