Ajankohtaista Syötteellä

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Syötteen kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma

(Päivitetty 11.1.2021)
Suunnitelmassa on analysoitu keskeisiin arvoihin kohdistuvat uhat ja asetettu päämäärät, tavoitteet ja toimenpiteet uhkien torjumiseksi ja kansallispuiston kehittämiseksi.
Sähköinen julkaisu: julkaisut.metsa.fi (pdf, 6,7 Mt).

Kaunislampi - Kuittilampi - Raatetupa -reitti suljettu

(Päivitetty 4.11.2020)
Kaunislammen ja Raatetuvan välinen retkeilyreitti on suljettu asiakasturvallisuuden takaamiseksi reitin huonon kunnon takia. Vähän käytetyllä reitillä pitkospuut ja sillat ovat hunokuntoisia. Raatetuvalle pääsee edelleen kulkemaan Ukonvaaran pysäköintialueelta lähtevää reittiä pitkin.

Soiperoisen grillikodan huolto lakkautettu

(Päivitetty 4.11.2020)
Huomioittehan, että Soiperoisen lammen grillikodalla ei ole enää huoltoa ja kohde tullaan poistamaan. Soiperoisen lammen länsipäässä sijaitsevan grillikodan pihaan on päässyt autolla ja alueella on ollut lyhyen reitin varrella 3 taukopaikkaa. Soiperoisen päivätupa ja Rääpysjärven laavu palvelevat retkeilijöitä jatkossakin.

Vaara-Salmisen autiotupa palanut

(Päivitetty 26.10.2020)
Vaara-Salmisen autiotupa on viikonlopun aikana palanut kokonaan. Tiedotamme enemmän, kun asiasta saadaan lisätietoja. 

Syötteen kansallispuiston järjestyssääntö

(Päivitetty 3.6.2020)
Metsähallitus on luonnonsuojelulain 20 §:n nojalla antanut päätöksen (MH 7406/2019) Syötteen kansallispuiston järjestyssäännöstä.

Samalla päätöksellä kumotaan Metsähallituksen 6.3.2006 antama Syötteen kansallispuiston järjestyssääntö.

Pitkospuita poistettu maastosta

(Päivitetty 4.10.2019)
Kaunislammen reitillä sekä Rytivaaran itäpuolen kierroksella on poistettu huonokuntoiset pitkospuut maastosta. Talven aikana paikalle viedään uudet pitkokset ja paikalleen asennus tapahtuu kesällä 2020. Retkeilijöiden kannattaa varautua reiteille vedenpitävin jalkinein.

Rytituvan saunan remontti valmis

(Päivitetty 18.9.2019)
Rytituvan sauna on jälleen normaalisti vuokraajien käytössä. 

Kesän työmaat on saatu päätökseen

(Päivitetty 30.8.2019)
Kansallispuiston ja retkeilyalueen työmaat on tältä kesältä saatu päätökseen. Kesän aikana on saatu kunnostettua uusia pyöräilyreittejä: Riihikummun alue on kestävöity, eli koko Pytkyn pyrähdys on nyt helposti pyöräiltävissä. Kansallispuistossa taas Toraslammen ja Koiratuvan välinen reitti on kunnostettu ja merkitty pyöräiltäväksi, joten Toraslammen taipaleen voi jälleen polkea ympyrälenkkinä (33 km).

Teerivaaran uusi päiväreitti on nyt virallisesti avattu. Reitillä on keltaiset maalimerkit ja opasteet joka risteyksessä. Eteläisemmän Teerivaaran huipulla on valoisa päivätupa, jossa on mukava keitellä päiväkahvit. Myös Vattukurun luontopolun huonokuntoiset portaat on nyt saatu uusittua.

Romevaaran kierros suljettu

(Päivitetty 21.8.2019)
Romevaaran kierros on suljettu toistaiseksi huonokuntoisten pitkosten takia. Pitkokset tullaan purkamaan reitiltä syksyn 2019 aikana.

Ahman kierroksen kunnostus valmis

(Päivitetty 3.8.2018)
Ahman kierroksen kunnostus ja viimeistelytyöt on saatu loppuun. Murskeen tasoitus, pitkospuiden rakentaminen sekä uusien opasteviittojen pystyttäminen on valmista, ja reitti on täysin valmis retkeilijöiden käyttöön. Luontokeskuksella myydään uudistettuja reittikarttoja, joissa Ahman kierroksen uusi linjaus näkyy. Reitti kulkee nykyään Välituvan kautta.

Ahman kierros ei ole vielä vuonna 2018 avoinna maastopyöräilylle, sillä murskeen täytyy antaa kovettua talven yli, jotta reitti kestää tulevaisuudessa hyvin maastopyöräilyä. Reitillä saa pyöräillä kesällä 2019.

Uutisia Syötteeltä

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)