Syötteen melontareitit

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

 

Syötteen kansallispuistossa pääset myös melomaan. Puiston läpi virtaava Pärjänjoki on kesäisin suosittu vesiretkeily- ja kalastuskohde. Pärjänjoki on pienehkö ja varsinkin kuivina aikoina melko kivinen. Runsaan veden aikaan joki on vauhdikas mutta melko helppo laskettava. Alueen yhteistyöyritykset tarjoavat opastettuja melontaretkiä sekä kanoottien vuokrausta ja kuljetuspalvelua.
 

Pärjänjoen vesiretkeilyreitti Kuivakoski - Harriranta, 22 km

Pysäköinti. Melonta.Kalastus.Tulentekopaikka.Päivätupa.Rantautumispaikka. Kuivakäymälä.

Kuljettavissa: kesä-lokakuussa, sulan veden aikaan, kulkuaika 1 päivä.
Vaativuusluokka: Vaativa reitti. Keskivaativa reitti, koskimelontaluokitus I-II

Pärjänjoki sopii hyvin melojille, joilla on jo hieman kokemusta, mutta aloittelijatkin voivat meloa reitin kokeneemmassa seurassa.
 
Retkeilijä soutuveneen kärjessä punainen pelastusliivi yllään.
 
 
Retkeilyrakenteet
Toraskosken tulentekopaikka, Annintupa (päivätupa).

Reittiselostus
Pärjänjoen vesiretkeilyreitti (Kuivakoski - Toraskoski - Annintupa - Harriranta, 22 km) sopii hyvin melojille, joilla on jo hieman kokemusta, mutta aloittelijatkin voivat meloa reitin kokeneemmassa seurassa. Kosket ovat Suomen kanoottiliiton koskiluokituksen mukaan luokkaa I tai II.
 
Reitti alkaa Kuivakosken sillan luota, jossa on pieni pysäköintialue ja opasviitat. Melojien käytössä olevat palvelut on merkitty niin ikään opasviitoilla. Reitti päättyy Rytingin maantien (nro 858) sillalle Harrirantaan, ja rantautumispaikka on vasemmalla ennen siltaa. Harrirannasta voit halutessasi jatkaa melomista Pärjänjokea pitkin vielä noin 30 kilometriä Livojoen suulle.
 
Inkkarikanootti ja kajakki soveltuvat parhaiten joella liikkumiseen. Alueen palvelupisteistä voi ostaa reittiesitteen Syötteen kansallispuisto – Melontaopas ja kartta.

Pärjänjoen vesiretkeilyreitti Retkikartta.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

Syötteen luontokeskus
Puh. 0206 39 6550
syote(at)metsa.fi

Retkikohteissa lemmikkieläimet pidettävä kytkettynä. Kuva: Seppo Leinonen

Luonnonsuojelualueilla lemmikit on pidettävä kytkettyinä.