Melontareittien lähtöpisteet ja pysäköintialueet

Syötteen kansallispuistossa pääset myös melomaan. Puiston läpi virtaava Pärjänjoki on kesäisin suosittu vesiretkeily- ja kalastuskohde. Pärjänjoki on pienehkö ja varsinkin kuivina aikoina melko kivinen. Runsaan veden aikaan joki on vauhdikas mutta melko helppo laskettava. Alueen yhteistyöyritykset tarjoavat opastettuja melontaretkiä sekä kanoottien vuokrausta ja kuljetuspalvelua.

Meloja kanootissa aurinkoisessa kesäsäässä.
 

Pärjänjoen vesiretkeilyreitti Kuivakoski - Harriranta, 22 km

Pärjänjoki sopii hyvin melojille, joilla on jo hieman kokemusta, mutta aloittelijatkin voivat meloa reitin kokeneemmassa seurassa.

Kuljettavissa: kesä-lokakuussa, sulan veden aikaan, kulkuaika 1 päivä.
Vaativuus: Vaativa reitti. Keskivaativa reitti, koskimelontaluokitus I-II

 

Lähtöpiste

Karsikkoperäntie 861, 93280 Pudasjärvi (google.fi).

Kartat

Pärjänjoen vesiretkeilyreitin kartta (retkikartta.fi)

Paperisen Syötteen kansallispuisto - Melontaopas ja kartta -oppaan voi ostaa Syötteen luontokeskukselta.

Retkeilyrakenteet

Toraskosken tulentekopaikka, Annintupa (päivätupa).

Reittiselostus

Pärjänjoen vesiretkeilyreitti (Kuivakoski - Toraskoski - Annintupa - Harriranta, 22 km) sopii hyvin melojille, joilla on jo hieman kokemusta, mutta aloittelijatkin voivat meloa reitin kokeneemmassa seurassa. Kosket ovat Suomen kanoottiliiton koskiluokituksen mukaan luokkaa I tai II.

Reitti alkaa Kuivakosken sillan luota, jossa on pieni pysäköintialue ja opasviitat. Melojien käytössä olevat palvelut on merkitty niin ikään opasviitoilla. Reitti päättyy Rytingin maantien (nro 858) sillalle Harrirantaan, ja rantautumispaikka on vasemmalla ennen siltaa. Harrirannasta voit halutessasi jatkaa melomista Pärjänjokea pitkin vielä noin 30 kilometriä Livojoen suulle.

Inkkarikanootti ja kajakki soveltuvat parhaiten joella liikkumiseen. Alueen palvelupisteistä voi ostaa reittiesitteen Syötteen kansallispuisto – Melontaopas ja kartta.
 

Asiakaspalvelu

Syötteen luontokeskus
Puh. 0206 39 6550
syote(at)metsa.fi

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Syötteen kartan Retkikartta.fi:ssä.